به گزارش
حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الاسلام حمیدرضا مظاهری سیف امروز در دوره آموزشی خواهران مداح سازمان بسیج مداحان کشور درباره عرفان های کاذب و جریان های نوظهور به سخنرانی پرداخت و گفت: این موضوع که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است و نیاز به توجه و بررسی مضاعف دارد.
بنیانگذار و رییس مؤسسه بهداشت معنوی اظهار داشت: بیش از 300 نفر مروج عرفان های نوظهور در کشور شناسایی شده اند که بیشتر آنها از خارج از کشور وارد ایران شده اند؛ همه این مروج ها آموزه های یکسانی دارند که مردم باید با آنها آشنا شوند.
وی با اشاره به مبانی و مؤلفه های این جریان های بیان کرد: اعتقاد به پدیده ای به نام خدای درون، که در این مورد خداوند انکار نمی شود، چون مخاطب به این شکل دفع می شود؛ اما آرام آرام خداوند را به عنوان یک پتانسیل درونی معرفی می کنند که انسان کارهای زیادی با آن می تواند بکند.
کارشناس عرفان های نوظهور ادامه داد: براساس آماری در سال 1392، بیش از 700 هزار نسخه از کتاب «قانون توانگری» نوشته «کاترین پاندر» در ایران شناسایی شد که در این کتاب عنوان می شود که خدا در وجود باطنی هر فرد است که باید آن را بیابد و جالب تر این است که از آیات و روایات اسلام هم سوء استفاده می کند.
وی تصریح کرد: جریان های نوظهور معنوی گرا امروز در کتاب های متعدد و سمینارهای زیادی که در سراسر کشور برگزار می شود، شیوه دعا کردن را به افراد آموزشی می دهند و آن خشوع و خضوع دعا کردن را از افراد می گیرند و به آنها القا می کنند که باید خواسته های خود را از خدای درون خود درخواست کنند.
حجت الاسلام مظاهری سیف افزود: یوگا و مدیتیشن از دیگر آموزه های این عرفان های کاذب است که راه ارتباط با خدا را این دو مؤلفه عنوان می کنند؛ در واقع با آرام کردن ذهن خود با خدای درون خود ارتباط برقرار می کنند.
وی اظهار داشت: معمولا این افراد بعد از یوگا به سمت ندای درون می روند و می گویند که این ندای درون آینده تو را مشخص می کند؛ باید توجه داشت که این موضوع به تدریج جای نبوت را می گیرد.
بنیانگذار و رییس مؤسسه بهداشت معنوی به اسلام رحمانی اشاره کرد و گفت: مبنای بروز واژه ای با عنوان اسلام رحمانی، غرب است که قصد دارد اسلام را به دو دسته رحمانی و تکفیری معرفی کند، در حالی که اسلام ناب محمدی همواره ظلم ستیزی و رأفت را با هم دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: متأسفانه این افکار و ادبیات غلط در میان دولتمردان ما نیز رسوخ پیدا کرده است و نخستین بار در بیانیه های یکی از نامزدهای انتخاباتی در سال 88 عنوان شد؛ پس از آن هم بسیاری از دولتمردان این واژه را تکرار می کردند تا این که رهبر معظم انقلاب در این زمینه تذکر دادند.
کارشناس عرفان های نوظهور مداحان را مدافعان حریم فرهنگی اهل بیت(ع) دانست و گفت: یکی از مهم ترین وظایف مداحان روشنگری و شناساندن این عرفان های کاذب و جریان های نوظهور برای جامعه است.
حجت الاسلام مظاهری سیف در پایان خاطرنشان کرد: باعث تأسف است که در این کشور اسلامی برخی اساتید دانشگاه وارد این جریان های انحرافی شده اند و در کلاس های درسی خود، این مبانی و افکار را ترویج می کنند؛ باید با شدت و حدت بیشتری به این زمینه وارد شد و به روشنگری پرداخت.
گفتنی است؛ این دوره با حضور 300 نفر از مداحان خواهر سراسر کشور17 تا 19 اسفند در اردوگاه ولایت قم واقع در میدان 72 تن برگزار میشود.
همچنین حجت الاسلام علیرضا پناهیان، حجت الاسلام سید حسین مومنی، حجت الاسلام شیخ محمود ریاضت، حجت الاسلام حسینی قزوینی مدیر شبکه جهانی ولایت، دکتر حمیدرضا مقدم فر، مصطفی خورسندی مدیر خانه مداحان و کانون مداحان کشور و دیگر اساتید از سخنرانان این برنامه هستند.
انتهای پیام/