به گزارش
گروه انتخابات باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در جمع فعالان اقتصادی کارآفرین بخش خصوصی، تعاونی و اصناف حضور یافت.
وی با بیان اینکه توفیقی است که در خدمت خدمتگزاران به مردم و دغدغهمندان حوزه تعاونی و اقتصادی و خدمتگزاران عرصه تولید و کارآفرینی هستیم افزود: بنده همواره خود را محتاج شنیدن نظرات مختلف میدانستم و همیشه از شنیدن سخنان آنها استفاده کردهام.
داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه اقتصاد کشور با مشکلات بزرگی مواجه است که برخی آن را ناشی از ساختارها، برخی ناشی از ضعف مدیریت و برخی نیز ناشی از تحریم و تهدیدهای خارجی میدانند، افزود: برخی از دولتها پیش از آغاز کار بسیاری از مشکلات را ناشی از ضعف مدیریت تلقی میکردند، اما وقتی کار خود را آغاز کردند، عیوب را ناشی از مشکل سوم یعنی تحریمها دانستند.
وی تصریح کرد: درصورتیکه اگر اقتصاد ضعیف نداشته باشیم، هم ساختارها اصلاح میشود و هم مقابل تحریمها و تهدیدها مقاوم میشویم و هم در کسب و کار مردم رونق ایجاد خواهد شد. در این راه مدیریت قوی اقتصادی حرف اول را میزند.
حجتالاسلام رئیسی توجه به موضوع و مسألهشناسی را بسیار مهم ارزیابی کرد و با بیان اینکه در این صورت راهکار برونرفت نیز مشخص خواهد شد، اظهار داشت: چرا نباید شاخصهای اقتصادی کشور مورد قبول مردم و کارشناسان باشد؟ دولتها با سلایق مختلف میآیند. نفت را که سرمایه مردم است با قیمتهای مختلف میفروشند. اما با وجود تفاوت در سلایق، مدیریت و درآمدها همچنان میبینیم که وضعیت مورد قبول مردم نیست. متاسفانه بهرهوری، رشد اقتصادی، افزایش تولید، رفع مسأله بیکاری و ایجاد اشتغال شاخصهای قابل قبولی ندارد.
داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، تأکید کرد: در این شرایط این سؤال جدی ایجاد میشود که چرا ما افزایش بهرهوری نداریم و با اینکه در ادوار مختلف درآمدهای مختلفی داشتهایم، اما با این وجود همه مشکلات را به گردن تحریمها میاندازیم.
وی با طرح این پرسش که چه میزان از مشکلات به دست جوانان قابل حل است، خاطرنشان کرد: بسیاری از مشکلات به دست جوانان توانمند و کارآفرین قابل حل است. مشکلات با بخشنامه، آییننامه و دستورالعمل حمایت از کارآفرینی قابل حل نیست؛ بلکه باید همه سازوکارهای کشور به سمت کارآفرینی باشد و دانشگاه و فرهنگ ما نیز در جهت حمایت از این عرصه حرکت کند.
رئیسی تأکید کرد: وقتی شاخصها به سمت کارآفرینی باشد ما شاهد رشد اقتصادی خواهیم بود، برای انسان این سؤال جدی ایجاد میشود که چرا رشد علمی ما در افزایش بهرهوری تأثیرگذار نبوده است و چرا به میزان یارانهای که به بنگاهها تزریق میشود شاهد بالندگی در این حوزه نیستیم؟
داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با بیان اینکه اگر همه بخشها در کشور در جهت حمایت از کارآفرینی نباشد، کار به خوبی پیش نمیرود، به موضوع پرداخت وام در نظام بانکی اشاره کرد و یادآور شد: چقدر از فعالیت بانکی در این مسیر و چقدر در مسیر دلالی است؟ این مساله از طرف یک دولت قوی قابل ارزیابی است و نباید پنهان بماند.
وی با بیان این موضوع که اگر این مبالغ در عرصه تولید به کار گرفته شود آثار آن روشن خواهد بود هرچند بعضی از مسائل برای مردم روشن است و باید به سؤالات آنها پاسخ داده شود، خاطرنشان کرد: آنچه همه را رنج میدهد و دغدغهمند کرده این موضوعات است؛ چرا دولت از ۳۰ درصد ظرفیت متخصصین کشور بهره میبرد و چرا از ظرفیتی که بتوان با آن کشور را به استقلال رساند استفاده نمیشود.
رئیسی با اشاره به موانعی همچون درگیریهای جناحی و سیاسی به وجود ذخایر و منابع و نیروهای متخصص در کشورمان اشاره کرد و یادآور شد: وقتی یک نیروی متخصص میتواند در حوزه خود کار کند چرا در حوزه کسب و کار شرایط لازم برای او ایجاد نشود؛ در حوزه کشاورزی، صنعت، بانکداری، حمایت از کارآفرینی و تولید سؤالات بسیاری وجود دارد.
داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ادامه داد: زمانی که بنده در سازمان بازرسی و نظارت حضور داشتم با برخی از این چراها آشنایی دارم و با اینکه دولتها تغییر کردهاند، اما مشکلات همچنان باقی است لذا اگر بخواهیم اتفاقی بیفتد و تحولی در حوزه کار اقتصادی ایجاد شود، این تحول با این ظرفیت فعلی شدنی است.
وی با بیان اینکه اصل ۴۴ قانون اساسی قرار است تصدیگری دولت را کاهش دهد و باعث توانمندسازی بخش خصوصی و اعتماد مردم و نیز نقشدادن به آنها در حوزه اقتصاد شود، خاطرنشان کرد: نویسندگان قانون اساسی ما حکیم بودند و به همین خاطر اقسام حوزههای خصوصی، تعاونی و مردمی را در اقتصاد در نظر گرفتند، اما حالا همین تعاونیها با این گستره، درگیر مشکلاتشان هستند و به آنها توجه نمیشود.