به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان دانشگاه ایالتی فلوریدا در امریکا با اذعان بر موجود نبودن مدرکی برای تایید این موضوع که بازیهای فکری سبب تقوت حافظه و دوری از اختلالات شناختی میشوند، پیروان این باور را به چالش کشیدهاند.
به گزارش سلامت آنلاین به نقل از زینیوز، محققان با تمرکز بر اینکه آیا بازیهای فکری میتوانند سبب افزایش حافظهٔ کاری (working memory) مورد نیاز برای انجام وظایف گوناگون شوند، یک گروه از افراد را مورد مطالعه قرار دادند که بازی ویدئویی به طور خاص طراحیشده برای پرورش مغز را اجرا میکردند. این بازی موسوم به مرزهای ذهنی (Mind Frontiers) در حالی از سوی گروه اول پیگیری میشد که گروه دیگری به اموری چون حل جدول کلمات متقاطع و یا تکمیل قطعات جورچین میپرداختند.
به همه افراد اطلاعات زیادی از ترفندها و حقههای مورد نیاز برای حل مشکلات طی انجام وظایف تحقیقیشان داده شد.
محققان سپس این موضوع را مورد آزمایش قرار دادند که آیا حافظهٔ کاری و در نتیجه، تواناییهای ذهنیی دیگری چون سرعت پردازش، به ذهن سپاری، و استدلال بازیکنان پیشرفته در بازی، بهبود یافته است یا خیر.
به گفته این پژوهشگران، تئوری پشت اغلب بازیهای فکری این است که اگر به طور کلی حافظه کاری خود را بهبود ببخشید، عملکرد بهتری هم در بسیاری از مقاطع زندگی خود خواهید داشت. از این رو، آنها به بررسی این مبنا پرداختند که کجا بهبود حافظه کاری منجر به عملکرد بهتر در امور دیگر میشود.
«والی بوت» یکی از این محققان گفت: یافتههای ما و مطالعات قبلی تایید میکنند که شواهد بسیار اندکی مبتنی بر اثر بهبودیدهندهٔ این نوع بازیها در دست است.
منبع: سلامت آنلاین
انتهای پیام/