به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، داود برنجی گفت:در یکی از شرکت های تولید بذر سیب زمینی در دشت زرین اردبیل، سالانه در حال حاضر ۷۰۰ هزار عدد بذر مینی تیوبر سالانه تولید می شود که ظرفیت تولید آن تا یک میلیون عدد بذر نیز قابل افزایش است.
وی افزود: این شرکت با هدف تولید بذر مینی تیوبر مورد نیاز استان و سایر مناطق کشور با ۵۱ نفر اعضاء که تماما ً از کشاورزان سیب زمینی کار منطقه هستند راه اندازی شده است که سالانه در حال حاضر ۷۰۰ هزار عدد بذر مینی تیوبر سالانه تولید می کند که ظرفیت تولید آن تا یک میلیون عدد بذر نیز قابل افزایش است .
مدیر فنی یک شرکت تولید بذر سیب زمینی در دشت زرین اردبیل افزود: این شرکت سالانه بر تولید ۴۰۰ تن بذر سوپر الیت و ۳ هزار تن بذر الیت نیز نظارت مستقیم دارد .
برنجی افزود: تولید بذر به روش کشت بافت یکی از تخصصی ترین روش های تولید بذور سیب زمینی عاری از ویروس و امراض و بیماری هاست که پس از کاشت گیاهچه درلوله های آزمایشگاه و رشد لازم در اتاق رشد به واحد های گلخانه ای منتقل می شود و کاشت در این واحد های گلخانه ای کاملا ً ایزوله و استریل و عاری از هرگونه قارچ و آلودگی است که محصول تولیدی از این واحدهای گلخانه ای تولید بذور مینی تیوبر سیب زمینی است و پس از تائید موسسه بذر و نهال کشور لیبل دار می شود.
وی افزود: این شرکت بذرهای مادری را تولید می کند و در نهایت به صورت بذرهای گواهی شده در اختیار کشاورزان قرار می گیرد و بذور تولیدی این شرکت علاوه برتامین نیاز داخلی استان به دیگر مناطق منجمله همدان و زنجان نیز فرستاده می شود .
انتهای پیام/ح