به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
شهرکرد؛ عبدالمحمد نجاتی با اشاره به انتشار آنفلوآنزای فوق حاد در ۱۶ استان کشور از جمله چهارمحال و بختیاری گفت: رها کردن لاشه پرندگان در محیط باز مهمترین عامل انتشار این بیماری در استان است.
وی افزود: خورده شدن لاشه پرندگان مبتلا به آنفلوآنزای فوق حاد توسط حیوانات گوشت خوار مانند عقاب، کلاغ، گربه و سگ، علاوه بر ابتلای این حیوانات، سبب انتشار بیماری میشود.
نجاتی اضافه کرد: خودداری از خرید و فروش پرندگان زینتی، عدم ورود به تالابها و برکه ها، نزدیک نشدن به لاشه پرندگان و گزارش هر گونه مورد مشکوک به بازرسین دامپزشکی برای بررسی و انجام آزمایشات میتوانند در پیشگیری از انتشار این بیماری مؤثر باشد.
وی با اشاره به شناسایی و معدوم سازی طیور بومی ۱۷ کانون آنفلوآنزای فوق حاد در چهارمحال و بختیاری به شعاع یک کیلومتر افزود: خوشبختانه هیچ گونه مورد مشکوکی در مرغداریهای صنعتی استان گزارش نشده است.
نجاتی افزود: مردم میتوانند با پختن گوشت مرغ در دمای ۷۰ درجه به مدت نیم ساعت و تخم مرغ به مدت ۵ دقیقه در این دما از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند.
تا کنون ۱۷ کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده است.
آنفلوآنزای (آنفولانزا) فوق حاد از مهمترین بیماریهای طیور و یک بیماری تنفسی ویروسی مشترک انسان و پرندگان با علایم سیاه شدن و خونریزی تاج و ساق پا، علایم تنفسی حاد، بی حالی شدید، پژمردگی، دور هم جمع شدن گله، کاهش شدید مصرف دانه، افت ناگهانی تولید تخم مرغ روزانه و انتشار ناگهانی در گله است.
انتهای پیام/ک