رئیس پلیس پیشگیری ناجا گفت: 76 هزار نفر از پلیس پیشگیری و 16 هزار نفر پلیس داوطلب به برقراری امنیت کمک می‌کنند.

92 هزار نفر به برقراری امنیت نوروز کمک می‌کنند

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار محمد شرفی رئیس پلیس پیشگیری ناجا در نشست خبری که امروز(چهارشنبه) در ستاد فرماندهی کل ناجا برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن نوروز اظهار داشت: در شرایط فعلی از راه‌های متفاوتی می‌توان امنیت را تأمین کرد.

وی ادامه داد: رویکرد‌های انتظامی ما برگرفته از آموزه‌های دینی ما است، اگر در گذشته حبس و روش‌های سلبی بازدارنده بود، امروز پیشگیری اجتماعی حرف اول را می‌زند. ما معتقدیم میزان امنیت عمومی به میزان آگاهی و بلوغ مردم بستگی دارد و مردم نیز در این راستا باید کمک کنند.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا افزود: پلیس جامعه محور مبتنی بر تعاملات خلاق با مردم است که می‌تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را حل کند. پیش شرط پلیس جامعه محور بستگی به تغییر رویکرد‌ها دارد و هدف هر دستگاه امنیتی در هر جای دنیا برقراری امنیت و آرامش و افزایش تمکین مردم از قانون است که این امر نیازمند همکاری رسانه‌ها است.

شرفی تصریح کرد: در شرایط فعلی رابطه بین مردم و حاکمیت بسیار گرم است و در موضوع امنیت اجتماعی مردم و نظام در تعامل کامل هستند.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه نوروزی ابوذر ادامه داد: این قرارگاه وظیفه‌ای جز پیشگیری ندارد و کمیته پیشگیری انتظامی مهمترین بخش آن است که سازماندهی گشت‌ها و نیروهای انتظامی را بر عهده دارد. حدود 76 هزار نیرو از پلیس پیشگیری و 16 هزار پلیس داوطلب به برقراری امنیت کمک می‌کند.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا گفت: یک هزار و 330 واحد ایستگاه پلیس مستقر شده و 730 چادر بازرسی موقت در حال استقرار هستند. همچنین 5 هزار و 500 واحد گشت خودرویی و 2 هزار و 500 واحد گشت موتورسوار و 3 هزار نفر نیز به صورت پیاده گشت‌زنی می‌کنند.

سردار شرفی افزود: کمیته پیشگیری قرارگاه ابوذر از دیگر کمیته‌های ما است که وظیفه آگاهی رساندن به مردم و اطلاع رسانی را به عهده دارد. کمیته نظارت و بازرسی نیز تشکیل شده و ما 94 هزار نیرو را بسیج کرده‌ایم و این کمیته بر فعالیت نیروها به صورت محسوس و نامحسوس نظارت دارند.

وی ادامه داد: دیگر کمیته قرارگاه ابوذر کمیته تحلیل وقایع است که رخداد‌های انتظامی را زیر نظر دارد و بعد از تحلیل تدابیر مخصوص اخذ می‌شود.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به ملاقات فرماندهان نیروی انتظامی با فرمانده کل قوا تصریح کرد: در 3 ملاقاتی که فرماندهان انتظامی با رهبری معظم انقلاب داشتند، ایشان فرمودند به کلانتری‌ها توجه بیشتری کنید. یکی از موضوعاتی که باعث صدور این فرمان شد، میزان تردد مردم به این کلانتری‌ها است. امسال بیش از 22 میلیون نفر به کلانتری‌ها مراجعه کردند. سفارش دیگر ایشان حفظ آبروی نظام بود که معتقد بودند خطا در حوزه کلانتری‌ها به آبروی نظام ضربه می‌زند.

شرفی با اشاره به طرح تحول کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها گفت: این طرح کلید خورده است و شورای عالی تحول تشکیل شده که تحولات را در ابعاد ساختار و نظامات شروع کرده است. ما از نظر کمی و کیفی رتبه پایینی در جهان داریم. در زمینه تجهیزات پلیس باید تحول صورت گیرد، زیرا پلیس در برخورد مستقیم با مردم و جامعه قرار دارد. ما نباید در گذشته باقی بمانیم و باید با فناوری رشد کنیم.

وی ضمن اشاره به عملکرد 11 ماهه امسال پلیس خاطر نشان کرد: تعداد تشکیل پرونده در 11 ماه امسال و نیروی انتظامی 25 درصد کاهش داشت که نشان‌دهنده تأمین امنیت است. جرایم خشن مثل نزاع دسته‌جمعی، شرارت، چاقوکشی و اسیدپاشی 40 درصد کاهش داشته است. انواع سرقت نیز 4 درصد و سرقت مسلحانه 8 درصد و سرقت به عنف 5 درصد کاهش داشته است.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا ادامه داد: در کشف سرقت‌ها 83 درصد از آن‌ها مربوط به پلیس پیشگیری است. امسال افزایش 53 درصدی در زمینه دستگیری توسط پلیس پیشگیری داشتیم. دستگیری افراد سابقه‌دار نیز 71 درصد و قاچاقچیان 54 درصد افزایش داشته است. 17 درصد افزایش دستگیری معتادین گزارش شده است که 81 درصد آن سهم پلیس پیشگیری بوده و 23 درصد از این دستگیری‌ها مربوط به باند‌های مواد مخدر بوده است.

سردارشرفی افزود: امسال سرقت‌های منزل 4 درصد، مغازه 6 درصد و موتورسیکلت 10 درصد کاهش داشته است. تمام اخبار واصله به پلیس توسط مردم پیگیری می‌شود و نیروی‌های ما زیر 10 دقیقه در محل حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد: امسال 11 درصد اجرای احکام قضایی افزایش داشت که در راستای عدالت قضایی بود. امسال حدود 16 میلیون و 775 هزار و 956 حکم قضایی توسط پلیس اجرا شد. همچنین جرایم کلی کارکنان پلیس پیشگیری 38 درصد کاهش داشت که نزدیک به 50 درصد هدف‌گذاری ما بود.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به تجهیزات نرم‌افزاری پلیس اظهار داشت: یک هزار و 420 مرکز تحت نظرگاه ما مجهز به دوربین مدار بسته است. همچنین در 133 شهر یک هزار و 879 دوربین توسط پلیس نصب شده است. برنامه ما در سال 96 گسترش امنیت در بستر حاشیه‌نشینی است. اتوماسیون اداری پلیس با سیستم قضایی ارتباط برقرار کرده است و نیازی به رفت و آمد فیزیکی نیست. همچنین سامانه افراد دارای نیاز‌های ویژه مانند بیماران آلزایمری و کم‌توان ذهنی در دستور کار ما قرار دارد که با هماهنگی بهزیستی در حال تکمیل است.

سردراشرفی ادامه داد: افسران گشت ما تا پایان سال 96 به دوربین البسه مجهز می‌شوند که مأمور ما محیط مأموریتی خود را پایش می‌کند و توسط مرکز مورد نظارت قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به کشفیات پلیس در سال 95 تصریح کرد: در حوزه فرودگاه‌ها کشف مواد مخدر 19 درصد و کالای قاچاق 64 درصد افزایش را نشان می‌دهد. در حوزه پلیس ریلی 151 درصد افزایش کالای قاچاق و 31 درصد افزایش مواد مخدر گزارش شده است.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به حوادث چهارشنبه آخر سال گفت: روز گذشته 185 مورد مصدوم بستری و 1093 مورد مصدوم سرپایی گزارش شده است. زمان استفاده از مواد محترقه نیز بسیار کاهش داشت و فقط در ساعات پایان سه‌شنبه آخر سال صدای مواد محترقه به گوش می‌رسید.

سردارشرفی با اشاره به مرگ دو هموطن گفت: یک نفر در تهران و یک نفر در اصفهان کشته شدند. یک هزار و 382 مرد نیز با اخذ تعهد آزاد شدند و 923 مرد به مراجع قضایی ارجاع شدند.

گفتنی است؛ در میان بانوان نیز 48 نفر با اخذ تعهد آزاد شدند و 12 نفر به قوه قضاییه ارجاع داده شدند.

وی ضمن اشاره به مصدومان ناجا و آتش‌نشانی در چهارشنبه آخر سال تصریح کرد: 18 نفر مصدوم بستری و 46 نفر درمان سرپایی در میان نیروهای خدمت‌رسان به مردم بوده‌اند.

انتهای پیام /

برچسب ها: پیشگیری ، پلیس ناجا ، شرفی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار