به گزارش خبرنگار
حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، غم و ناراحتیهایش را پشت آرایش غلیظش پنهان میکند تا مبادا کسی متوجه سختی های زندگیش شود. سخت کار میکند تا مبادا صاحب کار عصبانی شود. در کنار همه اینها به فکر آخر ماه است و حقوقی که میخواهد دریافت کند تا شاید با آن بتواند گوشهای از مشکلاتش را حل کند.
بدون شک همه ما در بسیاری از مکانها آگهیهایی را میبینیم با این عنوان "به یک فروشنده خانم با فلان مشخصات نیازمندیم" وقتی این مشخصات (روابط عمومی بالا، قد بلند، زیبارو، سایز دور کمر فلان و ....) را میبینیم، بیشتر به فکر فرو میرویم.
امیر لطفیحقیقت روانشناس در رابطه با خشونت سفید علیه زنان، میگوید: خشونت سفید علیه زنان خشونتی است که صرفا به جذابیتهای ظاهری و فیزیکی زنان توجه و به طور ناعادلانه ای از تواناییها و استعدادهای خانمها در قالب به ظاهر منصفانه استفاده میکنند.
وی افزود: امروزه در حوزه کار و اشتغال، دیده شده است که منزلت زن را عروسکی قبول میکنند نه به صورت ذاتی و فطری. با بالا رفتن سن ازدواج، شکاف اقتصادی در طبقات اجتماعی، مُدگرایی، عدم برنامه ریزی مناسب، چشم و هم چشمی و غیره، میل به اشتغال در خانمها بالا رفته است.
این روانشناس در ادامه گفت: خانمها نسبت به آقایان علاقه بیشتری به کارهای ریتمیک دارند و به موجب آن، نیاز به کار با حقوق پایین را قبول میکنند که با توجه به بالا رفتن سطح اشتغال زایی در جامعه، این روند افزایش پیدا کرده است.
وی در ادامه با بیان عواقب این خشونت اظهار داشت: در این نوع از خشونت، خانمها از نظر جسمی دچار فرسودگی و پیری زودرس میشوند و رفته رفته شخصیت زنانگی خود را از دست میدهند چراکه با این روند در آینده در سطح روابط اختلال ایجاد میشود و مرز ارتباط بین زن و مرد از میان میرود.
لطفی حقیقت گفت: برای حل این موضوع باید سطح فرهنگ عمومی جامعه بالا رود و همچنین خانوادهها در مساله فرزندپروری و سلامت تربیتی، بیشتر دقت کنند و به طور کلی به آموزشهای درون خانواده بیشتر توجه کنند.
لطفی حقیقت در رابطه با خانمهایی که وارد بازار کار میشوند، گفت: هر خانم خودش را بی همتا در نظر بگیرد و حتما قبل از کار با مشاوره حوزه کسب و کار مشورت کند تا بتواند براساس توانایی و مهارتهای خود وارد حوزه کاری شود.
امروزه، خشونت سفید، یکی از پدیده های رایج علیه زنان در برخی جوامع است. سوای استفاده ابزاری که از زن در این نوع خشونت نوظهور صورت می گیرد، شخصیت و منزلت زن نیز مخدوش می شود و این تصور از زن ایجاد و تقویت می گردد که زیبایی های فطری زن، صرفا همان زیبایی های ظاهری اوست و بدین ترتیب، بعد فطری و ذاتی و باطنی زن زیر سوال می رود.
به نظر می رسد در کشور ما گاه با این نوع نگاه ابزارگرایانه به زن روبرو هستیم که قطعا با عنایت به لزوم حفظ منزلت و جایگاه زنان در جامعه و روابط اجتماعی باید به شدت با آن برخورد کرد و منزلت زن را صرفا در ظاهر او خلاصه نکرد.
انتهای پیام /