به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد با بیان اینکه این عملیات شامل احداث بادشکن، نهالکاری، بذرپاشی، جمعآوری بذر و تولید نهال با مشارکت مردم است افزود: از حدود ۵۰ سال قبل اقدامات لازم در حوزه بیابانزدایی آغاز شده و تاکنون ۶۰ هزار هکتار از عرصههای فرسایش بادی بدون استفاده از فناوریهای کنونی و تنها با تقویت پوشش گیاهی مهار شده است.
مجتبی محرابی بااشاره به افزایش کانونهای فرسایش بادی گناباد و ایجاد مشکلات فراوان برای مردم افزود: علیرغم اینکه میزان اعتبار و تخصیص آن در تسریع کار مهم است اما کارکنان اداره منابع طبیعی بدون انتظار برای جذب اعتبارات و با مشارکت مردم اقدامات خود را در راستای بیابانزدایی و مهار کانونهای فرسایش بادی را انجام دادند.
او یکی از اقدامات موفق در کاهش کانونهای بحرانی فرسایش بادی گناباد را تقویت و توسعه پوشش گیاهی دانست و افزود: یکی از اقدامات انجامشده در ۱۶۰ هکتار از کانون فرسایش بادی نوده پشنگ – عمرانی گناباد، نهالکاری تاغ همراه با بذرپاشی ۶ گونه نهال مقاوم در برابر فرسایش بادی است.
محرابی تصریح کرد: در این اقدام که از آذر پارسال آغازشده است، به دلیل نوع خاک این منطقه ، خاک به عمق یک متر وارون شد و تشتکهایی هم جهت شیب آب باران ایجادشده است و خوشبختانه با بارندگیهای اخیر در گناباد این اقدام اداره منابع طبیعی به ثمر نشست.
او ادامه داد: میزان اعتبار هزینه شده در این طرح همراه با ۴ مرحله آبیاری حدود ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال است که امیدواریم با تداوم بارندگی و حفاظت مردم از این عرصهها شاهد به ثمر نشست نهایی این مراتع باشیم.
۲۳۰ هزار هکتار از مساحت ۵۷۰ هزار هکتاری گناباد در کانونهای فرسایش بادی قرار دارد.
انتهای پیام// ح ت