"علیمحمد شاعری" رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در گفتوگو با
خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه در دستیابی به اقتصاد مقاومتی هنوز در ابتدای راه هستیم، گفت: به دستور مقام معظم رهبری شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل در سال 95 به منظور برون رفت از مشکلات معیشتی انتخاب شد که آغازی شد برای رسیدن به اقتصاد پایدار بر اساس ظرفیتهای داخلی کشور.
وی ادامه داد: دولت و مجلس در کنار مردم طی امسال تمرین کردند تا بدانند اقتصاد مقاومتی چیست و این امر در شرایط کنونی با توجه به تحریمهای ظالمانه طی سالیان گذشته و آسیبهای وارده نیاز مبرم بود.
نماینده مردم نکا و بهشهر با تأکید بر اینکه برای رسیدن به استقلال واقعی باید پایههای اقتصاد داخلی را مستحکم کرد، بیان داشت: در برخی بخشهای کشاورزی طی سال 95 بسیار موفق عمل شد اما در برخی نقاط دیگر عملکرد خوبی وجود نداشت.
شاعری در ادامه افزود: خودکفایی در محصول گندم، افزایش تولید برنج و تولید بسیاری دیگر از محصولات کشاورزی را میتوان از نقاط قوت در بخش اقتصاد مقاومتی اعلام کرد اما تصمیمات نادرست دولت در جهت کاهش تعرفههای واردات که منجر به افزایش آن شد، اقدام نامناسبی در جهت عکس تحقق اقتصاد مقاومتی بود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اظهار داشت: کاهش تعرفه برنج، گوشت، حبوبات، موز، مرکبات و اخیرا هم واردات گسترده مرکبات در سالی که کشور دارای افزایش تولید و معضلاتی در بخش مرکبات بر اثر سرما بود، ضرر بسیاری به این بخش وارد کرد.
وی تأکید کرد: افزایش تولیدات در بخش باغی، دامی، شیلاتی و زراعی اقدام خوبی بود که با همت کشاورزان، باغداران و وزارت جهاد کشاورزی انجام شد.
نماینده مردم نکا و بهشهر با اشاره به اینکه رشد اقتصادی کشور نسبت به سال گذشته بسیار بهتر بود، بیان داشت: ما رشد 5.9 درصدی را در بخش کشاورزی طی سال 95 تجربه کردیم اما باید با اندیشیدن تدابیر ویژه به گونهای عمل شود که این رشد برای مردم ملموس باشد.
شاعری با بیان اینکه بخش عمده رشد اقتصادی در کشور ناشی از فروش نفت بوده و ارز ناشی از آن باید در چرخه تولید قرار گیرد، افزود: رشد اقتصادی در زمینههای تولیدی نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری نداشت البته دولت میتوانست با حمایت از تولیدگران در مقابل حوادث غیرمترقبه و رخدادهای طبیعی و همچنین اختصاص مشوقهای صادراتی، کنترل واردات و افزایش تعرفههای محصولات مشابه در داخل به رشد اقتصاد داخلی کمک کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی تصریح کرد: سال 95 در مجموع مجلس و دولت قدمهای نسبتا خوبی را در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی برداشتند که کافی نیست و باید یک برنامه جامع برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی براساس مزیتهای نسبی در کشور شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه رشد کشاورزی پایه اقتصاد مقاومتی است، گفت: اکنون توجه ویژهای به این موضوع از سوی دولت وجود ندارد، واردات میوه در شب عید یا عدم سرمایهگذاری در صنعت تبدیلی کشاورزی مانند دامی مغایر دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی است.
نماینده مردم نکا و بهشهر با اشاره به اینکه در سبک زندگی مردم هم باید متناسب با این شعار فرهنگ سازی انجام داد، بیان داشت: سرانه مصرف مردم در مواردی همچون مصرف آب، برنج، گندم و ... بسیار بالاتر از سایر کشورهای دیگر است که میتوان در این مورد با استفاده از فناوریهای نوین و الگوسازی در بسیاری از محصولات خودکفا شده و در مقابل واردات یا تکانههای بینالمللی مقام شد.
شاعری تاکید کرد: ما در زمینه تولید فرآوردههای نفتی ظرفیت خودکفایی و حتی رسیدن به کشوری صادرکننده را داریم که این امر نیازمند یک برنامهریزی دقیق است که متاسفانه حتی ما در بخش اشتغال پایدار و طرحهای زود بازده در سال 95 نتوانستیم موفق عمل کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی ادامه داد: طرح ایجاد اشتغال باید به عنوان یک پروژه بزرگ اقتصادی در اولیت کار دولت در زمینه تحقق اقتصادی مقاومتی قرار داشته باشد که دولت نتوانست یک طرح روشنی برای این امر و ایجاد اشتغال در سال 95 داشته باشد.
وی با تاکید براینکه رکود اقتصادی اکنون به عنوان یک معضل اساسی در کشور مطرح است، خاطرنشان کرد: برای به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد کشور و خروج از رکود فعلی باید از ظرفیتهای داخلی به خصوص در بخش کشاورزی، خدمات و صنعت استفاده ویژه کرد.
انتهای پیام/