به گفته او، هبت الله آخندزاده و آن عده از رهبران طالبان که شورای امنیت ملی خواستار درج اسامی آنها در فهرست تحریمهای سازمان ملل است، تهدیدی برای امنیت ملی افغانستان و امنیت بینالمللی شمرده میشوند.
غورزنگ به بیبیسی گفت: این موضوع پیش از این در صحبتهای شفاهی رئیس جمهوری با مقامهای سازمان ملل مطرح شده، اما بهزودی این موضوع به صورت رسمی با شورای امنیت این سازمان مطرح خواهد شد.
اقدام حکومت برای آغاز روند ثبت رهبران گروه طالبان در فهرست تحریمهای سازمان ملل، که به "فهرست سیاه" نیز معروف است، بیانگر آن است که تلاشهای مقامهای افغان برای تحقق برنامه صلح با گروه طالبان به نتیجه ملموسی نرسیده است.
ثبت اسامی رهبران این گروه در فهرست تحریمهای سازمان ملل میتواند فشارها را بر این گروه افزایش دهد، دارایی آنها را مسدود و رفت و آمد آنها را محدود کند. مقامهای کشور بارها گفتهاند که رهبران طالبان در پاکستان به سر میبرند، اما دولت پاکستان این ادعا را رد کرده است.
حذف نام قاری احمدالله از فهرست تحریمهای سازمان ملل
سخنگوی شورای امنیت ملی در حالی این موضوع را عنوان کرده است که یازده روز پیش (۲۸ دلو) "کمیته ۱۹۸۸" شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که نام قاری احمدالله، رئیس پیشین استخبارات گروه طالبان از فهرست تحریمهای این کمیته حذف شده است.
در اطلاعیهای که از سوی این کمیته در این مورد منتشر شده، دلیل حذف نام این مقام ارشد گروه طالبان توضیحی ارائه نشده، اما سخنگوی شورای امنیت ملی گفت که قاری احمدالله ده سال پیش در یک حمله هوایی نیروهای بینالمللی در شرق کشور کشته شده بود.
غورزنگ افزود: چند ماه پیش کمیته ۱۹۸۸ شورای امنیت، که مسئول نظارت از تحریمها علیه رهبران و فرماندهان گروه طالبان است، فهرست اسامی ۱۲ نفر از سران گروه طالبان را به دولت افغانستان ارائه کرد و خواستار توضیح درباره وضعیت آنها شد.
به گفته او، دولت افغانستان "بررسی همهجانبه"ای درباره این افراد انجام داد و در نهایت به شورای امنیت اطلاع داد که ده نفر از این افراد و از جمله قاری احمدالله دیگر زنده نیستند.
سخنگوی شورای امنیت ملی گفت: شورای امنیت سازمان ملل اسامی چهار نفر از این افراد را از فهرست تحریمهای خود حذف کرد، اما او اسم سه تن دیگر آنها را ذکر نکرد و در اطلاعیه شورای امنیت هم نیامده است.
این در حالی است که برخی رسانهها از زنده بودن قاری احمدالله خبر دادهاند. از جمله مجیب مشعل، خبرنگاری که در مطلب مفصلی براساس گفتوگو با بستگان قاری احمدالله به نشریه آمریکایی "هارپر" گزارش داد ، رئیس سابق دستگاه اطلاعات طالبان زنده است.
مشعل در فبروری ۲۰۱۴ از قول مولوی نعیم، برادر قاری احمدالله، نوشته که این مقام پیشین امارت طالبان در یک مدرسه دینی در پاکستان مشغول تدریس است و با او از طریق تلفن ارتباط دارد.
با وجود این، غورزنگ تاکید دارد: قاری احمدالله دیگر زنده نیست، چرا که به گفته او، هم گزارشهای اطلاعاتی دولت افغانستان بیانگر کشته شدن او در ده سال پیش است و هم بررسیهای شورای امنیت سازمان ملل به همین نتیجه رسیده است.
در زمانی که بخش اعظم خاک افغانستان تحت کنترول گروه طالبان بود، قاری احمدالله از افراد کلیدی این گروه بود و پس از سقوط ولایت بامیان به دست این گروه، او مدتی مسئولیت سیاسی و نظامی مناطق مرکزی را به عهده داشت.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید