در حال حاضر در ایران حدود 400 مرکز مشاوره و مراقبت در منزل فعال هستند که حدودا به ازای هر یکصدهزار نفر یک مرکز مراقبت در منزل و یا «هوم کر» وجود دارد که رقم بسیار کمی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،مدیرکل دفتر ارتقای سلامت، خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت  پیش از ظهر امروز در همایش کشوری آموزش و خدمات سلامت فرد، خانواده و جامعه اظهارکرد: در سالیان گذشته مراقبت و درمان در فرهنگ ایرانی در کنار منازل و خانواده ها اتفاق می افتاد.

احمد نجاتیان افزود: با پیشرفت علم پزشکی و تغییرات به تدریح مراقبت در منزل رنگ و بوی خود را از دست داد و علم پزشکی به سمت تکنولوژی رفت و پزشکی بسیار تخصصی تر شد.

مدیرکل دفتر ارتقا سلامت، خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت تصریح کرد: توسعه حمل و نقل یکی دیگر از مواردی است که به پیشرفت علم پزشکی بسیار کمک کرد تا این علم گسترده تر شود.

وی با بیان اینکه مراقبت در منزل دارای کیفیت زیادی است ، تاکید کرد: کوتاه شدن دوره بستری شدن در بیمارستان، بالا بودن بحث ایمنی بیمار در منزل، کاهش هزینه ها و غیره از دیگر از مزایای درمان در منزل هستند.

نجاتیان با بیان اینکه طول مدت بستری تا 87 درصد در جهان کاهش یافته است، ادامه داد: اگر بتوانیم «هوم کر» یا درمان در منازل را افزایش دهیم، این بحث می تواند به کمبود نیروی انسانی از جمله پرستارها در بیمارستان ها کمک کند.

وی بیان کرد: در حال حضار در کشور ایران حدود 400 مرکز مشاوره و مراقبت در منزل فعال هستند که حدودا به ازای هر یکصدهزار نفر یک مرکز مراقبت در منزل و یا «هوم کر» وجود دارد که رقم بسیار کمی است.

مدیرکل دفتر ارتقای سلامت، خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت اضافه کرد: تا به امروز مراکز مراقبت در منزل جزوی از مراکز رسمی ما در سطح استانی و کشوری شناخته نشده اند و به حال خودشان رها شده اند.

وی تاکید کرد: تعداد زیادی از افراد تحت عنوان پرستار و یا مراقب از طرف موسساتی که مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت را ندارند، در منازل حضور می یابند که این موضوع یکی از چالش های وزارت بهداشت در زمینه «هوم کر» است.

نجاتیان در ادامه گفت: مردم در حال حاضر فکر می کنند که اگر بیمار به داخل بیمارستان برود خدمات بسیار بهتری در اختیارر او قرار می گیرد اما این خدمات می توانند در خانه و منزل هم بسیار بهتر ارائه شوند.

وی با بیان اینکه در کشورهای مختلف بخشی از GDP را به مراقبت در منزل اختصاص دادند، اظهار کرد: اما پس از اجرا شدن طرح تحول نظام سلامت در اردیبهشت ماه سال جاری آیین نامه تأسیس مراکز مشاوره و مراقبت در منازل در وزارت بهداشت به تصویب رسید که در برنامه ششم توسعه بحث مراقبت در منزل یکی از مواردی بود که در این برنامه گنجانده شد.

مدیرکل دفتر ارتقا سلامت، خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت ابراز کرد: با گذشت بیست سال از ایین نامه قبلی هنوز هیچ تعرفه ای در رابطه مراکز مشاوره و مراقبت در منزل وجود نداشت و در حق مردم اجحاف می شد که در طرح تحول این تعرفه ها نظم یافتند.

وی با بیان اینکه ادغام خدمات مراقبت در منزل در نظام سلامت اتفاق بسیار خوبی بود که در وزارت بهداشت اتفاق افتاد، افزود: در نظر داریم تا با کمک معاونت بهداشت واحدهای هوم کر و مراکز مراقبت در منزل را به واحدهای درمانی نزدیک کنیم.

نجاتیان در پایان خاطرنشان کرد: برنامه اعتبار بخشی این موسسات مراقبت در منزل در دستور کار است اما به نظر می رسد ما می توانیم این مراکز را به صورت تخصصی در وزارت بهداشت تصویب کنیم.



انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.