به گزارش خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شیراز، یکی از شهرهای کهن ایران و باغشهری دل انگیز است که از دیرباز به شهر گل و بلبل شهره بوده است. شیراز به نام های دیگری از جمله، شیرساژ، خشتیوراز و شهر راز معروف بوده است. شهرستان شیراز، با پیشینه تاریخی از دودمان هخامنشی و سامانی، پیوسته وارث و نگاهدارنده فرهنگ و تمدن ایران باستان است.
شهرستان شیراز علاوه بر جاذبه های گردشگری بسیار، آداب و رسومی دارد که برگرفته از تمدن قدیم مردمان کشورمان است که هنوز هم گذشته از این سال ها تکرار می شود.
شکر پلو
شکر پلو یکی از غذاهای سنتی و شیرین شیرازی است. مواد لازم برای طرز تهیه این غذای سنتی عبارت است از: یک کیلو برنج، یک کیلو شکر، روغن، زعفران، مغزپسته، بادام و خلال نارنگی.
لباس محلی فارس پوشش محلی در استان فارس خصوصا در بین مردم روستا و عشایر رواج دارد و به شیوه و شکل سنتی آن دوخته و پوشیده می شود. لباسهای محلی استان فارس به یکی از جاذبه های فرهنگی ایران تبدیل شده است. پوشاک زنان عشایر استان فارس، شامل: کلاهک، آرخالق، پاپوش، روسری و پیراهن است که از طبیعت الهام گرفته شده است. لباس مردان عشایر شامل: کلاه، پیراهن،آرخالق، شال کمر و چقه است.
جشن عروسی درخت نارنج در شیراز رسمی وجود دارد که بیان می کند اگر درخت نارنجی، نارنج ندهد یا کم بدهد برای آن جشن عروسی می گیرند. به این صورت که تمام همسایگان در خانه جمع می شوند و زن صاحب خانه با اره ای شروع به بریدن درخت می کند ولی با ضامن شدن دیگر همسایگان توری بر درخت می اندازند و شکر پنیر می ریزند و باور دارند این درخت سال دیگر نارنج می دهد. چرا که نارنج، بسیار حائز اهمیت است و خواص بسیاری دارد.جمع آوری این گیاه در نیمه فروردین ماه آغاز می شود و تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد.
یخنی نخود یخنی نخود نام یکی از غذاهای شیرازی است مواد لازم برای تهیه ی این غذای سنتی عبارت است از:گوشت، نخود، سیب زمینی، پیاز، نمک و زردچوبه.
گزارش از یگانه عرب
انتهای پیام/