رییس مرکز تحقیقات زیرساخت اطلاعات مکانی و مدیریت زمین دانشگاه ملبورن از احتمال اجرای پروژه هوشمندسازی در برخی شهرهای جدید در ایران خبر داد.

هوشمندسازی شهرهای جدیدبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، پروفسور عباس رجبی فرد در نشست بررسی روند پیشرفت های جهانی در حوزه هوشمندسازی شهرها با ارائه بخشی از تجربیات جهانی در زمینه ایجاد بسترها و زیرساخت های شهر هوشمند از جمله شهرهای ملبورن و سیدنی استرالیا، گفت: نگرش ما این است که در شهرهای جدید و شهرک سازی های مدرن فقط بحث سکونت و خانه دارشدن مطرح نیست، هدف اصلی در این تغییر رویکرد، نگرشی مدرن و تازه به مباحث فرهنگی و اجتماعی است.

او افزود: مباحث نگرش ادغامی به این موضوع، تلفیق آموزش ها، راهکارها، ایجاد تغییرهای پایه ای، ایجاد مهندسی فضای دیجیتال و تغییر نگرش در توسعه شهر و شهرنشینی از جمله نکات مهم در حوزه ایجاد بسترهای شهر هوشمند است.

پروفسور رجبی فرد در خصوص اصلی ترین اهداف عمرانی چشم انداز ایجاد شهر هوشمند افزود: نگرش به ساخت و ساز و نوآوری در این حوزه و روش های افزایش سرعت و کاهش هزینه ها و افزایش امنیت از دیگر نکات مهم این حوزه است.

رییس مرکز تحقیقات زیرساخت اطلاعات مکانی و مدیریت زمین دانشگاه ملبورن با تأکید اینکه رسیدن به نگرش ها و اهداف آینده در این حوزه بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: بحث اقتصاد دیجیتال از جمله مباحث مهم این حوزه است و در بسیاری از کشورها پروژه های اقتصادی قابل اجرا نیست، مگر اینکه جایگاه اقتصاد دیجیتال در آن طرح مشخص باشد.

او با بیان اینکه دستیابی به اهداف توسعه پایدار بدون در نظر گرفتن هوشمندسازی و فن آوری های نوین امری دست نیافتنی و محال است، تصریح کرد: آینده کاملاً هوشمند و دارای سیستم های ارتباطی و پایدار است، اگر امروز بحث توسعه پایدار را مطرح می کنیم، بحث کاهش هزینه ها و حتی دید بلندمدت در حوزه بازسازی بناها هم مطرح است.

پروفسور رجبی فرد درباره نقش هوشمندسازی در پروژه های عمرانی و ساخت و سازها، عنوان کرد: بحث های کنترل پروژه ها و مانیتورینگ هم از جمله مباحث مهمی است که با هوشمندسازی ایجاد می شود و اگر به تمام این مباحث به درستی نگاه کنیم، می بینیم که این بسترسازی منجر به ایجاد اشتغال و درآمدزایی و مباحث بلندمدت اقتصادی است.  

او با اعلام اینکه مبحث اصلی ما در توسعه پایدار، همگام سازی زمین و جمعیت با این مسئله است، بیان کرد: ما باید بتوانیم شهروندمان را به شهری که هوشمندسازی شده است ارتباط دهیم و در جنبه دیگر شهروندانمان را کمک کنیم تا سرویس های مختلف شهری را به بهترین حالت ممکن داشته باشد.

پروفسور رجبی فرد با بیان اینکه در مبحث شهر دیجیتال و شهر هوشمند ابتدا طرح دیجیتال حاضر می شود و این طرح پیاده سازی کامل می شود، اظهار داشت: تا سال 2050 برآورد شده که بالغ بر 70 درصد جمعیت دنیا در شهرها ساکن خواهند بود و همین موضوع هوشمندسازی و فرم این کار را بسیار حساس می کند.

این متخصص حوزه فن آوری های نوین با بیان اینکه سازمان ملل هم طی سال های اخیر کشورهای مختلف را ملزم به ایجاد بسترها و زیرساخت های هوشمندسازی کرده است، گفت: در این هوشمندسازی مسئله یک جهش وجود دارد که شامل تصمیم ها و تغییر نگرش ها درباره نوع زندگی بشر در دوره جدید می شود.
انتهای پیام// ف ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.