به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان به مناسبت بیست و دومین سالگرد شهادت شهید وحدت ملی استاد عبدالعلی مزاری پیامی صادر کرد.
در متن این پیام آمده است: سال قبل درچنین ایامی به شهید مزاری لقب «شهید وحدت ملی» را دادم، این تصمیم پس از مطالعه روی عناصر فکری و مولفههای اساسی اندیشههای شهید مزاری گرفته شد.
مطالعه اندیشههای شهید مزاری به خوبی نشان میدهد که وی روی دو عنصر مهم در دوران زندگی و مبارزاتاش بیش از هر چیز دیگر تاکید داشت.
اصل عدالت اجتماعی و مشارکت عادلانه سیاسی از مولفههای اساسی فکری و مبارزاتی شهید مزاری به شمار میآید.
شهید مزاری عدالت اجتماعی را برای یک قوم، سمت و جریان خاص سیاسی مطالبه نمیکرد.
وی عدالت اجتماعی را برای تمام مردم افغانستان میخواست و به همین دلیل است که میتوان گفت، وی منادی عدالت اجتماعی برای تمام مردم کشور بوده است.
تامین عدالت اجتماعی، عدالت برای همه از اساسی ترین اندیشههای شهید مزاری به شمار میرود. چنانچه وی در یکی از صحبتهای خود به این صراحت در رابطه به عدالت اجتماعی تاکید میکند:
"هدف ما تشکیل حکومت اسلامی، مردمی، فراگیر و مبتنی برعدالت اجتماعی است."
شهید مزاری رهبر برخاسته از میان تودهها بود، ساده زیستی و مردمی بودن او سبب شده است که با گذشت ۲۲ سال هنوزهم برای پیروان خود از محبوبیت ویژهای برخوردار باشد.
وحدت، یکی از اصول اصلی اندیشه مزاری
در بخش دیگری از پیام اشرف غنی آمده است: مزاری جامعه چند پارچه حوزه نفوذ خود را در قالب یک جریان سیاسی منسجم کرد و وحدت ملی را برای تمام مردمان این وطن مطالبه میکرد. در اندیشههای شهید مزاری وحدت ملی یک اصل و دشمنی میان ملیتها یک فاجعه به شمار میرود.
این صحبتها در اوج جنگها بیان میشد. او با روح بزرگ ملی و اندیشه وحدت طلبی که داشت، در شرایط سخت جنگ، جنگ را راه حل نمیدانست. او در اوج نفاق وتنشهای سیاسی هرگز پیام نفرت نفرستاد، پیام مزاری فقید پیام همدلی برابری و تاکید بر باهمی و وحدت ملی بود.
اکنون نیز ایجاب میکند که مردم ما در محور این اندیشهها جمع شده و باهمدلی و هماهنگی بیشتر در برابر تروریزم و دشمنان مردم و وطن در یک صف واحد حضور داشته باشند.
شهید وحدت ملی با روحیه تعامل و هم پذیری بر زندگی مسالمت آمیز همه اقوام تاکید داشت و نفی همدیگر را همواره مردود میدانست.
تاکید بر حقوق شهروندی و انسانی زنان
شهید مزاری از معدود رهبرانی بود که با جسارت و شجاعت تمام بر حقوق شهروندی و انسانی زنان تاکید میکرد و اصل انتخاب شدن و انتخاب کردن را در انتخاباتها از حقوق مسلم و اساسی زنان به شمار میآورد.
در ادامه پیام اشرف غنی آمده است: مزاری فقید در اوج جنگها و بینظمیها، به ارزشهای دموکراتیک و اساس حکومتداری مدرن فکر و تاکید میکرد.
وی تعدیل واحدهای اداری، سرشماری، برگزاری انتخابات، مشارکت عادلانه سیاسی، مشارکت زنان و اقوام را در ساختار تصمیم گیریها برای یک افغانستان مدرن و دموکراتیک مهم میدانست.
اکنون به فضل خداوند و حمایت و همت مردم کشور آرزویهای شهدای ما در قانون اساسی تسجیل یافته است. حکومت وحدت ملی با درک درست از پیامهای شهدای ملی، اصل حاکمیت قانون، برابری، توسعه متوازن، اصلاحات همه جانبه و مبارزه با فساد و تروریسم را از اولویتهای مهم واساسی خود میداند.
دولت وحدت ملی طی دوسال در عرصههای مختلف گامهای بزرگی را برداشته است. توجه و سرمایهگذاری روی شبکههای ارتباطی سبب میشود که حصار ولایتها شکسته و تمام کشور به شبکهای منظم ارتباطی وصل شود. مهم تر ازهمه دستیابی کشور به بنادر کشورهای منطقه وخط آهن میتواند کشور را به سوی توسعه پایدار وانکشاف برابر سوق دهد.
ایجاد کتابخانه مزاری در دستور کار
شهید مزاری از معدود رهبرانی است که میراث مادی به یادگار نگذاشته است، بلکه اندیشهها و مفکورههای ملی وی به حیث میراث معنوی برای نسلها وعصرها به یادگار خواهد ماند.
اکنون با گذشت ۲۲ سال از شهادت شهید وحدت ملی ایجاب میکند تا با ایجاد بنیادها و نهادهای پژوهشی و مطالعاتی، ایجاد کتابخانه، مسجد و موزه به بازخوانی، معرفی و تبیین اندیشه های شهید مزاری بیشتر از گذشته توجه گردد.
اینجانب به سهم خود مسئولیت تامین کتابهای مورد نیاز را برای کتابخانه شهید وحدت ملی به عهده گرفته و در اولین فرصت ممکن اهدا خواهم کرد.
انتهای پیام/