به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اکبر سیاری با اشاره به نزدیک شدن سال جدید و ایام تعطیلات نوروزی و افزایش فعالیت اغلب اماکن عمومی و مراکز تهیه، عرضه و فروش مواد غذایی، اظهار داشت: در این مدت به دلیل افزایش میزان مسافرتها، نظارت بر این گونه مراکز و اماکن واجب و ضروری است.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: به همین منظور در راستای ارتقای سلامت مسافران نوروزی و شهروندان و ارتقای بهداشت مواد غذایی در سطح عرضه، لازم است برنامه ریزی لازم جهت اجرای هرچه بهتر "برنامه سلامت نوروزی" از سوی دانشگاههای علوم پزشکی کشور صورت پذیرد.
سیاری با تاکید بر این که بازرسیهای بهداشت محیطی برای نخستین بار در برنامه مذکور با تجهیزات پورتابل صورت پذیرد، افزود: این برنامه از اول اسفند ماه سالجاری تا پایان روز 15 فروردین ماه سال 96 با حداکثر بهره گیری از امکانات و تجهیزات دانشگاههای علوم پزشکی اجرا شود.
وی به حضور فعال بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط با یونیفرم یکسان و تجهیزات پورتابل بازرسی در طی مانور و زمان اجرای برنامه اشاره کرد و گفت: بازرسان در قالب تیم های عملیاتی و نظارتی و کشیک از ساعت 8 صبح تا 10 شب در تمامی ایام بهویژه روزهای تعطیل حضور خواهند داشت که با توجه به وضعیت مکانی و زمانی پایان ساعت کاری برنامه به 8 شب تا 12 شب قابل تغییر است.
سیاری از برگزاری مانور تیم های عملیاتی بهداشت محیط در دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و افزود: این مانور در دو مرحله انجام میشود که مرحله اول آن یکشنبه 15 اسفند ماه ساعت9:30 برگزار خواهد شد.
وی با تاکید بر رسیدگی به شکایات مردمی ثبت شده در سامانه 190 و رسیدگی به شکایات تلفنی یا حضوری در موضوعات مرتبط با برنامه تاکید کرد و افزود: نظارت بر تهیه و توزیع شیرینی سنتی با اولویت استفاده از مواد اولیه سالم و بهداشتی از جمله استفاده از رنگهای طبیعی دارای مجوز قانونی و خامه پاستوریزه، تخم مرغ نشان دار ترجیحا" تخم مرغ مایع پاستوریزه، شیر استریلیزه یا پاستوریزه و جعبههای شیرینی بهداشتی از دیگر اقدامات بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط است.
معاون وزیر بهداشت همچنین یکی از اقدامات کارشناسان و بازرسان بهداشت محیط در برنامه سلامت نوروزی را توجه ویژه به کنترل روغن در تهیه غذا و به خصوص شیرینی در قنادیها با کمک دستگاه های سنجش پرتابل TPM، توجه ویژه به میزان نمک مصرفی در غذا و استفاده از نمک تصفیه شده تبلور مجدد یددار و عدم استفاده از سنگ نمک در تهیه غذا و توجه ویژه به میزان نمک مصرفی و نوع آن و عدم استفاده از افزودنیهای غیر مجاز و اولویت رعایت بهداشت فردی و تجهیزاتی در نانواییها بیان کرد.
سیاری تاکید کرد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف در بسته بندی غذا، از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا" ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی و یا آلومینیومی استفاده شود و توجه ویژه به ساماندهی عرضه محصولات دخانی و ممنوعیت استعمال و تبلیغات دخانیات در اماکن عمومی صورت پذیرد.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/