چهارشنبه‌سوزی این روزها به عنوان تهدیدی برای افراد به ویژه نوجوانان محسوب می‌شود اما برخی دانش‌آموزان دست به ابتکاری جدید زدند و ترقه‌ها را بنای مدرسه کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فرارسیدن اسفندماه که مقارن با روزهای پایانی سال خورشیدی بوده علی رغم شادمانی فرارسیدن عید نوروز و تعطیلاتی نسبتا طولانی پس از مدت ها مشغله روزمره اما همواره با ترس و تهدیدهای جانی همراه است؛ «چهارشنبه سوری» مراسمی که شاید کمتر کسی در ایران باستان تصور چنین حوادث خطرناکی را برای آن داشت.

حوادثی که امروزه نه تنها احیای رسوم پرمحتوای پیشینیان نیست، که روزی دردناک و پرخطر و حتی ناخوشایند برای جامعه محسوب می شود؛ روزی که قربانیان زیادی از کودک تا نوجوان را در بر می گیرد و بهتر است آن را «چهارشنبه سوزی» نامید چرا که شعله های آتش امروزی منشا هیچ سور و شادمانی نیست.

کوچ سنت های نیک از تاریخچه غنی جامعه ایرانی 
بوته افروزي، آب پاشي و آب بازي، فالگوش نشيني، قاشق زني، كوزه شكني، فال كوزه، آش‌ چهارشنبه‌ سوري، آجيل مشکل‌گشا، شال‌اندازي، شيرسنگی،(توپ مرواريد) از آداب و رسوم این شب به شمار می‌رفته که اکنون ما حتی شاید نام خیلی از آنها را هم نشنیده ایم.

یکی از واجبات و سنت‌‌های معمول آتش افروختن بر سر بام‌ها و در کوی و برزن بوده است جشن ده‌روز فروردگان مطابق با هر جشن دیگر‌، با افروختن آتش و نیایش‌های ویژه‌ای معمول بوده است، اما علت اصلی برافروختن آتش که نشانه شادمانی، ستایش اهورا مزدا و آغاز جشن بود تا ارواح را راهنما باشد و در روشنی و فروغ آتش به خانه‌های خود در آیند، البته در پشت بام در کنار آتش خوراک‌های ویژه‌ای نیز می‌گذاشتند.

شواهد دلالت بر آن دارد كه این جشن از اوایل قرن هفتم هجری در برخی مناطق به دست فراموشی سپرده شد، سپس با عناوینی دیگر از سده‌های دهم معمول شد.

مهرآفرین مدرسه ای به وسعت عزم دانش آموزی

منطقه 11 یکی از مناطقی بوده که همواره مشکل فرسودگی فضای آموزشی آن مورد توجه است به همین جهت آموزش و پرورش این منطقه نسبت به این معضل تمهیداتی در نظر گرفته است.

جواد نظریان رییس آموزش و پرورش منطقه 11 با بیان اینکه دانش آموزان را به سمت کار فرهنگی سوق دادیم، گفت: با توجه به اینکه روزهای پایانی سال  به تدریج دغدغه حوادث چهارشنبه سوری رو به افزایش است بنابراین اقدامی جدید را برای حل معضل فضای آموزشی و دغدغه این روزهای خطر افرین ترتیب دادیم.

مدیر آموزش و پرورش منطقه 11 اظهار داشت: با اجرای طرح مدرسه‌سازی به جای ترقه بازی از سال 93 تاکنون 300 میلیون تومان برای ساخت مدرسه‌ای جدید‌ فراهم شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه از این طرح استقبال خوبی انجام شده پیش‌بینی می‌کنیم اسفند سال جاری قریب به 150 میلیون تومان دیگر برای ساخت مدرسه ایرانمهر که مهر 96 راه‌اندازی می‌شود دانش‌آموزان کمک مالی داشته باشند.

حضور دانش‌آموزان به عنوان خیرین مدرسه‌ساز
نظریان اظهار داشت: در این طرح دانش‌آموزان با مبالغی اندک از طریق ارائه کارت‌های پنج هزار تومانی که اجازه استفاده از باشگاه‌های ورزشی منطقه را برای آنها فراهم می‌کرد، اقدام به ساخت این مدرسه کردند.

مدیر آموزش و پرورش منطقه 11 گفت: این مدرسه در مقطع ابتدایی آغاز به کار می‌کند و پیش از این نیز در همین مقطع فعالیت می‌کرد که با توجه به بافت فرسوده این فضا اقدام به ساخت آن کردیم.

وقتی «دانش‌آموزان» دست بکار می‌شوند!
نظریان با بیان اینکه کار مدرسه‌سازی از طریق اقدامات دانش‌آموزان بوده بیان کرد: تجهیز این مدرسه به عهده آموزش و پرورش قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: به طور کلی منطقه 11، پنج مدرسه خیرساز وجود دارد و این مدرسه ششمین مدرسه خیرسازی است که در نوع خود بی‌سابقه بوده چرا که دانش‌آموزان در ساخت این بنا برای اولین بار اقدام کردند.

در این راستا، دانش‌آموزان نیز این طرح را بسیار جالب توجه دانستند و علاوه بر شرکت در این کار خیر فرصتی فراهم شد تا آن‌ها در چهارشنبه سوری آتش‌افروزی‌های خطرآفرین را فراموش کنند.
 
لینک دانلود
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار