رییس اجراییه افغانستان می‌گوید: حاکمیت قانون بدون دستگاه‌ قضایی مستقل امکان‌پذیر نیست و بنابراین، هیچ ‌کسی حق مداخله در کار نهادهای عدلی و قضایی کشور را ندارد.

سیستم قضایی افغانستان نباید تابع مصلحت و فشار شودبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، عبدالله عبدالله رییس اجراییه افغانستان که در سمینار رؤسای محاکم شهری در کابل سخن می‌گفت، تأکید کرد: قوهٔ قضاییه کشور باید استقلال خویش را در برابر مداخلات حفظ کرده و تابع هیچ نوع مصلحت و فشار نگردد.

به گفتۀ او، بر اساس منابع دینی و تجربۀ بشری، بقای نظام‌ها وابسته به حاکمیت قانون و عدالت است؛ بنابراین محاکم افغانستان نباید اجازه دهند که فرهنگ معافیت و نقض استقلال نهادهای عدلی و قضایی در جامعه به یک رسم معمول تبدیل شود.

رییس اجراییه افغانستان اظهار داشت: اجرای عدالت و تطبیق قانون ، مردم را نسبت به آینده امیدوار و نقص آن، بقای نظام را با خطر جدی مواجه می‌سازد؛ چرا که هیچ نظام با ظلم دوام آورده نمی‌تواند.

او افزود: در برابر عدل، ظلم قرار دارد. وقتی عدالت و قانون تطبیق نمی‌شود، به این معنی است که ظلم صورت گرفته و مسوولان نهادهای عدلی و قضایی وظیفه‌شان را به درستی انجام ندادند.

او گفت: برای سلامت کشور بسیار حیاتی است تا مردم نسبت به دستگاه قضایی خوش‌بین باشند.

رییس اجراییه افغانستان خطاب به مسوولان نهادهای عدلی و قضایی کشور اظهار داشت: دستگاه قضایی مسوولیت دینی و ایمانی دارد که بدون در نظر داشت علایق و سلایق شخصی‌شان در مسند قضا عمل کنند.

در اخیر،  عبدالله عبدالله ابراز داشت: براساس قانون اساسی و اصل تفکیک قوا، حکومت وحدت ملی از دستگاه قضایی و محاکم کشور حمایت همه‌جانبه می‌کند.

وی گفت: باید در زمینهٔ اصلاحات بنیادین و معیاری‌سازی سیستم قضایی کشور تلاش بیشتر صورت گیرد.

در این برنامه، محمد سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری، سید محمد یوسف حلیم قاضی‌القضات و رییس ستره محکمه، فرید حمیدی دادستان کُل و  عبدالبصیر انور وزیر عدلیه کشور نیز سخنرانی کردند.

این سمینار از سوی ستره محکمه و با حضور مسوولان نهادهای عدلی و قضایی و رؤسای محاکم شهری ولایات برگزار شده بود.


انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.