نمایشگاه مشترک علمی، فرهنگی، هنری و کتاب جمهوری اسلامی ایران و افغانستان امروز چهارشنبه با حضور عبدالله عبدالله، سفیر کبیر جمهوری اسلامی ایران، مقامات دولتی و اقشار مختلف مردم در کابل افتتاح شد.

با تقویت فرهنگ ملی ؛ مرزهای قومی، زبانی و حلقه تحجر شکسته شودبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، نمایشگاه مشترک علمی، فرهنگی، هنری و کتاب جمهوری اسلامی ایران و افغانستان امروز چهارشنبه با حضور عبدالله عبدالله؛ ریاست اجرائیه حکومت وحدت ملی افغانستان، سفیر کبیر جمهوری اسلامی ایران، مقامات و اراکن بلند پایه دولتی و اقشار مختلف مردم در کابل افتتاح شد.
 
رضا ملکی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مراسم افتتاحیه نمایشگاه  مشترک علمی، فرهنگی، هنری و کتاب جمهوری اسلامی ایران و افغانستان گفت: این نمایشگاه دارای ۱۱۰ غرفه است که با اشتراک ۶۰ ناشر ایرانی و ۳۰ ناشر افغانستانی راه اندازی شده است.

آقای ملکی همچنان گفت: در این نمایشگاه ۲۵ هزار عنوان کتاب از سوی ناشران ایرانی و ۶ هزار عنوان کتاب از سوی ناشران افغانستانی به نمایش گذاشته شده که در مجموع ۳۱ هزار عنوان و ۳۵۰ هزار جلد می باشد.

به گفته آقای ملکی در بخش هنری نیز بیش از 300 اثر هنری رونمایی می شود و همچنین گروه های قرآنی، تواشیح و سرود همه روزه در نمایشگاه برنامه اجرا می کنند.

نامبرده گفت این نمایشگاه تا یک هفته همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر به روی بازدید کنندگان باز است.

در ادامه محفل قهرمان سلیمانی، به نمایندگی از گروه های هنری و ناشرین کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: افغانستان و ایران دارای تمدن و فرهنگ مشترک هستند و دست مایه امروز دو کشور در حقیقت حاصل زحمات مردمی می باشد که هزاران سال پیش از امروز در این حوزه زندگی می کردند و بخش عمده این دست آورد ها نیز کتاب بوده است.

او، همچنان تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب در توسعه فرهنگ مشترک، رشد علم و آگاهی و همچنین تحول فکری نقش بسزایی دارد و در این راستا باید بیشتر کار شود.

در همین حال فاضل سانچارکی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز گفت: این نمایشگاه تنها کتاب نیست بلکه مجموعه ای از پدیده های فرهنگی و هنری برای غنامندی فرهنگ مشترک دو کشور به نمایش گذاشته شده است.

او همچنان علاوه کرد: هدف از بر گزاری این نمایشگاه در حقیقت توسعه فرهنگ کتاب خوانی و مطالعه است که جوانان افغانستان سخت به آن نیاز دارند.

او در ادامه با بیان اینکه پیوندهای مشترک فراوان میان افغانستان و ایران وجود دارد که نمی شود آنرا نا دیده گرفت، افزود: این دو کشور از نگاه خاک، آب، رود خانه ها و حتی جویبارها به هم متصل است که از هم جدایی ندارد.

سانچارکی در ادامه گفت: افغانستان که در گذشته مهد علم ، فرهنگ و تمدن بود اما طی چندین دهه جنگ و خشونت ، این حوزه تمدنی متاثر شده است اما به گفته او با تمام مشکلات دست و پا گیر ، شمع و شعله فرهنگ در کشور خاموش نشده است.

او از تحول فرهنگی در کشور طی پانزده سال اخیر یاد کرد و گفت: توسعه رسانه ها، مطبعه و آزادی بیان از دست آوردهایی است که هیچ کس انکار کرده نمی تواند.

احمد ولی مسعود، رییس بنیاد شهید احمد شاه مسعود از دیگر سخنرانان این محفل گفت: دو کشور به هم نیاز دارند تا از هویت مشترک فرهنگی خود در برابر فرهنگ های اجانب دفاع کنند.

او همچنان گفت: متاسفانه امروز بجای اینکه مرزهای های افغانستان توسط علم و هنر شکسته شود توسط تروریزم شکسته می شود.

به گفته مسعود ، تروریزم در یک دایره خبیث سرطانی ، بیشتر از دانشمندان و هنرمندان فعالیت دارد و در هر گوشه علم ، فرهنگ ، هنر و همچنین قرآن و مسجد را می سوزاند.

آوا نوشت: افزون بر آن به گفته وی، امروز یک عده در افغانستان تلاش دارند که کشور را به عقب برگردانند و اینها در برابر کسانی قرار دارند که با حفظ دست آوردهای گذشته می خواهند کشور را به پیش ببرند. بنابر این ضرور است که این جریان تقویت شود.

او همچنان تاکید کرده، افزود: در افغانستان ضرور است که مرزهای قومی و زبانی و همچنین حلقه تحجر شکسته شود تا دیگر کسی به نام قوم نان قوم را نخورد و با اندیشه های غلط مردم را به خاک و خون نکشند.


انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.