به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شرکت داروسازی آلمانی بایر مسکن آلوده به ویروس اچ آی وی را چندین سال با آگاهی کامل روانه بازار کرده بود که روزنامه نیویورک تایمز نیز این خبر وحشتناک را تایید کرد.
این موضوع مربوط به 36 سال پیش است، این مسکن ها برای بیماران هموفیلی در سال
۱۹۸۰ به فروش می رسید و در ۱۹۸۴ آلوده بودن آن ها به ویروس ایدز افشا شد.
این شرکت داروسازی بیش از ۱۰۰ هزار ویال (آمپول) مسکن را که بیشتر برای کودکان تجویز میشود به ارزش ۴ میلیون دلار در این مدت به فروش رساند.
آمریکاییها خوش شانس بودند، چرا که این مسکنها در آمریکا به فروش نمیرسیده و بازار آن بیشتر کشورهای آرژانتین، اندونزی، ژاپن، مالزی و سنگاپور بوده و بلافاصله بعد از افشا این دارو در دنیا جمع آوری شد و دیگر به فروش نرسید.
اما مدتی پس از افشا این موضوع شرکت دارویی هنوز نمونه هایی از این دارو را که در انبارهای خود ذخیره کرده بود به هنگ کنگ و تایوان فروخت و 100 بیمار هموفیلی به دلیل استفاده از تزریق این دارو جان خود را از دست دادند ولی این شرکت هرگز با اتهامی رو به رو نشد و تنها مسئولان و وزیران بهداشت در آرژانتین، اندونزی، ژاپن، مالزی و سنگاپور متهم و زندانی شدند.
مقامات سازمان غذا و دارو آمریکا با وجود افشای آلوده بودن این ویالهای مسکن به ویروس اچ آی وی ، به جای عذرخواهی و جبران تمام تلاش خود را در پنهان سازی این مسئله کردند اما با نظارت های صورت گرفته پس از آن تخلفی از این شرکت مشاهده نشده است.
همچنین سال های گذشته فیلم مستند آلمانی "فروش مرگبار" نیز درباره انتشار و گسترش ویروس اچ آی وی از طریق دارویی آلوده به ویروس بیماری ایدز بنام کوآته که در اوایل سالهای 1980 میلادی توسط یکی از شرکتهای داروسازی آمریکایی بنام کاتر که زیر مجموعه شرکت دارو سازی بایر آلمان می باشد و به کشورهای دیگر فروخته شده است،ساخته شد.
منبع:The New York Times
واقعاً آبروی خبر و خبرنگاری را با این سبک نگارش برده اید.
محصولات خونی آلوده مسأاله ای جدی در اواخر دهه 70 و اوایل دهه 80 میلادی بود. این امر موجب شد که تعداد زیادی از بیماران هموفیلی به ویروس HIV و بیماری هپاتیت C مبتلا شوند.
بدون اینکه خیلی وارد جزییات شوییم. فقط به صورت ارتجالی نگاهی به خبر شما داشته باشیم. مجدداً یادآوری می شود این نگاه بدون بررسی موشکافانه و کارشناسی است.
1- تیتر خبر: «انتشار ویروس ایدز از طریق این برند دارویی». انگار که این خبر همین الان منتشر شده و خبری تازه است. موضوع برای حدود 40 سال پیش است و بیچاره خواننده که فکر می کند باشگاه خبرنگاران جوان کشف جدیدی کرده است.
2- «آلوده بودن ویال های مسکن ... افشا شد.» کی افشا شد؟ الان یا 10 سال یا 20 سال یا 30 سال پیش.
3- تنها شرکت بایر نبوده است و تعدادی دیگر از شرکتهای معروف دارویی نیز بوده اند.
4- مسکن آلوده نیز نبوده است بلکه داروهای متعلق به بیماران هموفیلی بوده است. هیچ مسکنی ناقل ویروس بیماری ایدز نیست. این فرآورده های خونی هستند که ناقل ویروس هستند.
5- روزنامه نیویورک تایمز این خبر وحشتناک را تأیید نکرد. بلکه سالها بعد گوشه هایی از زوایای پنهان مانده ماجرا مانند لاپوشانی ها و بعضی اهمالکاری ها را فاش نمود.
6- عکس به کار رفته به وضوح دستکاری شده است. هیچ دارویی روی آن کلمه HIV نوشته نمی شود.
7- احتمالاً بعداً متوجه شده اید خبر قدیمی است و عبارت «این موضوع مربوط به 36 سال پیش است» را آورده اید. چون عده ای از سایتها که کارشان صرفاً کپی و چسباندن خبرهای دیگران در سایتهایشان است، این قسمت را نیاورده اند. حال اگر این خبر مربوط به 36 سال پیش است، آیا این خبر برای سالگرد موضوع آورده شده یا برای بخش تاریخ یا هر چیز دیگری.
8- باز در متن خبر آمده این مسکن ها برای بیماران هموفیلی ساخته شده است. اینها مسکن نبوده و برای مشکلات خونی بیماران هموفیلی تهیه و توزیع می شدند.
9- این داروها انه از سال 1980 که از میانه دهه 70 میلادی تولید شده و زمزمه مشکلات آنها از سال 1981 آغاز شد و به تدریج مشکلات آنها آشکار شد.
10- نوشته اید آمریکایی ها خوش شانس بودند چرا که این مسکن ها در آمریکا به فروش نمی رسید. در صورتی که این دارو به عنوان دارویی پیشرفته و گران ابتدا در آمریکا به فروش رسید و در همین کشور نیز آلوده بودن آنها کشف شد. پیش بینی شده بود که بین 6 تا 10 هزار نفر در آمریکا با استفاده از این ترکیبات به ایدز مبتلا شده اند.
11- بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز درگیر این ماجرا شدند مانند کانادا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و بریتانیا.
12- ماجرای این داروها در ایران نیز ادامه یافت که لازم بود در چنین خبر افشاگرانه ای به ماجرای خونهای آلوده که مدتها بر سر زبان بود و تعدادی از هموطنان ما نیز درگیر آن شدند اشاره می شد.
13- قسمت آخر نیز که در خصوص فیلم مستند آلمانی است، عیناً ترجمه متنی از مقاله Cutter Laboratories است که احتمالاً خود آن نیز از جای دیگری اخذ شده است. این که فیلم سالهای گذشته ساخته شده یعنی این که 13 سال پیش ساخته شده و دست بر قضا نه تنها یکی از بهترینها نیست بلکه یکی از چندین مستندی است که در این خصوص چاپ شده است.
14- جالبترین قسمت این خبر هم ارجاعات آن است. یعنی نیویورک تایمز بدون عنوان و تاریخ و شماره. که احتمالاً برای حداقل 20 سال قبل می باشد و سایت REAL FARMACY که صرفاً رجوع به آن برای دریافت اهمیت این سایت به عنوان منبع خبر کسف می شود.
5-
عزیزان نوشته ویال( آمپول) ننوشته قرص که میگین از طریق خوراکی منتقل نمیشه .
خبر الکیه؟
قبلنا منتقل نمی شدا