به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گنجعلی بیک ملقب به گنجعلیخان از حاکمان کرمان در
زمان شاه عباس بود که کارهای عمرانی مهمی در کرمان انجام دادهاست.
وی برای اینکه در وسط شهر تفرجگاههای عمومی وجود داشته باشد، ابتدا یک میدان بزرگ ایجاد کرد. این میدان که بیش از صد متر طول و پنجاه متر عرض دارد از چهار طرف با بناهای اختصاصی شامل مدرسه، مسجد، بازار و حمام (۱۰۲۰ ه. ق)، چهارسوق، آبانبار و ضرابخانه محصور شده و یک مجموعه عالی از آثارعمرانی عصر صفوی است. معمارآن استادسلطان محمد معماریزدی میباشد.
آجرهای ساده و نیلی، حاشیهای از سنگ مرمر، نقاشیهای سردر، مقرنس بندی، نمای بیرونی سردر حمام را تشکیل میدهند. بر سردر حمام، که بخشی از نقاشیهای عهد صفوی آن به تازگی مرمت شده، کتیبه شعری به خط نستعلیق بر سنگ مرمر حک شده که مصرع آخر آن، سال اتمام بنا را با تبدیل به حروف ابجد نشان میدهد: «کسی نداده نشان در جهان چنین حمام».
از جمله موضوعات این نقاشیها که به شکلی ساده و بدون رعایت اصول نقاشی، پهلو به پهلوی هم کشیده شدهاند میتوان به تصاویر بهرام گور، خسرو و شیرین، شاهان در حال شکار، کاروان شتر و حیوانات درنده اشاره کرد. درقسمت پایین، زیرنقاشیها دور تا دور کتیبه ای از مرمر سبز رنگ دیده میشود که با خط نستعلیق، اشعاری بر آن کنده شدهاست و تاریخ آن را ۱۰۲۰ هجری قمری (۱۶۱۱ م) نشان میدهد.
این مجموعه در شهر کرمان است که در سال ۱۰۲۰ هجری قمری(۱۶۱۱ میلادی) ساخته شدهاست.
انتهای پیام/ی