به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اراک؛ محمود حق شناس رئیس ایستگاه تحقیقاتی گیاهان دارویی علی آباد اراک با اعلام این خبر، گفت: آویشن دنایی و باغی(T.daenensis و T.vulgaris ) حاصل کار تحقیقات پنج ساله بر روی گونه های مختلف این نوع گیاه دارویی است که شناسایی و معرفی شده است.
وی افزایش عملکرد در گونه آویشن دنایی و باغی در واحد سطح نسبت به سایر گونه های این گیاه دارویی را از مهمترین مزیت این گونه ها دانست.
حق شناس ادامه داد: بیشترین وزن خشک در گونه های دنایی و باغی( T.daenensis و T.vulgaris ) به ترتیب با 2 هزار و 988 و 2 هزار و 273 کیلوگرم در هکتار مشاهده شده است.
رئیس ایستگاه تحقیقاتی گیاهان دارویی علی آباد اراک بیان کرد: افزایش عملکرد حداقل 500 کیلوگرمی در هکتار از مزارع استان، افزایش درآمد 50 میلیون ریال به ازای هر هکتار و نیاز کم به آب با بهره وری بالا از جمله مزایای اقتصادی و بیشتر بودن خاصیت آنتی بیوتیکی این گونه از آویشن ها برای طیور و پرندگان نسبت به سایر گونه های این گیاه دارویی نیز از جمله خواص دارویی آن ها است.
حق شناس تعیین سازگاری، معرفی مناسب ترین رژیم پلاسم(تنوع موجود در گونه گیاهی و محل نگهداری گونه ها) گونه های مختلف آویشن با اقلیم استان مرکزی و توسعه کشت گیاه دارویی آویشن در این استان از جمله اهداف این تحقیق در ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی علی آباد اراک بوده است.
وی ادامه داد: روندتحقیقات این طرح ها تمام شده و این گونه از گیاهان دارویی در مرحله تجاری سازی قرار دارند.
رئیس ایستگاه تحقیقاتی گیاهان دارویی علی آباد اراک یادآور شد: آویشن یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی و ادویه ای است که خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد انگلی دارد و وجود تیمول و کارواکرول( از اجزای گیاه آویشن) در آویشن موجب شده که این گیاه از قرن شانزدهم میلادی به عنوان یک گیاه دارویی معرفی و در تمام لیست های دارویی مورد تایید و مورد نیاز موسسه های معتبر به عنوان گیاه دارویی مهم یاد شود.
انتهای پیام/ب