به گزارش
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدجلال موسوی معاونت توسعه فناوری مرکز ملی فضایی عصر امروز در مراسم اولین رویداد کسب و کار در حوزه فناوری فضایی که در مجتمع شکوفایی صندوق نوآوری برگزار شد، با اشاره به هم افزایی شرکتهای سرمایه گذاری یکی از راهبردهای معاونت علمی و مرکز ملی فضایی کشور اظهار داشت: در ایجاد توسعه ظرفیتها و بسترهای نوآوری و کار آفرینی در حوزه بهرهبرداری عمومی از فضا این رویداد صورت گرفته است تا ظرفیتهای فضایی در بحث کار آفرینی به خوبی نمایان شود.
وی بیان کرد: ویژگیهای فضا منحصر به فرد است و نگاه ما از طریق آن سبب گسترش دید افراد و مشاهده کل سطح زمین میشود و همچنین استفاده از فضا، سرویس و خدمات در زمان کوتاهی قابل ارائه است و دسترسی نامحدود به کل جغرافیای کره زمین و استفاده از پتانسیل فضا برای انسان فراهم میشود.
موسوی ادامه داد: دسترسی به هر نقطه از کره زمین در زمان کوتاهی صورت میگیرد و استفاده از فناوری فضایی امکان ارائه خدمات مختلف افزایش مییابد و فضا حداقل تاثیرپذیری از حوادث و رخدادهای طبیعی مثل سیل، زلزله و یا آتش فشان در سطح زمین دارد.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای راهبردی و کاربردی وسیعی در فضا وجود دارد، افزود: مدیریت کشورها در ایجاد فرصتهای شغلی، تاثیرگذاری سیاسی، منافع ملی در اثر کار کردن با فناوری فضایی و توسعه آن صورت میگیرد و در حوزه کار آفرینی و ایده پردازی استفاده از پتانسیل فضا میتواند خدمات ارزشمندی به صورت وسیعتر و در زمان کوتاهی به مردم جامعه ارائه دهد.
موسوی عنوان کرد: اتحادیه اروپا دادههای فضایی را به صورت رایگان در اختیار عموم قرار دهد و همین دادهها سبب شده 15 هزار شغل جدید در سطح اتحادیه ایجاد و مقوله کار آفرینیهای خلاق انجام شود.
معاونت توسعه فناوری مرکز ملی فضایی تاکید کرد: توسعه فناوری فضایی، اکتساب فناوری فضایی، طراحی و ساخت ماهواره، توسعه فناوریهای مرتبط با پایگاه پرتاب و پرتابگر، ایجاد ایستگاههای مختلف پرواز در سطح زمین، ایجاد آزمایشگاههای مختلف مرتبط با این حوزه، تربیت متخصصان امر فضا و ایجاد سازمان، نهاد، پژوهشگاه و دستگاههای ذیربط متولی این امر و همچنین مشارکت شرکتهای خصوصی از جمله اهداف برنامه 10 ساله دوم در حوزه فناوریهای فضایی است.
وی تصریح کرد: در حوزه فضا پتانسیل خوبی برای ایجاد کسب و کار و اشتغال وجود دارد و بیشترین رقم ارزش افزوده مربوط به خدمات فضایی است که این حوزه میتواند موتور متحرکی برای توسعه فناوریهای فضایی در کشور باشد.
موسوی ادامه داد: جامعه هدف وسیعی دارد و در همین راستا نیازهای جدی به خدمات فضایی احساس میشود و کشور ما در یک منطقهای قرار گرفته است که از گستردگی فراوانی با وجود حوادث و کم آبی رنج میبرد.
وی گفت: فناوری فضایی میتواند مانع از تخریب جنگلها، زمین خواری شود و باعث گسترش شهر هوشمند و همچنین کاهش آلودگی زیست محیطی و گازهای آلاینده مرتبط با حمل و نقل و حتی کاهش تصادفات شود. به طوری که دستبندهای الکترونیکی میتواند کمک حال سازمان بهزیستی و بیماران آلزایمری قرار بگیرد.
مشروعیت داشتن ثروت از طریق هم افزایی در دانش
در ادامه مراسم حاج مومنی مشاور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: این صندوق به صورت هیات امنایی اداره میشود که شخص رئیس جمهور ریاست آن را بر عهده دارد و مجتمع شکوفایی این فرهنگ را در بین ایرانیان ترویج میدهد که تولید ثروت از نوع نوآوری در کشور مشروعیت دارد.
وی بیان کرد: ثروت افزایی از طریق دلالی با ایجاد چنین مجتمعی به سمت تولید نوآوری و خلاقیت میرود و امروزه در حال تبدیل شدن به یک نهاد فناوری در کل کشور است.
حاج مومنی ادامه داد: در عرض یک سال آینده مردم شاهد توسعه و ثمرات خوبی در زمنیه خلاقیت و نوآوری در کشور میشوند و بنا بر فرمایش رهبری کشور راهی جز توجه به شرکتهای دانش بنیان ندارد زیرا با نفت، گاز و شعار دیگر نمیتوان کشور را اداره کرد.
وی افزود: این مجتمع محلی برای ارائه خدمات بیشتر به شرکتهای دانش بنیان و نوآور است و افراد جامعه ارزش این مجتمع را در یک سال آینده ملاحظه میکنند.
انتهای پیام /