محمد، ولی روزبهان رئیس سازمان چای در گفتگو با خبرنگار
صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت قیمت وخرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری اظهار داشت: شورای اقتصاد ۲۸ اسفند ماه سال گذشته با افزایش ۷ درصدی قیمت خرید تضمینی موافقت کرد به طوریکه براساس آن نرخ هر کیلو برگ سبز درجه یک ۲۶۲۴۲ ریال و درجه دو ۱۴۶۹۵ ریال رسید.
وی از آغاز خرید تضمینی برگ سبز چای از نیمه اول اردیبهشت ماه خبر داد و افزود: با توجه به شرایط جوی و سردی هوا امسال خرید تضمینی با کمی تاخیر آغاز میشود.
روزبهان با بیان اینکه ۶ کارخانه فرآوری برگ سبز چای در سال جاری به تعداد کارخانهها افزوده شده است، گفت: با این وجود تعداد کارخانههای فرآوری به ۱۵۰ رسیده وتا کنون با بیش از ۵۰ کارخانه فرآوری برگ سبز برای تحویل برگ و خرید تضمینی قرارداد منعقد شده است.
رئیس سازمان چای ادامه داد: سال گذشته تسهیلاتی بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان برای بهسازی مصرف انرژی، خرید دستگاههای مدرن و بهداشتی کردن تولید در اختیار کارخانهها و ۱۶ میلیارد تومان تسهیلات به ذراعی به کشاورزان پرداخت شد.
به گفته وی ۲۵۰ دستگاه موتور برگ چین و هرس باغات در جهت افزایش ضریب مکانیزاسیون در اختیار چایکاران قرار گرفت.
روزبهان با بیان اینکه شعار امسال خود را ارتقای کیفیت در کنار افزایش کمی محصول گذاشته ایم، عنوان کرد: چای ایرانی تنها چای تولیدی بدون سم در دنیا است که بدین منظور امسال این شعار در دستور کار سازمان قرار گرفته است.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به آنکه در سال ۹۵ حدود ۵۰۰ هکتار باغات مخروبه به چرخه تولید بازگشتند انتظار میرود که همانند سالهای گذشته روند روبه رشد تولید حفظ شود.
وی از صرفه جویی ۵۵ میلیون دلار حاصل از کاهش واردات چای خبر داد و اضافه کرد: سال گذشته میزان تولید چای کشور به ۳۱ هزار و ۴۰۰ تن رسیدکه این امر بیانگر رشد صد درصدی چای ایرانی است.
روزبهان با اشاره به آخرین وضعیت واردات چای گفت: با توجه به تولید ۳۱ هزارو ۴۰۰ تن چای تولیدی در سال گذشته مابقی نیاز کشور بالغ بر ۸۰ هزارتن به طرق رسمی و قاچاق وارد کشور شد.
رئیس سازمان چای با اشاره به آخرین وضعیت ضریب خودکفایی چای بیان کرد: ضریب خودکفایی چای در سال ۹۳ تنها ۱۳ درصد بود که در سال گذشته به ۲۸ درصد رسید که درنهایت این امر موجب شد چای کمتری به کشور وارد شود.
وی با اشاره به سایر اقدامات حمایتی دولت در جهت حمایت از چایکاران اظهار کرد: دولت در کنار افزایش نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای در نظر دارد ۸۵ درصد هزینههای آبیاری تحت فشار را در اختیار چایکاران قرار دهد چرا که این امر تا ۵. ۲ برابر عملکرد محصول و سه برابر درآمد چایکاران را افزایش میدهد.
وی در خصوص تاثیر روند آبیاری تحت فشار بر عملکرد تولید تصریح کرد: فرآیند و روند آبیاری تحت فشار زمان بر است و از آنجا که در ارتفاعات مشکل کمبود آب دارین انتظار میرود که با جریان نزولات جوی تکمیل کننده اقدامات حمایتی دولت باشد تا بتوانیم با احیا باغات مخروبه روند روبه رشد تولید ادامه یابد.
انتهای پیام/