به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، محمد حنیف دانش یار، سخنگوی وزارت مبارزه با مواد مخدر در یک نشست خبری از دستاوردهای یک سال این وزارت گزارش ارایه کرد.
آقای دانش یار گفت که این وزارت در سال ۱۳۹۵ دستاوردهای خوبی در راستای چگونگی مبارزه با مواد مخدر داشته است.
او افزود که این وزارت یک برنامه آگاهی دهی و جمع آوری نظریات مردم در مورد چگونگی مبارزه با مواد مخدر در سرتاسر کشور انجام داده است که این نظریات مردم در مورد تعدیل قانون مبارزه با مواد مخدر و طرزالعمل های این وزارت موثر واقع شده است.
آقای دانش یار می گوید که این وزارت، ۶ طرز العمل را در سال ۱۳۹۵ تهیه کرده است که یکی از آن ها طرز العمل جلوگیری از اعتیاد می باشد.
به گفته سخنگوی این وزارت، این طرزالعمل، وزارت مبارزه با مواد مخدر را در بخش ثبت وجمع آوری آمار دقیق معتادین کمک می کند.
آقای دانش یار تاکید کرد که براساس طرزالعمل جلوگیری از اعتیاد، وزارت مبارزه با مواد مخدر، برنامه دارد که یک میکانیزم مشخص برای ثبت معتادین وهمچنان فروش مواد مخدر به صورت رسمی ایجاد کند تا از فروش مواد مخدردر مکان های عمومی و از سوی خورده فروشان جلوگیری شود.
وی دراین زمینه گفت:"برای جلوگیری از اعتیاد یک طرز العمل را ساختیم تا یک میکانیزم مشخص ثبت شده داشته باشیم که معتادین ثبت شود و با متخصیصن صحی مشوره شود و روزانه تعداد معتادین ثبت گردد و به معتادین مواد مخدر داده شود تا در زیر پل ها و توسط خرده فروشی مواد بدست نیاورند.اگر کدام معتاد از آدرس غیر رسمی که مواد بدست آورد مجرم است و تحت تعقیب عدلی قرار می گیرد".
همچنین سخنگوی وزارت مبارزه با مواد مخدر می گوید که در سال ۱۳۹۵، کشت مواد مخدر در کشور ۱۰درصد افزایش داشته است.
آقای دانش یار تاکید کرد که این وزارت در قسمت تخریب مزارع کشت کوکنار در سال ۱۳۹۵، دستاوردی نداشته و به دلیل ناامنی ها هیچگونه تخریبی از مزارع کشت کوکنار صورت نگرفته است.
او تاکید کرد که در سال جاری در ولایات هلمند، قندهار کشت کوکنار کاهش داشته اما در بدل آن ولایت بادغیس شاهد بیشترین کشت کوکنار بوده است.
به گفته وی تنها در ولسوالی غورماچ ولایت بادغیس در سال۹۵ در ۱۷هزار جریب زمین کوکنار کشت صورت گرفته است.
سخنگوی وزارت مبارزه با مواد مخدر می گوید که در سال پیشرو این وزارت برنامه جامع برای تخریب مزارع کوکنار روی دست داشته و دراین قسمت آمادگی کامل دارد.
به گفته وی، تخریب مزارع کوکنار در ولایات گرم سیر از اول ماه حمل آغاز می شود.
آقای دانش یار می گوید که در سال جاری این وزارت کمپ های تداوی معتادین را در چندین ولایت ایجاد کرده است که این کمپ ها گنجایش بیش از ۸ هزار نفر را دارا است.
گفتنی است که افغانستان از جمع کشورهای به شمار میرود که بیشترین مواد مخدر وکوکنار در آن کشت و تولید می شود.
جمهور نوشت: در حال حاضر براساس آمار وزارت صحت عامه، ۳ میلیون نفر در افغانستان معتاد به مواد مخدر هستند.
انتهای پیام/