در طول ماه ها و سال های گذشته،کارخانجات بسیاری در کشور برای کاهش هزینه های جاری خویش به اخراج و تعدیل نیروی کارگران،مبادرت ورزیده اند.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان کمبود نقدینگی، عدم توان کافی در پرداخت حقوق و تأمین هزینه های جاری، تعدیل نیرو، کاهش ظرفیت تولید و اخراج کارگران از واژگانی است که برای بسیاری از کارخانجات و مراکز تولیدی عینیت پیدا کرده است.

اساسا واژه ورشکستگی و تعطیلی آنچنان تلخ و تاسف آور است که به اعتقاد برخی از صاحب نظران و کارشناسان، پیشگیری و جلوگیری از آن در شرایط فعلی اقتصادی کشور به عنوان یک توفیق و دستاورد بزرگ محسوب می شود.

موسی فکرانه، یکی از فعالان صنعتی و تولیدی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به وضعیت وخیم اقتصادی کشور، اظهار داشت: این موضوع به میزانی جدی و عمیق است که مقام معظم رهبری بخش عمده فرمایشات خود را در سخنرانی سالانه(حرم مطهر رضوی)به مقوله اقتصادی اختصاص دادند.

وی افزود: با نیم نگاهی به اخبار و رخدادهای منتشر شده در رسانه ها،به کرات با مواردی مواجه می شویم که در آن به تعطیلی کارخانجات و واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی اشاراتی شده و بعد از مدتی با تکذیب و رَدِ مسئولان ذیربط واحدهای مذکور همراه شده است.

فکرانه عنوان کرد:فارغ از این تأییدها و تکذیب ها، تردیدی در این موضوع وجود ندارد که متأسفانه حال و روز حوزه صنعت و تولید در کشور مساعد نیست و به واقع ریشه این اخبار نیز به وضعیت نامساعدی باز می گردد که امکان تنفس را از بسیاری صنعت کاران سلب کرده است.

این فعال صنعتی و تولیدی گفت: اخراج یک کارگر از واحد تولیدی و صنعتی،در خوشبینانه ترین حالت ممکن به معنای اضافه شدن یک نیروی مصرف کننده به جمعیت کشور است که البته در بسیاری از این موارد، اخراج ها  و تعدیل های اینچنینی نه یک فرد،بلکه یک خانواده و بعضا جامعه را درگیر می سازد.

وی افزود:امروزه نقش اقتصاد در کاهش معضلات اجتماعی و فرهنگی غیر قابل انکار است و با عنایت به چنین اصل و قاعده پذیرفته شده والبته اثبات شده ای باید اعتراف کرد که تعطیلی مراکز تولید،چرخ ظهور و بروز ناهنجاری های اجتماعی را تند تر از گذشته می سازد.

بیمه بیکاری،حلال موقت مشکلات کارگران بیکار است اما تکلیف اقتصاد کشور چه می شود؟

مسعود نجمی،کارشناس اقتصاد در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به تجارب تلخ تعطیلی برخی از مراکز واحدهای صنعتی و تولیدی در گذشته گفت: نباید از نظر دور داشت که مسئولان و مدیران کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی،علاقه ای به تعطیلی،اخراج یا تعدیل نیرو ندارند،اما وضعیت اقتصادی،زیان دهی بالا و عدم سود کافی برای بقا و استمرار فعالیت های صنعتی و تولیدی آنها را مجاب به  اتخاذ چنین تصمیمات ناخوشایندی می کند.

وی افزود: با نیم نگاهی به فرآیند طی شده در تعدیل و اخراج کارگران و نیروهای فعال دستگاه های تولیدی و صنعتی با مواردی مواجه می شویم که متولیان امر، وعده دریافت بیمه بیکاری را به کارگران و نیروهای در معرض تعدیل یا اخراج می دهند.

نجمی گفت: بدون تردید،پرداخت بیمه بیکاری یک قاعده پذیرفته شده در تمامی کشورهای دنیا می باشد و این بسته حمایتی،ضرورتی است که از عمیق تر شدن مشکلات سرپرست خانواده یا فرد شاغلی که قرار است خانه نشین شود جلوگیری می کند.

وی افزود: اما نفس بیکاری و تعطیلی یک کارخانه یا مرکز تولیدی و صنعتی برای اقتصاد کشور ناگوار و مخرب است و هر آنچه دامنه این تعطیلی،تعدیل یا اخراج و خانه نشینی نیرو شدیدتر باشد،به همان میزان تبعات و پیامد های منفی تری برای جامعه و کشور در پی خواهد داشت.

کارشناس اقتصادی گفت: با پرداخت بیمه بیکاری،امکان حصول و تحقق اهداف از پیش تعیین شده در عرصه اقتصادی فراهم نمی شود و البته ذکر این نکته به معنای نفی این اقدام حمایتی نیست،بلکه منظور نظر بنده به این امر معطوف می شود که باید با اتخاذ تصمیمات منطقی و حمایت های سازنده،تدبیری لحاظ شود که سرنوشت یک واحد یا مرکز صنعتی و تولیدی به چنین بن بست هایی ختم نشود.

وی افزود: بیکار شدن یک نیروی نسانی در حوزه تولید،به معنای تبدیل عنصری مولد به فردی مصرف کننده است که نتایج این پدیده،برای اقتصادی که در صَدَدِ  پیمایش شکوفایی و پیشرفت است،مطلوب به نظر نمی رسد.

کابوس بیکاری،انگیزه و کارآمدی را از نیروی انسانی سلب می کند

فرهاد نعیمیان، یکی از فعالان حوزه تولیدی و صنعتی در غرب استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به تأثیر وضعیت نامساعد اقتصادی در بالا رفتن ضریب تعطیلی، ورشکستگی و به تبع آن بیکاری کارگران واحدهای صنعتی و تولیدی گفت: بطور طبیعی در شرایط وخیم اقتصادی،شرایط برای ادامه فعالیت مراکز صنعتی و تولیدیِ بزرگ، متوسط و کوچک دشوار می شود.

وی افزود: بر اساس یک قاعده نانوشته اما تجربه شده، در چنین بستری،دامنه شایعات در خصوص احتمال اخراج و تعدیل نیرو گسترش می یابد و متأسفانه در برخی موارد این شایعات به واقعیت مبدل می شود که نمونه بارز آن در اخراج تعدادی از کارگران نساجی بروجرد(حدود یکسال گذشته)مشهود و ملموس بود.

نعیمیان عنوان کرد: فارغ از تحقق چنین پدیده تلخی(اخراج و تعدیل نیرو)شنیده شدن وضعیت وخیم اقتصادی یک واحد تولیدی و احتمال تعدیل نیرو،انگیزه کافی برای فعالیت سازنده در مراکز تولیدی را سلب می کند و همین موضوع بر روی کیفیت و گاهی کمیت فعالیت نیروی انسانی نیز اثرگذار خواهد بود.

این فعال عرصه تولید و صنعت در غرب استان تهران گفت: در طول سالیان گذشته موارد متعددی از اخراج و تعدیل نیرو در واحدهای صنعتی و تولیدی شهرستان های شهریار، قدس و ملارد وجود داشته که به واقع تحقق آن در ابتدا با طرح برخی شایعات،گمانه زنی ها و زمزمه های تأیید نشده آغاز و سپس به واقعیتی تلخ مبدل شده است.

وی افزود: ثبات و امنیت شغلی یکی از مؤلفه های حائز اهمیت در برنامه ریزی های میان مدت و بلند مدت و تلاش و پشتکار حداکثری نیروی انسانی فعال در مراکز تولیدی می باشد و قطعا در سایه بی ثباتی و عدم امنیت شغلی،امکان حصول اهداف و افق ترسیم و پیش بینی شده،سخت،دشوار و در مواردی ناممکن خواهد بود.

این فعال حوزه صنعت و تولید در غرب استان تهران در خاتمه یادآور شد: امنیت شغلی در وضعیت اقتصادی مناسب و مساعد حاصل می شود و قطعا در شرایطی که رونق اقتصادی ضعیف شده و رکود بر ابعاد گوناگون اقتصادی کشور سایه افکنده،کابوس تعدیل نیرو و یا اخراج،همچنان ثبات و امنیت شغلی بسیاری از مراکز صنعتی و تولیدی را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۲۰:۴۵ ۱۸ فروردين ۱۳۹۶
بیمه بیکاری!!!
فکر نکنم آدمی پیدا شود و به این قانون جامه ی عمل بپوشاند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۱۷ فروردين ۱۳۹۶
الان نزدیک یک ساله که قرار بود جذب یکی از سازمانهای دولتی بشم مراحل گزینش و مصاحبه را تا مراحل پایانی گذرندم الان میگن استخدام لغو شده و شما نمیتونید جذب شوید. خدا رو خوش میاد یکسال عمرم رفت کلی انرژی و زمان و هزینه کردم.بیست وشش سالمه!بیکاری خیلی بده ادمو داغون میکنه نابود میکنه. اعتماد بنفسمو از دست دادم. ازداوج که بخاطر بی پولی و کار نمیتونم بکنم ...از من گذشت. لاقل به فکر جوانهای دیگه باشید بخدا مادر فساد بیکاری بیکاری!
Iran (Islamic Republic of)
ايراني
۱۳:۲۴ ۱۷ فروردين ۱۳۹۶
وضع اقتصادي بسيار خراب است بي كاري و ركود بي داد مي كنه
Spain
علی
۱۱:۴۹ ۱۷ فروردين ۱۳۹۶
اگرمیخواهید مشکل کارخانه های تولیدی حل شودزالویی به نام فوتبال پیداکنیدتا خون باقیمانده درپیکره ی اقتصادی این مراکز رابا پرداخت های میلیاردی به مربیان و بازیکنان {وترجیهاً ازنوع خارجی آن}بمکدوخیال همه را برای همیشه راحت کند.مگرصنعت پتروشمی،نفت،خودروسازی، کشتیرانی، مس، ذوب آهن،فولاد،و....نیستند که ازحقوق کارگران بدبخت کم می گذارندولی تیم داری ولیگ برتری شان هیچوقت تعطیل نمی شود،مردم کارخانه وتولید ملی میخواهند چکار، فوتبال اولویت اول کشورماست .....!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۱۷ فروردين ۱۳۹۶
هر سال همه جور شعار برای اقتصاد داده میشه , دست آخر هم تعداد زیادی از تولیدی ها ورشکست و تعطیل مشوند ! . فقط خوب شعار میدهند ! .
Germany
ناشناس
۱۱:۲۸ ۱۷ فروردين ۱۳۹۶
باید از مغازه ها راه فروش محصولات قاچاق گرفته شه
همه کارخانه ها از قاچاق کالا و واردات تعطیل شده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۷ فروردين ۱۳۹۶
منم جوون بیکار چکار کنم برم بمیرم بهتره !اخه تا کی میخوان به درد ما جوون ها برسن! خداوکیلی شما جای ماها چیکار میکردین؟ اخه تو این ایران ب این پهناوری چرا کار نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۷ فروردين ۱۳۹۶
جوانان بیکار تحصیل کرده از لیسانس به بالا رو باید بیمه بیکاری کرد تا مشکلات این جوانان هم رفع بشه بتونن حداقل زندگیشون را تشکیل بدن وگر سپردن به سنجش کاری از مشکل حل نمیکنه یا سپردن به کارفرمایان باز هم جز سو استفاده چیزی نمینونه سپردن به اداره جز کلاهبرداری موسسه های کاریاب چیز دیگری نداره و انها هم یه جور با آتش مشکلات بد بختی جوانان بازی می کنن جیبشون پر میکنن هیچ کاری نمیکنن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۱۷ فروردين ۱۳۹۶
کابوس بیکاری کاهش جمعیت رو به شدت افزایش خواهد داد و رتبه اول رو در دنیا کسب خواهیم کرد و نسل جدید نیز مهاجرت خواهند کرد و خود به خود مشگل بیکاری حل خواهد شد مثل دانشگاهها که الان بیشتر دانشگاهها ظرفیت خالی شون بیشتره
آخرین اخبار