مهرفرد گفت: برای تنظیم بازار شب عید و عرضه پرتقال با کیفیت به خانوارها به میزانی محدود واردات پرتقال با رعایت ضوابط قرنطینه‌ای صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان علی اکبر مهرفرد قائم مقام وزیر در امور بازرگانی، صنایع و کشاورزی در نشست خبری با اشاره به وضعیت تنظیم بازار اقلام اساسی شب عید اظهار داشت: در اغلب کالاهای اساسی و مورد نیاز شب عید نظیر برنج، مرغ، شکر مشکل خاصی وجود ندارد به طوری که برای جلوگیری از سوءاستفاده دلالان در نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های سراسری عرضه می‌شود.

وی با اشاره به آن که واردات پرتقال برای بازار شب عید یک ضرورت تلقی می‌شود، افزود: سرمای بی‌سابقه شمال در آذر ماه لطمه زیادی به باغداران وارد کرد که در نهایت این امر موجب شد برای تنظیم بازار شب عید از سوی شرکت دولتی نهاده‌های دامی به مقدار محدود واردات از کشورهای ترکیه و مصر صورت گیرد.

مهرفرد ادامه داد: سالانه 2 میلیون و 200 الی 2 میلیون و 500 هزار تن پرتقال در کشور تولید می‌شود که سرمای آذر ماه منجر به آسیب دیدگی یک میلیون تن از پرتقال‌های شمال شد. از این رو برای در اختیار گذاشتن پرتقال‌های با کیفیت به خانوارها برای تأمین نیاز شب عید راهی جز واردات نداشتیم .

قائم مقام وزیر در امور بازرگانی، صنایع و کشاورزی ادامه داد: در راستای حمایت از تولید داخل و جلوگیری از لطمه به تولید کنندگان داخلی تنها واردات به میزان محدود از سوی شرکت دولتی صورت می‌گیرد . به گفته وی حتی یک عدد پرتقال بدون شرایط قرنطینه در اختیار مردم قرار نخواهد گرفت.

توزیع مرغ منجمد با کیفیت با نرخ 5 هزار و 700 تومان

این مقام مسئول با بیان اینکه ذخایر مرغ منجمد به میزان کافی و به صورت مستقیم در شبکه‌های توزیع عرضه خواهد شد، بیان کرد: همکاری در اسفند ماه با افزایش تقاضای قیمت‌ها، روند صعودی به خود می‌گیرند که با عرضه گوشت مرغ منجمد در نظر داریم از این افزایش قیمت جلوگیری نماییم.

مهرفرد ادامه داد: اگرچه ذائقه مردم به دنبال مصرف گوشت گرم قرمز و سفید است باید گفت که مرغ و گوشت منجمد بسیار با کیفیت‌تر است چرا که بلافاصله پس از کشتار تمیز ، بسته بندی و به تونل انجماد می‌رود و تنها در این زمینه فرهنگسازی مناسبی وجود ندارد.

وی با اشاره به وضعیت قیمت گوشت مرغ طی چند سال اخیر اظهار داشت: طی دو سال اخیر ستاد تنظیم بازار نرخ 6 هزار و 800 الی 7 هزار و 200 تومان را برای مصرف کننده منطقی دانست ، این در حالی است که از سال 92 تا کنون گوشت مرغ حتی به اندازه نرخ تورم رشد نداشته و میانگین قیمت در سال 92 ،6 هزار و 266 و سال 95، 6 هزار و 872 تومان بوده است که همین امر موجب شده مرغداران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کنند.

مهرفرد با بیان اینکه نرخ میدان بهمن شاخص قیمت عمده فروشان است، گفت: گرچه مغازه‌ها با نرخ‌های بالاتری مرغ را به فروش می‌رسانند اما در این زمینه تنها باید دستگاه‌های مربوطه نظارت کافی را داشته باشند و علی‌رغم شیوع آنفولانزای حاد پرندگان و تلفات طیور اتحادیه مرغ تخم گذار به خوبی توانست قیمت مرغ و تخم مرغ را مدیریت نماید.

قائم مقام وزیر در امور بازرگانی، صنایع و کشاورزی با بیان اینکه انتقادات زیادی به وزارت جهاد مبنی بر نظارت در بازار وجود دارد، افزود: وزارت جهاد کشاورزی متولی رصد به بازار از تأمین تا عمده فروشی است و مابقی نظارت را همکاران صنعت، معدن ، تجارت باید در خرده‌فروشی‌ها انجام دهند.

مهرفرد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آنکه استعداهای مناسبی در بخش کشاورزی وجود دارد، افزود: علی رغم مشکلات کم آبی به سبب تنوع اقلیم محصولا بی نظیری در کشور تولید می‌شود.

وی ادامه داد : بهره‌وری و استفاده بهینه از آب از جمله مسائلی است که بایستی مورد توجه قرار گیرد به طور مثال در ابتدای دولت یازدهم راندمان آب 32 الی 33 درصد بود که بر اساس آخرین برآوردها به سبب استفاده از سیستمهای نوین آبیاری، تجهیز و نوسازی اراضی انتقال محصولات آب‌بر و نظیر سبزی و سیفی و به داخل گلخانه ها ایجاد کشتهای نشایی به جای کشت بذر، توسعه کشت چغندر پاییزه راندمان آب به 42 درصد رسیده است. 

امکان تولید یک میلیون تن پرورش آبزیان از طریق پرروش ماهی در قفس امکان پذیر است

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی و صنایع کشاورزی با بیان اینکه طرح‌هایی توسعه‌ای در کشاورزی ایران محدود است، عنوان کرد: با وجود آنکه نزدیک 3 هزار کیلومتر مرز آبی در کشور وجود دارد اما تولید کل آبزیان در کشور حدود یک میلیون تن است ، این در حالی است که با توسعه پرورش ماهی در قفس به سهولت امکان تولید این میزان وجود دارد.

وی با اشاره به آنکه توسعه گلخانه‌ها علاوه بر طرح‌های توسعه‌ای بهره‌وری را نیز در بر دارد، اظهار داشت: زمانی که محصولات آب‌بر به داخل گلخانه‌ها انتقال می‌یابد علاوه بر بهره‌وری در محصول و همچنین کاهش مصرف آب پروژه‌های جدیدی را به بخش کشاورزی به ارمغان آوردیم.

مهرفرد با انتقاد از اینکه برخی کارشناسان کشاورزی اظهاراتی مبنی بر عدم صرفه اقتصادی کشاورزی به میان می‌آورند، گفت:‌ باید توجه داشت که کشوری مانند هلند وسعتی به اندازه  استانهای گیلان ،مازندران و نصف گلستان را داراست اما توانسته در سال 2016 ، 84 میلیارد دلار صاردات محصولات کشاورزی را داشته باشد از اینرو چنین اظهاراتی توجیه ناپذیر است.

ضرورت رویکرد برای بازار محصولات کشاورزی

مهرفرد گفت: طی حدود سه سال اخیر بر اساس قانون موضوع بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد محول شد که بر این اساس با روی کار آمدن دولت یازدهم شرکت پشتیبانی امور دام ، بازرگانی دولتی به وزارت جهاد ملحق شدند چرا که رویکرد بازار باید با تأکید بر تولید باشد گرچه به دنبال توسعه صادرات و کاهش واردات هستیم.

قائم مقام وزیر در امور بازرگانی و صنایع کشاورزی در خصوص تراز تجاری بخش کشاورزی اظهار داشت: در ابتدای دولت یازدهم تراز تجاری بخش کشاورزی منفی 8 میلیارد دلار بود که این میزان در سال گذشته به منفی 4.3 میلیارد دلار رسید و این بدان معناست که واردات بر صادرات پیشی گرفته است اما انتظار می‌رود که این تراز تا پایان سال به کمتر از منفی 3 میلیارد دلار برسد که این امر بیانگر صرفه‌جویی ارزی 4.7 میلیارد دلار است.

مهرفرد با اشاره به مشکلات عمده بخش کشاورزی بیان کرد: در طول تاریخ گذشته در تمامی محصولات کشاورزی از زمان برداشت تا سر سفره ساماندهی مناسبی نداشته‌ایم چرا که کشاورزان اغلب خرد هستند از این رو لازم است که سازو کاری مناسب برای جمع‌آوری، فرآوری و بسته بندی محصولات به کار گرفته شود، در غیر اینصورت مسئولیت دولت سنگین می‌شود و با این وجود در خصوص تمامی محصولات باید پاسخگو باشند که این امر امکان پذیر نیست چرا که این کار بر عهده تشکل‌ها بوده و دولت تنها باید ناظر باشد.

قائم مقام وزیر در امور بازرگانی و صنایع کشاورزی با اشاره به آخرین گزارش حضور وزیر کشاورزی نیوزلند در ایران بیان کرد: بر اساس آخرین گزارشات مدیر کل صنایع تبدیلی کمپانی فونترا در نیوزلند 10 دامداری سالانه حدود 17.5 میلیارد دلار درآمد دارند و حال باید با ایجاد ساختار و نظام مناسب از مرحله تولید تا جمع‌آوری ، بسته بندی فرآوری و عرضه در بازارهای داخلی و خارجی  به چنین دستاوردهایی دست یابیم.

به گفته وی در تمامی کشورها ساختار بازار بر عهده تشکل‌هاست و از کشاورزان خرده مالک نمی‌توان انتظار داشت که محصول خود را به بازارهای جهانی عرضه نمایند.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی عابدیان زیدی
۰۸:۴۱ ۰۸ اسفند ۱۳۹۵
هر کیلو میوه جات این هفته بالا 5 هزار تومان بوده است .بسیار گران بوده است . گوجه بسیار گران بوده .
Germany
مجتبی
۱۹:۱۵ ۰۷ اسفند ۱۳۹۵
متاسفانه بنده هر نوع پرتقال خریدم همه مشکل داشتند یخ زده بودند

خیلی ها هم از این مسیله ناراضی هستند

قیمت مرغ و شکر و گوشت روز به روز داره زیاد میشه و هیچ گونه نظارتی نیست از الان
آخرین اخبار