در ایام نوروز بازدید از مهد تمدن کهن ادوار مختلف تاریخی ایران را از دست ندهید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان ، استان یزد در مرکز ایران در قلمرو سلسله جبال مرکزی ایران بین عرض‌های جغرافیایی ۲۹ درجه و ۴۸ دقیقه تا ۳۳ درجه و ۳۰ دقیقه شمالی و طول جغرافیایی ۵۲ درجه و ۴۵ دقیقه تا ۵۶ درجه و ۳۰ دقیقه شرقی از نصف النهار مبدأ قرار گرفته است.

استان یزد از شمال و غرب به استان اصفهان از شمال شرقی به استان خراسان از جنوب غربی به استان فارس و از جنوب شرقی به استان کرمان محدود می‌شود. 

استان یزد در حدود ۷۲۱۵۶ کیلومتر مربع وسعت داشته و تقریباً ۳۷ / ۴ درصد از وسعت کل ایران را در بر می‌گیرد.

آب و هوای استان یزد به علت قرار داشتن بر روی کمربند خشک جهانی دارای زمستانهای سرد و نسبتاً مرطوب و تابستانهای گرم و طولانی و خشک است.

این شهر به دلیل اینکه مردمش در طول تاریخ یکتا پرست بوده‌اند به دارالعباده معروف است و دار العلم یکی دیگر از القاب یزد است، یزد از لحاظ میزان باسوادی در زمره شهرهای نخست کشور قرار دارد و همچنین در سال ۹۵ برای بیست و یکمین سال پیاپی یزدی‌ها مقام نخست پذیرش در کنکور سراسری کشور را بخود اختصاص دادند. 

از دیگر القاب یزد شهر بادگیرها، عروس کویر و شهر دوچرخه‌ها است.

همچنین به دلیل وجود حسینیه‌های بزرگ و مجهز و سبک سینه زنی و نوحه خوانی پرشور و خاص و نخل برداری پرشکوه ظهر عاشورا و برپایی روضه سیداشهدا در سال‌های اخیر ،به یزد نام حسینیه ایران نیز داده‌اند.

جاذبه‌هی دیدنی و گردشگری استان یزد



راهنمای سفر به استان یزد/اماکن دیدنی/هتل‌ها +دانلود نقشه
راهنمای سفر به استان یزد/اماکن دیدنی/هتل‌ها +دانلود نقشه
راهنمای سفر به استان یزد/اماکن دیدنی/هتل‌ها +دانلود نقشه

هتل‌های استان یزد


راهنمای سفر به استان یزد/اماکن دیدنی/هتل‌ها +دانلود نقشه

مکان‌های گردشگری استان یزد


راهنمای سفر به استان یزد/اماکن دیدنی/هتل‌ها +دانلود نقشه


غار نباتی در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهرستان تفت در حوالی روستای تاریخی و زیبای «ندوشن» از توابع بخش خضرآباد شهرستان صدوق (اشکذر) واقع شده است. در این غار ستون‌های زیبا و بارگاه‌های طبیعی ایجاد شده از استالاگمیت و استالاکتیت و همچنین بلورهای گل کلمی در دالان‌های مختلف آن، فضاهای جالب و بدیعی پدید آورده اند.


راهنمای سفر به استان یزد/اماکن دیدنی/هتل‌ها +دانلود نقشه

چَک‌ چَک يا چکچکو يکي از زيارتگاه‌ هاي مهم زرتشتيان است،اين زيارتگاه که زرتشتيان به آن پيرسبز نيز مي‌ گويند در استان يزد و شهرستان اردکان در کوه‌ هاي ميان اردکان و انجيره قرار دارد. چک چک در 43 کيلومتري شرق اردکان واقع شده و جاده آن دوطرفه با آسفالت قابل قبول است. 

*چشمه آب گرم مرتضی علی یزد

راهنمای سفر به استان یزد/اماکن دیدنی/هتل‌ها +دانلود نقشه

چشمه آبگرم مرتضی علی، از جاذبه‌های گردشگری طبیعی در شهرستان کویری طبس در استان یزد است. 

این چشمه در مسیر گردشگری روستای خرو و در فاصله ‪ 27 کیلومتری شهر طبس واقع شده‌ است. برای رسیدن به این چشمه باید حدود 5 کیلومتر پس از شهر طبس را به صورت پیاده که عمدتاً از داخل آب می‌باشد طی کرد.

*سوغات معروف یزد

 از انواع سوغات و صنایع دستی یزد میتوان به ترمه، زیلو و پارچه‌های رنگین تا شیرینی‌های لذیذ اشاره کرد، این استان به داشتن شیرینی‌های متعدد مشهور است.

*حلوا ارده 

راهنمای سفر به استان یزد/اماکن دیدنی/هتل‌ها +دانلود نقشه

غذایی بسیار مقوی است که بیشتر در وعده‌ی صبحانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. مواد اصلی تشکیل‌دهنده‌ی حلوا ارده عبارت‌اند از کنجد، ارده، شکر، گلوکزمایع، شیرین‌کننده‌های مجاز خوراکی، اسید سیتریک، پودر سفیده‌ی تخم‌مرغ و آب چوبک، ارده، کنجد بدون پوست، بوداده و آسیاب شده‌ای است که روغن‌گیری نشده باشد.

حلوا ارده‌ای که در استان یزد به خصوص در شهرستان اردکان تولید می‌شود به دلیل اینکه فاقد هر گونه افزودنی شیمیایی است و هنوز به روش سنتی و تا حدودی دستی تولید می‌شود، طعم و مزه‌ای طبیعی دارد و نسبت به حلوا ارده‌ای که به روش صنعتی تولید می‌شود طرفداران بیشتری دارد.

*قطاب

راهنمای سفر به استان یزد/اماکن دیدنی/هتل‌ها +دانلود نقشه

یکی از معروف‌ترین و لذیذترین شیرینی‌های سنتی یزد، قطاب است. قطاب یزدی از دو بخش تشکیل شده یکی لایه‌ی خارجی و دیگری مغز داخلی. لایه‌ی خارجی این شیرینی نوعی نان شیرین سرخ شده در روغن است که خمیر آن از ترکیب آرد گندم، شیر یا ماست و زرده‌ی تخم‌مرغ تهیه شده و در روغن سرخ می‌شود و در نهایت در پودر قند غلطانده می‌شود. مغز داخلی این شیرینی ترکیبی از پودر بادام، پودر قند و هل است.


این شیرینی به دلیل وجود هل و پودر بادام ارزش غذایی بالایی دارد و طعم بی‌نظیر آن، قطاب را از سایر شیرینی‌های سنتی ایران متمایز می‌کند.

*باقلوا

راهنمای سفر به استان یزد/اماکن دیدنی/هتل‌ها +دانلود نقشه

باقلوا یکی از شیرینی‌های پرطرفداری است که به اشکال گوناگون در کشورهای مختلف از جمله ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می‌شود. مراکز عمده‌ی تولید این شیرینی در ایران شهرهای قزوین، تبریز و یزد هستند.

باقلوای یزد به شکل‌های گوناگون، چون لوزی، مربع و لوله‌ای و با طعم‌های متفاوتی از جمله پسته‌ای، بادامی و نارگیلی تولید می‌شود. در تهیه‌ی این شیرینی از گلاب، شکر، هل، آرد، بیکینگ پودر، زرده‌ی تخم‌مرغ، خاک قند، شیر و روغن استفاده می‌کنند.

استان یزد با آثار تاریخی متعدد ، سوغاتی‌های شیرین و دوست داشتنی یکی از مقاصد گردشگری محبوب برای ایرانیان و گردشگران خارجی است که توصیه می‌شود در همه ایام بویژه نوروز بازدید از آن را از دست ندهید.


انتهای پیام/ف


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.