به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه؛کامیار داهیم با بیان اینکه هیچ افزودنی نباید به شیر خام اضافه گردد گفت: هرگونه دخل و تصرف در ترکیبات شیر خام (شامل افزودن آب، گرفتن چربی، شیر خشک) یا افزودن مواد خنثی کننده (مثل سود سوزآور، کربناتها، بی کربناتها و…) و یا مواد بازدارنده که در رشد میکروبی از قبیل: آب اکسیژنه و فرمالین به عنوان تخلف و تقلب بهداشتی محسوب میگردد.
وی افزود: شیر دامداریها اگر از طریق مراکز جمع آوری یا کارخانجات شیر پاستوریزه خریداری شوند، حتما آزمونهای مربوط به تقلبات شیر انجام میشود.
داهیم به خوراک دامها و نظارت بر آنها اشاره کرد و گفت: نظارت بر بهداشت خوراک مصرفی در دامداریهای صنعتی که دارای پروانه بهداشتی از دامپزشکی هستند توسط مسئول بهداشتی مستقر انجام میپذیرد و معمولا تامین خوراک در دامداریها شامل کنسانتره، علوفهتر و خشک، تفاله چغندر، سیلو و ذرت است.
وی با بیان ممنوعیت مصرف نان خشک به جهت وجود افلاتوکسین ناشی از رشد قارچ آسپرژیلوس اظهار کرد: نان خشکهای جمع آوری شده در انبارهای داخل شهر باید از طریق ارگانهای ذیربط، بهداشت، شهرداری، مجمع صنفی باید از چرخه مصرف انسانی و دامی حذف شود.
داهیم در ادامه گفت: باهدف کاهش در مخاطرات بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی شیر، ارتقا کیفیت و همچنین کاهش موارد بیماریهای مشترک قابل انتقال به انسان از طریق شیر، به غیر از کنترل و نظارت بهداشتی شیر در محلهای تولید دامداری و دریافت در مراکز جمع آوری و کارخانجات شیر پاستوریزه، اقدامات پیشگیرانه از قبیل: شستشو و ضد عفونی وسایل و تجهیزات دوشش، نگهداری، حمل شیر خام جزو برنامه و ضوابط و مقررات بهداشتی سالن شیر دوشی بوده و هرروز بعد از انجام شیر دوشی در دامداریهای صنعتی با روش شستشو به صورت CIP اقدام میشود.
به گزارش ایسنا، باوجود اظهارات مدیرکل کل دامپزشکی مبنی بر غیرمجاز بودن استفاده از افزودنیها در شیر خام و نظارت بر آن ها، متاسفانه استفاده از آنها برای ماندگاری بیشتر شیر در بسیاری از دامداریهای مرسوم است و بدون شک بر سلامت افراد تاثیرگزار خواهدبود.
انتهای پیام/م