رونمایی از دانشنامه گلستان با حضور وزیر فرهنگ

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دانشنامه جرجان و استرآباد در گرگان رونمایی کرد.

 به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ دانشنامه جرجان و استرآباد مقالات متعددی دارد که در آن مفاخر، سنن، آداب و جغرافیای جرجان و استرآباد معرفی شده است.

در آیین رونمایی از دانش نامه گلستان در موسسه فرهنگی میرداماد علاوه بر صالحی امیری، آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان و بنیانگذار موسسه میرداماد و جمعی از فرهیختگان حضور دارند.

صالحی‌امیری در آئین رونمایی گفت:در بین اثرهای خطی دنیا دو میلیون اثر متعلق به ایران است که از این میزان حدود یک میلیون در شبه قاره، حدود نیم میلیون در آسیای میانه و قفقاز و حدود نیم میلیون در داخل کشور داریم.

وی با بیان اینکه طی سه سال گذشته 43 اثر ثبت ملی شده است، تصریح کرد: هفت اثر نیز ثبت منطقه‌ای و 9 اثر ثبت یونسکو شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما انبوهی از دانش را در گستره پهناور گیتی داریم که متعلق به ایران و اسلام است بر اساس ارزیابی کارشناسان حدود 2 میلیون اثر خطی متعلق به ایران است.

وی با اشاره به سابقه فرهنگی ایران اضافه کرد: زمانی که غرب در فقر مطلق فرهنگی قرار داشت ایران گنجینه‎های ارزشمندی از مفاخر و اندیشمندان را در خود جای داده بود.

صالحی‌امیری در ادامه با اشاره به ظرفیت بی‎نظیر ایران در بحث نسخ خطی ابراز کرد: ایران در دنیا از ظرفیت‎های بزرگی برخوردار است که می‎تواند آنها را ثبت کند، در گذشته فرصت‎سوزی شد و امروز ما به دنبال این هستیم تا از این فرصت‎ها استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه جغرافیای ایران غرورآفرین است، گفت: صدای فرهنگی ایران در دنیا بلند است؛ هم‎اکنون پیام فرهنگی ایران در آمریکا رسوخ پیدا کرده است. تصویر ایران نه نفتی است و نه هسته‎ای بلکه تصویر ایران فرهنگی است، لذا اگر بناست که ایران را به جهان معرفی کنیم باید بعد فرهنگی آن را برجسته کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: هر کس در ایران اسلامی زندگی می‎کند باید به خود افتخار کرده چراکه این کشور دارای یک تبار تاریخی است، استان گلستان نیز با دانشنامه گلستان سرمایه‎های تاریخی را اکتشاف کرده است.

صالحی امیری گفت: سه سال برای تدوین 2 دانشنامه تلاش کردیم؛ دانشنامه فرهنگ معاصر ایران که برای تدوین شیوه‎نامه آن دو سال وقت گذاشته شد و در این راستا 30 نخبه دانشگاهی پای کار بودند.

وی همچنین در ادامه با اشاره به اهمیت دانشنامه گلستان بیان کرد: 85 نفر نسبت به تهیه دانشنامه گلستان زحمت کشیدند تا تصویر گرگان و جرجان را برای نسل‎های بعدی روشن کنند به طوریکه سعی شده این دانشنامه به ابهامات پاسخ دهد.

صالحی‌امیری، یکی از ویژگی‎های دانشنامه را در پیشگیری از تخریب تاریخ برشمرد و تاکید کرد: با وجود دانشنامه دیگر کسی نمی‎تواند برهه تاریخی را در آینده تحریف کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه وحدت و یکدلی در استان گلستان مثال‎زدنی است، تاکید کرد: هر کسی بر طبل تفرقه بکوبد به آرمان‎های ملی خیانت کرده است، چراکه ما زیر چتر نظام و انقلاب اسلامی در سایه اندیشه‎های امام راحل و مقام معظم رهبری به وحدت نیاز داریم.

صالحی‎امیری در پایان با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شعار گفت‎وگوی فرهنگی را سر داده است، گفت: برای کاهش عصبیت فرهنگی، برای خروج از شایعه و همدلی نیازمند گفت‎وگو هستیم و در این راستا مرکز میرداماد در گلستان می‎تواند مرکز گفت‎وگوی فرهنگی باشد.

انتهای پیام/ع
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.