به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، این توافق صرفا شامل آن دسته از پناهندگان افغان می شود که نام آن ها در فهرست کمیساریایی عالی سازمان ملل در امور پناهندگان ثبت شده و به عنوان پناهندگان قانونی و ثبت نام شده شناخته می شوند.
تعداد زیادی از اتباع افغانستان در پاکستان نیز به صورت ثبت نام نشده و غیرقانونی حضور دارند که کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، هیچ تعهدی در قبال آنان ندارد.
توافق یاد شده در نشست مشترک با حضور عبدالقادر بلوچ وزیر امور مناطق مرزی و مهاجران پاکستان، سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجران افغانستان و ایندریکا راتواته نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در پاکستان، در اسلام آباد انجام شد.
در تصمیم هفته گذشته هیات دولت پاکستان به ریاست نواز شریف نخست وزیر این کشور، بار دیگر تاکید شده است که هرگونه ورود اتباع افغانستان به پاکستان بدون روادید معتبر ممنوع است.
تصمیم هفته گذشته هیات دولت پاکستان، دستگاه های مختلف این کشور را ملزم می کند تا قوانین مربوط به مهاجران افغان را به ویژه در مناطق مرزی دو کشور با جدیت بیشتری نسبت به گذشته اجرا کنند و به هیچ وجه به شهروندان افغان فاقد روادید معتبر، اجازه ورود به خاک پاکستان را ندهند.
براساس تصمیم های امروز هیات دولت پاکستان، آن دسته از مهاجران افغان که دارای مدارک معتبر مهاجرت هستند و نام آنها در فهرست مهاجران قانونی ثبت شده است، تا پایان سال جاری میلادی فرصت دارند که خاک پاکستان را ترک کنند.
چندی پیش عبدالقادر بلوچ وزیر امور مناطق مرزی و مهاجران پاکستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد که پس از پایان مهلت مهاجران قانونی برای ترک خاک پاکستان، در صورتی که این افراد هنوز در پاکستان حضور داشته باشند، با آنها به عنوان مهاجران غیرقانونی برخورد خواهد شد.
پاکستان از بیش از یک سال پیش و پس از انجام عملیات ضدتروریستی 'ضرب عضب' در مناطق قبایلی نزدیک به مناطق مرزی با افغانستان، سخت گیری برای بازگرداندن مهاجران قانونی و غیرقانونی افغان به کشورشان را تشدید کرده است.
گزارش های نهادهای بین المللی حاکی است طی یک سال اخیر، حدود 700 هزار نفر از مهاجران افغان، خاک پاکستان را ترک کرده اند. طبق گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، 370 هزار پناهنده افغان ثبت نام شده سال گذشته خاک پاکستان را ترک کردند و به کشورشان بازگشتند.
طبق آمار رسمی سازمان ملل، هم اکنون حدود یک میلیون 300 هزار نفر اتباع افغانستان به صورت ثبت نام شده و قانونی و 600 هزار نفر نیز به صورت غیرقانونی در پاکستان حضور دارند.
پیش از آغاز روند بازگشت مهاجران افغان از پاکستان به کشورشان، آمارها از حضور نزدیک به یک و نیم میلیون تبعه افغانستان در پاکستان بعنوان مهاجران ثبت نام شده و قانونی و حضور بیش از یک میلیون افغان هم به عنوان مهاجر غیرقانونی در پاکستان حکایت داشت.
ایرنا نوشت: با وجود اینکه سیر بازگشت مهاجران افغان از پاکستان به کشورشان سرعت گرفته است، اما برخی از این افراد به دلیل فراهم نبودن ابتدایی ترین امکانات زندگی در کشورشان، دوباره به پاکستان بازگشته اند.
انتهای پیام/