وب‌سایت تلگراف در مطلبی به بررسی حمله موشکی اخیر آمریکا به سوریه در قوانین آمریکا و قوانین بین‌المللی پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وب‌سایت تلگراف در مطلبی نوشت: تصمیم دونالد ترامپ – رئیس جمهور آمریکا – برای حمله موشکی به سوریه، پرسش‌ها درباره قانونی بودن این اقدام را برانگیخته است.

این اقدام، حمایت کنگره و شورای امنیت سازمان ملل را کسب نکرده بود و منتقدان می‌گویند این حمله، مشروعیت داخلی و بین‌المللی نیز نداشته است.

این حمله، بار دیگر مرز خاکستری قدرت نظامی در قوانین آمریکا را آشکار کرد. بر اساس قانون اساسی آمریکا، تصمیم برای پیوستن به جنگ باید از جانب کنگره این کشور اتخاذ شود.

در قانون اساسی آمریکا آمده است: "کنگره، قدرت اعلام جنگ، انجام حملات برون مرزی و وضع قانون برای زمین‌ها و آب‌های به دست آمده را دارد."

این در حالی است که در واقع، بسیاری از روسای جمهور آمریکا بر این باور بوده اند که قدرت دخالت‌های نظامی -- که منجر به جنگ نشود و با منافع ملی این کشور سازگار باشد -- را دارند.

در سال 1973، قطعنامه "قدرت جنگی" علی‌رغم مخالفت‌ها از جانب ریچارد نیکسون – رئیس جمهور اسبق آمریکا – تصویب شد. تصویب این قطعنامه به منظور نظارت دقیق‌تر کنگره بر فعالیت‌های نظامی از جانب کنگره پس از جنگ ویتنام بوده است.

این قطعنامه، قدرت رئیس جمهور آمریکا برای استفاده از نیروهای مسلح را به مواردی محدود کرد که در آن‌ها یا کنگره اعلام جنگ کرده باشد و یا به خاک آمریکا حمله شده باشد. با این‌حال، در این قوانین، استفاده کوتاه‌مدت از نیروهای نظامی به وسیله کاخ سفید بلامانع اعلام شده است.

در این قطعنامه آمده است در صورتی که رئیس جمهور آمریکا بدون کسب اجازه از کنگره به استفاده از نیروی نظامی دست زده باشد، باید ظرف مدت 2 روز کنگره را از اقدام نظامی خود مطلع کند. در چنین مواردی، این نیروهای نظامی می‌توانند تا 60 روز در محل خود مستقر باقی بمانند. همچنین، این نیروها 30 روز فرصت دارند از محل استقرار خود خارج شوند.

بر اساس قوانین آمریکا، نیروهای نظامی آمریکایی تنها در صورتی می‌توانند مدت بیشتری در کشور مورد حمله باقی بمانند که یا کنگره اجازه استفاده از نیروهای نظامی را صادر کند و یا اعلام جنگ شود.

حامیان ترامپ، این دخالت آشکار را به این شکل توجیه می‌کنند که این حمله تنها یک مرتبه صورت گرفته و در راستای منافع آمریکا انجام شده است؛ به این ترتیب، قطعنامه قدرت جنگی آمریکا نقض نشده است.

آن‌ها همچنین ادعا می‌کنند به التزامات وضع شده از جانب قطعنامه قدرت جنگی آمریکا عمل شده است؛ زیرا برخی از اعضای کنگره پیشتر از انجام این حمله آگاه بوده اند.

علاوه بر مسائل داخلی آمریکا، پرسش‌هایی در رابطه با قوانین بین‌المللی مطرح شده است. سازمان ملل استفاده از ارتش از جانب یک کشور علیه کشور دیگری را در صورت کسب حمایت آن از جانب شورای امنیت و یا در صورت دفاع از خود جایز می‌داند.

با این‌حال، حمله نیروهای ترامپ به سوریه حمایت شورای امنیت را کسب نکرده بود. مقامات آمریکا ادعا می‌کنند سوریه کنوانسیون بین‌المللی منع سلاح‌های شیمیایی را نقض کرده و به این صورت یکی از قطعنامه‌های سال 2013 شورای امنیت را زیر پا گذاشته است.

اما حتی با این فرض، نه کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی و نه قطعنامه شورای امنیت، نقض این قوانین را لازمه استفاده از گزینه نظامی اعلام نکرده اند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سید علی بهرامی
۰۹:۵۳ ۲۰ فروردين ۱۳۹۶
مرگ بر آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۹ ۲۰ فروردين ۱۳۹۶
می دونید چرا کسی نمی تواند به آمریکاه چیزی بگوید ویا نمی تواند او را تحریم کند .چون هنوز 90 درصد معاملات جهان با دلار که پول آمریکاه است انجام می شود .و این یعنی 90 درصد سود جهان به جیب آمریکاه میرود .باید کشور های اسلامی یک پول واحد تشکیل وهمه معاملات خود را با پول خود انجام دهند مثل اروپایی ها
Iran (Islamic Republic of)
دوست
۰۸:۳۴ ۲۰ فروردين ۱۳۹۶
امريكا هنوز قوانين غرب وحشي را دارد بزن و بكوب بكش و عربده بكش واقعيت اين است ميخواهيم باور كنيم يا نكنيم انگليس هم براي همين از اروپا جدا شد كه دنبال رو سياست قبلي خودش و آمريكا باشد و با ايجاد تفرقه و بهم زدن شرايط زندگي مردم دنيا سلاح بفرشند و اقتصاد خود را در مقابل ديگر رقباي خود در اروپا بالا بكشد زور گويي كه دنبال رو زورگوي ديگري راه افتاده و به بهانه اسرائيل در خاورميانه دخالت كنند و به يك مشت نادان اسلحه ميفرشند و سود عايدشان ميشود . آدمكشها و انسانهاي بربريت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۱۹ فروردين ۱۳۹۶
قانونی بوده یا نبوده الان مسئله این است که آیا کسی یا سازمانی یا کشوری است که بتواند با امریکا برخورد کند و تحریمهای سختی را بر ضد امریکا وضع نماید .
جواب منفی است پس پرداختن به این موضوع هم دردی را دوا نمی کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۱۹ فروردين ۱۳۹۶
شما چقدر ساده اید قانون کجاست
United States of America
bm
۲۰:۴۷ ۱۹ فروردين ۱۳۹۶
بهترین کار اینه که ایران . روس و سوریه یه اولتیماتوم بهش بدن... که منطقه را ترک کنه..سوریه جنگنده اسرائیل را زد چی شد.... باید سوریه خودی نشون بده...هیچی نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۳ ۱۹ فروردين ۱۳۹۶
اصلا به امریکا چه ربطی داره به خاک یک کشور دیگر حمله کنه به بهانه دفاع از حقوق ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۳ ۱۹ فروردين ۱۳۹۶
قانونی نبوده و نخواهد بود .
Iran (Islamic Republic of)
جیر جیر
۲۰:۱۳ ۱۹ فروردين ۱۳۹۶
آمریکا قانون میفهمه یعنی چی هر کار دلش میخواد میکنه یه قلدر بین المللی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۴ ۱۹ فروردين ۱۳۹۶
ترامپ در حال هدایت امریکاه به پایان سلطه چند صد سالشه انگار این کشور هم دیگه برای یهود ی مهره سوخته شده
آخرین اخبار