رئیس صنف کفاشان استان اصفهان گفت:قاچاق و واردات در حوزه کفش کلاسیک با شکست روبرو شده و کیفیت کار کفاشان اصفهانی، چینی‌ها را از بازار کلاسیک بیرون رانده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،اکبر زاهدی در رابطه با وضعیت تولید کفش در اصفهان اظهار داشت: مشکلات حوزه تولید کفش در اصفهان که در گذشته سرآمد کفش ایران بوده در سه حوزه قابل‌ تعریف است.

وی افزود: بانک‌ها، بیمه و اداره مالیات، سه مشکل عمده تولیدکنندگان کفش در اصفهان هستند و با فشارهایی که به تولید آورده‌اند تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده‌اند.

رئیس صنف کفاشان استان اصفهان همچنین تصریح کرد: در برخی اقلام کفش و پاپوش، به دلیل بالا بودن قیمت تمام‌شده قادر به رقابت با اجناس قاچاق نیستیم و تعرفه‌گذاری نامناسب نیز در این امر مزید بر علت شده است.

به گفته زاهدی، هزینه‌های زیادی از سوی دولت به‌ عناوین‌ مختلف از تولیدکنندگان اخذ می‌شود که این هزینه‌ها، همگی عرصه را برای رقابت تنگ می‌کند.

وی تأکید کرد: راه‌ حل خروج صنعت کفش از این مشکلات، تمرکز بر صادرات است که آن نیز نیاز به تأمین زیرساخت‌ها و شرایط مناسب از سوی دولت دارد و با فشارهای فعلی به تولیدکننده نمی‌توان قدرت صادراتی آن را افزایش داد و امید به کاهش قیمت تمام‌شده کفش داشت.

رئیس صنف کفاشان استان اصفهان با اشاره به واردات کفش از ترکیه به تبریز ابراز داشت: دولت ترکیه برای تولیدکنندگان کفش خود یارانه صادراتی در نظر گرفته و این امر موجب افزایش قدرت رقابت آن‌ها و رسوخ به بازارهای ایران می‌شود.

این فعال صنعت کفش همچنین اعلام داشت: بانک‌ها در پرداخت وام هیچ همکاری با تولیدکنندگان کوچک و متوسط نمی‌کنند و با نرخ‌های فعلی، دریافت وام صرفه اقتصادی ندارد.

زاهدی در ادامه مطرح کرد: در حال حاضر 500 کارگاه، 8 کارخانه و بیش از هزار فروشگاه در حوزه کفش در استان اصفهان مشغول به کار هستند، اما حتی یکی از این واحدها نیز نتوانسته در طرح پرداخت تسهیلات 16 هزار میلیاردی دولت به بنگاه‌های کوچک و متوسط، وام دریافت کند.

وی تصریح کرد: پیش‌تر قرار بود شرکت شهرک‌های صنعتی از محل صندوق مهر امام رضا تسهیلاتی در اختیار این صنف قرار دهد که آن نیز محقق نشد.

رئیس صنف کفاشان استان اصفهان با اشاره به سایر مشکلات صنف کفش اصفهان خاطرنشان کرد: آموزش، مسأله بسیار مهمی در توسعه صنعتی است و با تلاش‌هایی که صورت گرفت هنرستان دهخدا به هنرستان کفاشی تبدیل شد و امر آموزش در آن با جدیت دنبال می‌شود.

زاهدی در رابطه با موضوع قاچاق نیز اذعان داشت: قاچاق و واردات در حوزه کفش کلاسیک با شکست روبرو شده و کیفیت کار کفاشان اصفهانی، چینی‌ها را از بازار کلاسیک بیرون رانده است.

وی در ادامه گفت: اما در حوزه کفش‌های ورزشی حجم قاچاق و واردات بالا است و باوجود تلاش‌های زیاد بازرسی اصناف و شناسایی انبارهای اجناس قاچاق، ورود جنس قاچاق به بازار اصفهان، تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده است.

رئیس صنف کفاشان استان اصفهان در مورد صادرات کفش اصفهان نیز اذعان داشت: تلاش‌هایی برای صادرات صورت گرفته و کفش‌های کلاسیک اصفهان به کشورهای شمالی نظیر روسیه، آذربایجان و نخجوان صادر شده است.

زاهدی همچنین عنوان کرد: در واردات مواد اولیه بعضاً تأخیرهایی در گمرک وجود داشت که رفع شد، اما همچنان در بسیاری از موارد مشکل واردات مواد اولیه وجود دارد و به دلیل اتکای حدود 70 درصدی صنعت کفش به مواد اولیه و تجهیزات خارجی، این مسأله در تولید تأثیر بسزایی دارد.

رئیس صنف کفاشان استان اصفهان در پاسخ به سؤالی در رابطه با احداث شهرک تخصصی کفش نیز بیان کرد: صنعت کفش صنعت سبزی است و هیچ آلودگی برای محیط‌ زیست ندارد و به همین خاطر درخواست تجمیع کارگاه‌های کفش را در قالب یک شهرک صنعتی ارائه دادیم.

زاهدی در خاتمه افزود: ابتدا زمینی در شرق اصفهان برای این امر در نظر گرفته‌ شده بود که مسافت زیادی تا شهر داشت، اما در حال حاضر مذاکراتی با شهردار اصفهان صورت گرفته که این شهرک در محدوده شهر اصفهان احداث شود.



انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.