بیستمین اجلاس کمیسیون مشترک مرزی ایران و پاکستان در بندر چابهار با امضای تفاهم‌نامه و با شرکت 25 از مسولان پاکستان و هیات ایرانی به پایان رسید.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، معاون امنیتی انتطامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت : برگزاری نشست ها و کمیته های تخصصی متعدد از جمله کمیسیون مشترک مرزی به استحکام و تحکیم روابط میان طرفین کمک فراوانی کرده است. 

علی اصغر میرشکاری موضوعات امنیتی، اقتصادی، ایجاد بازارچه های مرزی مشترک در پیشین شهرستان سرباز ایران و ردیک شهرستان تربت پاکستان، کوهک سراوان و چیدکی پنج گور و ریمدان چابهار و گپد پاکستان و گذرهای مرزی را از جمله موضوعات مورد تفاهم 2 کشور در این اجلاس ذکر کرد. 

وی همچنین تشکیل پنج تیم کارشناسی در پنج موضوع مهم مورد توافق اجلاس و توسعه امنیت پایدار در مرزهای مشترک دو  کشور را از جمله مهمترین دستاوردهای مهم این اجلاس سه روزه عنوان کرد. 

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته پاکستان هم گفت: بزودی بازارچه های مرزی پیشین و ریمدان در مرز سیستان و بلوچستان با پاکستان راه اندازی می شوند. 

 محمد رفیعی افزود: همچنین راه اندازی بازارچه مرزی مشترک در منطقه کوهک شهرستان سراوان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان از جمله توافقات انجام گرفته در این اجلاس بود.
 
وی تصریح کرد: راه اندازی این بازارچه های مرزی به ارتقای روابط میان ایران و پاکستان مورد تاکید مقامات عالی رتبه دو کشور کمک می کند. 

وی راه اندازی خط مرزبانی میان مرزبانان ایران و پاکستان، جلوگیری از قاچاق، تکمیل کمیته های کاری هر سه ماه یکبار، افزایش مبادلات اقتصادی، افزایش شمار مرزبانان پاکستان در مرزهای این کشور برای جلوگیری از اقدامات گروههای تروریستی و تکفیری را از دیگر توافقات صورت گرفته در این اجلاس ذکر کرد. 

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته پاکستان گفت: با توجه به توافقات صورت گرفته در دو سال آینده شاهد کمرنگ شدن تحرکات مرزی در مرزهای مشترک ایران و پاکستان خواهیم بود. 

سیستان و بلوچستان افزون بر 1100 کیلومتر مرز زمینی با 2 کشور افغانستان و پاکستان دارد که بیش از 900 کیلومتر آن با ایالت بلوچستان پاکستان هم مرز است.

انتهای پیام/گ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار