به گزارش
گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در مطلبی نوشت: روسیه از اواسط ماه سپتامبر سال ۲۰۱۶ با استقرار تجهیزات نظامی خود در خاک سوریه، عملیات مقابله با گروههای تروریستی همچون داعش را در دستور کار خود قرار داده و در راستای این هدف، تسلیحات راهبردی زیر را در سوریه به خدمت گرفته است که تروریستها توان رویارویی یا گریز از آنها را ندارند:
سوخو- ۲۵ معروف به پای قورباغهسوخو- ۲۵ یکی از برترین جنگندههای هوایی در جهان است که روسیه در عملیات مقابله با داعش و سایر گروههای تروریستی به کرات از آن بهره برده است. این جنگنده در زمره هواپیماهای مافوق صوت قرار دارد و در تمامی شرایط آب و هوایی قادر به شناسایی و انهدام خودروهای زرهی، واحدهای فرماندهی، بالگردهای نظامی در آسمان و تخریب زیرساختها است.
این هواپیما به یک توپ اتوماتیک دولول ۳۰ میلیمتری در زیر بدنه با ۲۵۰ گلوله مسلح شده و هشت پایلون در زیر بالهای آن قرار دارد که به آن قدرت حمل حدود ۴ تن مهمات هوابهزمین از جمله راکتهای ۵۷ تا ۳۳۰ میلیمتری را میدهد. پشتیبانی هوایی این جنگنده به مراتب از سوخو-۲۲ و سوخو-۲۴ که در اختیار ارتش سوریه قرار دارند، بیشتر است. سوخو- ۲۵ آزمون آسیبناپذیری خود را در درگیریهای اوکراین پس داد و همین موجب شد تروریستها در سرنگون کردن آن ناتوان باشند.
سپیتسناز (Spetsnaz)
در طول پانزده سال گذشته، آمریکا با ترکیبی از نیروهای ویژه و قدرت هوایی، مبارزه با تروریسم را در دستور کار خود قرار داده است. این در حالی است که نیروهای ویژه روسیه ترکیب متفاوتی را به خدمت گرفته اند و آن سپیتسناز یا رهبری فعالیتهای نظامی مخفیانه زمینی است که در عملیات نظامی روسیه در چچن و کریمه کاملا مشهود بود.
گزارشها نشان میدهد استقرار نیروهای سپیتسناز در سوریه ممنوع است. با این حال، گفته میشود استقرار این نیروها در پایگاههای نظامی روسیه در خاک سوریه صرفا جهت آموزش نیروهای سوری بوده و یکی از دلایل پیشروی نیروهای سوری در قلمرو تحت سلطه داعش محسوب می شود.
میل- ۲۴میل- ۲۴ نوعی بالگرد تهاجمی سنگین است که سابقه طولانی در ارتش روسیه دارد. این بالگرد خدمات قابل توجهی در جنگ افغانستان ارائه داد و اینک در سوریه مورد استفاده قرار گرفته است. میل- ۲۴ در دو مدل ۷ تنی و ۱۰. ۵ تنی طراحی شده و از موتو توربوشفت ۱۷۰۰ اسب بخار برخوردار است که بعدها تغییرات گستردهای در راستای تقویت آن انجام شد، برخوردار است. این بالگرد علاوه بر پرتاب راکت قادر به شلیک گلولههای ۱۲. ۷ میلی متری است و میتواند آسیبهای جدی به مواضع دفاعی و وسایل نقلیه در حال حرکت وارد کند.
بی تی آر- ۸۲ای (BTR- ۸۲A) بزرگترین خودروی زرهی روسیه که در عملیات مبارزه با داعش در سوریه مشاهده شده تانک "بی تی آر - ۸۲ای" است. این خودروی زرهی در درگیریهای زمینی و پشتیبانی پیاده نظام کاربرد فراوانی دارد. موتور دیزلی آن با قدرت ۲۶۰ اسب بخار از معروترین تولیدات شرکت کاماز روسیه است. در حال حاضر، بی تی آر- ۸۲ای مورد استفاده نیروهای روسی و سوری است.
پهپاد (UAV)شاید مهمترین فناوری نظامی روسها در سوریه پهپادهای ساخت این کشور باشند. این پهپادها از فناوری بالایی جهت جمعآوری اطلاعات جنگی برخوردارند و به خوبی وظیفه خود را در شناسایی واحدهای فرماندهی داعش و انبار مهمات این گروه تروریستی انجام دادهاند. گفته میشود سهم بزرگی از پیروزیهای نیروهای نظامی سوریه در نتیجه اطلاعاتی است که از طریق این پهپادها ثبت و مخابره شده است.
انتهای پیام/