به گزارش
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عیسی منصوری معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نخستین نمایشگاه جامع صنعت، کسب و کار که صبح امروز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، گفت: نظام آموزش عالی به گونهای است که در آن تولید انبوه فارغالتحصیلان در رشتههای کلاسیک به وفور مشاهده میشود و ساختار آموزشی آن متمرکز و محتوای درسی در تمامی دانشگاههای کشور معیّن و مشخص است.
وی ادامه داد: ما متأسفانه در دانشگاه بیشتر به امر آموزش میپردازیم و پژوهش اغلب نادیده گرفته میشود. از طرفی آموزش ما هم تئوری است و به صورت کاربردی در این حوزه فعالیت نمیکنیم.
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از مشکلات اساسی در ارتباط با دانشگاه و صنعت در ایران را نداشتن تطابق دانست و گفت: متأسفانه در کشور ما تطابق بین نیاز جامعه و فارغالتحصیلان وجود ندارد به طوری که مطالعهای در سال 94 در یکی از استانها تطابق بین آموزشهای عالی و نیاز بازار جامعه را چهار درصد عنوان کرد که اکنون این میزان به حدود 20 درصد افزایش پیدا کرده است.
وی بیان کرد: در یکی از استانهایی که بیشترین سهم را در ارائه خدمات کشاورزی دارد تنها هفت درصد از آموزش به کشاورزی اختصاص یافته است.
کارآفرینی در دستور کار دولت
منصوری تأکید کرد: ما در صدد هستیم تا بسته «کلاس تا کار» را در جامعه راهاندازی کنیم و امید است که این نمایشگاهها در همه دانشگاههای بزرگ کشور برگزار شود و در دورههای بعدی به شکل تخصصیتر به کار خود ادامه دهد.
وی اظهار داشت: یکی از مسائلی که در جهتگیری شغلی فارغالتحصیلان نقش بسزایی دارد محافل دانشجویی است که این تجمعات به صورت آنلاین نیز صورت میگیرد.
منصوری افزود: نبود تطابق بین فارغالتحصیلان آموزش دیده و نیاز بازار کار در رشتههای مهندسی به وفور مشاهده میشود که در این مورد میزان نیاز با انبوه فارغالتحصیلان همخوانی ندارد.
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: ما در جامعه تنها به دادن آمارهای بیکاری اکتفا می کنیم و در صدد تحلیل نرخهای بیکاری نیستیم. همچنین فارغالتحصیلان نیز در رشتههایی که در دانشگاه آموزش دیدند، وارد بازار کار نمیشوند و همخوانی بین رشته تحصیلی و شغلشان وجود ندارد.
منصوری ابراز داشت: ما در برنامه ششم مشوق کارآفرینی را راهاندازی کردیم به این صورت که افرادی که فارغالتحصیلان دانشگاهی را جذب میکنند از معافیت بیمه کارفرما بهرهمند میشوند. سال گذشته 776 هزار شغل جدید در کشور ایجاد شد، در حالی که یک میلیون و 200 هزار فارغالتحصیل در کشور داشتیم. به عبارتی آموزش ما پیشرفت چشمگیری داشته است ولی متأسفانه صنعت به آن میزان رشد نکرده است. در واقع موسسات کاریابی نیز به منظور برقراری ارتباط بین نیروی کار و دانشجویان شکل گرفته است.
اشتغالزایی برای دانشجویان ممتاز
در ادامه این مراسم مغانی رییس نمایشگاه جامع دانشگاه، صنعت و کسب و کار عنوان کرد: ما باید کاری کنیم که دانشجویان مرتبط با تخصصهای خودشان مشغول به کار شوند.
وی گفت: امید است که بتوانیم بهرههای متقابلی را از جانب دانشگاه و صنعت و صنعت و دانشگاه شاهد باشیم.
رییس نمایشگاه جامع دانشگاه، صنعت و کسب و کار یادآور شد: متاسفانه اکنون بسیاری از دانشجویان ممتاز ما به خارج از کشور مهاجرت میکنند و به عنوان نیروی کار در آن کشورها مشغول به فعالیت میشوند که ما باید کاری کنیم که خودمان در داخل کشور این نیروی آموزش دیده را متناسب با نیاز جامعه وارد عرصه بازار کار کنیم.
انتهای پیام/