در این جلسه که به ریاست غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری تهران در محل سالن ولایت واقع در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) برگزار شد، مدیران واحدهای قضایی و ستادی حضور داشتند.
در ابتدا غلامحسین اسماعیلی با بیان روایتی از امام حسن مجتبی (ع) اظهار داشت: آن حضرت خطاب به مسلمانان میفرمایند: ای بندگان خدا، تقوا پیشه کنید. برای رسیدن به خواستها، خوبی ها و همچنین برای اجتناب از انجام کارهای ناروا تلاش و جدیت کنید و عمل گرا باشید، قبل از آن که فرصت و نعمت خدمتگزاری از شما، سلب شود.
وی در ادامه افزود: امروز من و شما برای انجام کار و تلاش و خدمت فرصتی داریم. باید تلاش و جدیت از خود نشان دهیم و این همان تعبیری است که امروز از آن کار و مدیریت جهادی نام می برند و حال که برای ما فرصت، توان و موفقیت خدمت فراهم است و باید قدر آن را بدانیم.
رئیس کل دادگستری تهران در ادامه تصریح کرد: به دنبال سفر و برنامه استانی ریاست قوه قضاییه و مصوبات بسیار خوبی که در این سفر در خصوص دادگستری استان تهران به تصویب رسید، اعتبارات پروژه های عمرانی در حال تأمین است و در سال 96 تعدادی از پروژه های ساختمانی ما قابل بهره برداری خواهد بود و ضمن اینکه اقساط ماهانه این سفر پر خیر و برکت هم در خصوص تأمین، تکمیل و خرید مواردی نظیر: صندوق رفاه، IT، تجهیزات فنی و حفاظتی و غیره در حال پرداخت است و ما به زودی شاهد یک تحول عظیم در مجموعه دادگستری کل استان تهران خواهیم بود.
اسماعیلی موضوع آمار و نتایج آن را با اهمیت برشمرد و گفت: آمار برای مدیران بسیار کاربری و تصمیم ساز است؛ اما بیش از خود آمار، بحث واقعی شدن اطلاعات موجود برای ما اهمیت دارد . زیرا تصمیمات، برنامه های مدیریتی براساس آمار اتخاذ می شود و حتماً باید آمار صحیح و دقیق باشد. بنابراین مدیران باید توجه داشته باشند که از آمارسازی به شدت پرهیز کرده و تلاش کنند آمارهای ما صحیح ، دقیق و واقعی بشود.
وی در ادامه کیفیت دادرسی ها را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد : تعبیر بنده این است، کیفیت دادرسی از حیث حصول نتیجه ، نسبتاً خوب است ؛ چرا که تلاش ، کار وسیع و مستمر از سوی همکاران صورت می گیرد و حق را تشخیص می دهند و این نشان دهنده زحماتی است که در حال انجام است.
اسماعیلی گفت: دادنامه های ما نشان دهنده کار و تلاش صورت گرفته نیست و با وجود این که توانمندی همکاران ما بیش از این می باشد و مردم فقط دادنامه ها را می بینند و قضاوت جامعه علمی کشور نسبت به دستگاه قضایی بر مبنای محتوای دادنامه ها است و لازم است که بیش از پیش به صدور دادنامه ها توجه داشته و محتوای آن را غنا بخشیده و سطح علمی آن به لحاظ رعایت قواعد آمره و اصول و ضوابط افزایش یابد.
رئیس کل دادگستری تهران موضوع پرونده های زندانی دار را مهم برشمرد و در خصوص رسیدگی سریع به آنان در عین حال افزود: این آمار جمعیت کیفری زندان ها زیبنده نظام، جامعه اسلامی و کشور ما نیست و برخی از زندانیان به لحاظ حفظ امنیت و نظم عمومی جامعه باید در زندان باشند و هیچ شخصی به خودش اجازه نمی دهد از سارقان حرفه ای و قاچاقچیان مواد مخدر، متجاوزان بر نوامیس، اخلالگران نظام اقتصادی دفاع کند و باید با این افراد محکم و قوی برخورد کرد و دستگاه قضایی با این افراد تعارف و شوخی ندارد .
وی گفت: برای گروه دیگری از محکومان لازم است با استفاده از تاسیس های جدید قانون مجازات اسلامی، آمار زندانیان را کاهش دهیم و پرونده های زندانی دار را خارج از نوبت در مرجع دادسرا، دادگاه جزایی و محاکم تجدیدنظر رسیدگی کنیم و بهتر است قضات با استفاده از ابزار عفو مشروط با لحاظ شروط معین و مشخص در دوران آزادی مشروط ، سیاست قضایی خود را ارتقا بخشند.
رئیس کل دادگستری تهران در خاتمه بحث موضوع ابلاغ الکترونیکی، سامانه ثنا و ثبت نام الکترونیکی اصحاب پرونده را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: آیین نامه ابلاغ الکترونیکی به تصویب ریاست قوه قضاییه رسیده، ابلاغ و اجرای آن شروع شده و فوق العاده اثرگذار است و می تواند هزینه های ابلاغ را به صفر رسانده و علاوه بر آن نیز تمام ابلاغ ها واقعی شده و فرآیند دادرسی دقیق تر و کوتاه تر میشود و با توجه به این که بیشترین دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در شهر تهران مستقر است و با وجود امکانات (IT) و داشتن سواد اطلاعاتی شهروندان پایتخت، لازم است دادگستری کل استان تهران با استفاده از این قابلیت و امکانات فنی موجود، خدمات بهتری را ارایه و رتبه اول کشور را در این زمینه در سامانه سناد و ابلاغ الکترونیکی کشور به دست بیاورد.
انتهای پیام/