به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان ؛ به نقل از رویترز، لیز گراندی، هماهنگ کننده برنامه های بشر دوستانه سازمان ملل متحد در عراق در این باره گفت: عملیات جنگی در شهر موصل عراق که صدها هزار نفر غیر نظامی در آنجا محاصره شده اند، ممکن است به وقوع "بدترین فاجعه انسانی" در همه مدت درگیری منجر شود.
خانم گراندی ضمن بیان این مطلب خاطرنشان کرد اگر افراد غیر نظامی در موصل از دریافت آب و غذا محروم شوند، در معرض خطر جدی قرار خواهند گرفت.
از سوی دیگر استفان دوجاریک، سخنگوی رسمی دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک به نقل از لیز گراندی گفت: از آغاز عملیات آزادسازی شهر موصل تاکنون حدود ۵۰۰ هزار تن از این شهر آواره شده اند.
وی افزود: شرکای ما در بخش امور بشردوستانه طی ۲۴ ساعت برای گسترش مقرها و اردوگاهها برایپناه دادنبه هزاران تن از کسانی که احتمالا طی هفتههای آتی از موصل فرار کنند، تلاش می کنند.
دوجاریک به نقل از گراندی گفت: حدود دو میلیون تن از آغاز جنگ کمک دریافت کردهاند و نهادهای بشردوستانه حاضر در خطوط مقدم جنگ غذا، آب و پناهگاه و امداد و کمک پزشکی را فراهم می کنند.
گراندی هشدار داد عملیات نظامی که بخش قدیمی موصل را هدف قرار میدهد هنوز آغاز نشده و غیرنظامیان با خطرات هولناکی مواجهند.
وی در بیانیهای گفت: جنگ در غرب موصل با جنگ در شرق آن تفاوت دارد و دشوارتر است. بسیاری جراحتهای خطرناکی برداشتهاند، منازل نابود شده، انبار مواد غذایی به سرعت درحال پایان یافتن است و خانوادهها به دلیل نداشتن آب شرب کافی جانشان در خطر است.
گراندی گفت: بیشتر امکانات موصل نابود شده است و غیرنظامیان با خطرات زیادی مواجهند.
در همین راستا، هوشنگ محمد، مدیر مرکز هماهنگی مشترک بحرانها در کردستان عراق اعلام کرد از آغاز عملیات موصل تاکنون ۱۶۴ هزار آواره به این اقلیم رفتهاند.
وی گفت: آوارگان در اردوگاههای استان اربیل و دهوک اسکان داده شدهاند و اردوگاههای استان اربیل پر شده اند و دیگر نمی تواند آوارگان را پذیرش کنند.
انتهای پیام/