به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
زنجان ؛ معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، گفت: با توجه به پتانسیل به وجود آمده در گوسفند افشاری اصلاح شده در زمینه های برهزایی، سرعت رشد، کاهش حجم دنبه، بهبود کمی و کیفی پشم و بهبود ضریب تبدیل غذایی، این طرح هم اکنون با استقبال بسیار مناسبی از سوی پرورش دهندگان گوسفند افشاری 15 استان کشور مواجه شده است.
رحمان رستمخانی افزود : استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، کرمانشاه، لرستان، اردبیل، فارس، اصفهان، البرز، تهران، مرکزی، مازندران و خوزستان از جمله استان های هستند که پرورش دهندگان گوسفند آنها از قوچ های اصلاح شده افشاری در استان زنجان برای افزایش بهره وری و اصلاح نژاد گله خود مورد استفاده قرارداده اند.
وی با بیان اینکه غالب گله های بهره مند در استان های فوق دارای گلهی گوسفند افشاری بودهاند که از سنوات قبل در این مناطق پرورش داده میشدند، ادامه داد : افزایش بهره وری صفات اقتصادی مهم پرورش گوسفند( بره زایی ، سرعت رشد و ... ) در پروژه اصلاح نژاد گوسفند افشاری در استان زنجان که ارتباط مستقیم با افزایش درآمد گله پرورش گوسفند داشتی دارد مد نظر بوده و عملیات اصلاح نژادی بر روی این صفات انجام شده است و این موضوع یکی از دلایل اصلی استقبال گوسفندداران 15 استان کشور از گوسفند افشاری اصلاح شده محسوب می شود.
رستمخانی با اشاره به اینکه هزینههای اصلاح نژاد گوسفند در استان زنجان توسط گوسفنددار پرداخت نشده بلکه این هزینه ها تا اتمام فاز تحقیقاتی توسط دولت تامین و پرداخت شده است، خاطرنشان کرد: عرضه گوسفند اصلاح شده با بیش از 95 درصد خون گوسفند بومی افشاری و حفظ پتانسیل های بومی گوسفند افشاری در پروژه اصلاح نژاد گوسفند افشاری در استان زنجان از دیگر دلایل استقبال چشمگیر از این طرح به شمار می رود.
وی عنوان کرد: تقریبا تمامی صفات اصلاحی در طرح فوق منطبق بر مباحث ژنتیک مولکولی بوده لذا گوسفند اصلاح شده دقیقا حائز صفات اشاره شده است و گوسفند دار نیازی برای صرف وقت حداقل 8 الی 10 ساله برای تولید گوسفند اصلاح شده ندارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان بیان داشت: در انتخاب پایه پدری برای پروژه اصلاح نژاد گوسفند افشاری در استان دقت و حساسیت لازم به کار گرفته شده تا گوسفندی هم طراز از لحاظ تیپ انتخاب شود.
رستمخانی تصریح کرد: پروژه اصلاح نژاد گوسفند افشاری منطبق بر نیازهای جامعه پرورش دهندگان گوسفند افشاری و واقعیت های حاکم بر گلهداری در استان و کشور بوده است و این موضوع نیز عامل مهم دیگری برای استقبال بهره برداران در داخل و خارج از استان محسوب میشود.
انتهای پیام/ن