مراحل درست کردن ماهی دودی به اینصورت است که ابتدا شکم ماهیها تخلیه و شستشو میشود . بعد از آن به مدت 9 تا 10 روز در حوضچه های آب نمک قرار میگیرند تا نمک را به خودشان بگیرند .
در مرحله بعدی اصطلاحا فیل میشوند یعنی ساقه های باقی مانده از برنج را که قبلا انبار کرده بودند ،در داخل دهان ماهی فرو و روی چوب آویزان ميکنند و دوباره در حوضچه آب خالی شستشو میشوند بعد از شستشو بر روی خارک قرار میگیرند.
بعد از یک ساعت که ماهیها بر روی خارک ماند و آب روی ماهی ها تخلیه و تقریبا خشک شد، برای گذاشتن در دود خانه آماده میشوند.
ماهیها 8 شبانه روز در دود خانه می مانند و هر دو یا سه ساعت آتش دود خانه تجدید میشود.