حامد برکاتی رییس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه طی ۲۰ سال اخیر، میزان موالید کاهش یافته است، اظهار داشت: طی پنج سال گذشته تعداد موالید در کشور افزایش یافته به طوری که از یک میلیون و ۳۸۰ هزار، به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تولد رسیده و آمار کودکان صفر تا چهار ساله از کودکان ده تا ۱۴ سال بیشتر شده است.
وی افزود: این سند ملی، با کمک سازمان بهزیستی، وزارتخانههای رفاه و آموزش و پرورش تدوین شده و یک بار هم تصویب شد ولی اجرایی نشد تا اینکه به تازگی در نشستی مجددا بررسی و تصویب شد و قرار است که در صورت تایید شورای عالی سلامت، در کشور اجرایی شود.
برکاتی اظهارداشت: ۲۰ درصد مرگ کودکان به دلیل وقایع پیرامون تولد، ۲۰ درصد در اثر حوادث که ۸ درصد آن مربوط به حوادث ترافیکی و ۹ درصد به دلیل افتادگی، ۱۵ درصد مرگ کودکان ناشی از بیماریهای غیرعفونی و ۱۰ درصد آن به دلیل بیماریهای عفونی، رخ میدهد.
وی درخصوص فرآیند زایمان نیز گفت: کشور ما به لحاظ پوششدهی واکسیناسیون، جزو بهترین کشورهای دنیاست و مهاجران نیز تحت پوشش قرار میگیرند.
برکاتی از آمار رو به رشد حدود ۱۰ درصدی عمل سزارین خبر داد و گفت: خوشبختانه تغذیه انحصاری با شیرمادر، از ۴۳ درصد به حدود ۵۳ درصد رسیده، ولی تداوم شیردهی تا یک سال و دو سال کاهش یافته است و ضعف مداخلات وجود دارد.
وی افزود: بسته خدماتی متشکل از ۱۵ خدمت آموزشی که یکی از آنها مربوط به تغذیه کودکان است، از سال آینده بصورت آزمایشی از طریق یک دانشگاه و پس از آن در سراسر کشور اجرا خواهد شد.