به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ریموند کرزویل از معتقدان به تکینِگیِ فناوری (پیشی گرفتن هوش مصنوعی از بشر با ادغام هوش مبتنی بر کربن و سیلیکون به شکل یک آگاهی واحد جهانی) /Technological Singularity که از سال ۱۹۹۰ تاکنون ۱۴۷ پیشبینی علمی کرده و ۸۶ درصد آن نیز درست از آب درآمده؛ میگوید در سال ۲۰۲۹ هوش انسان و کامپیوتر در هم ادغام میشود (آزمون تورینگ) و اگر انسان هوش خود را بالا نبرد قیامت فناورانه در سال ۲۰۴۵ رخ میدهد. (تکینگی در نجوم یعنی رسیدن ماده به یک حالت استثنایی)
به گفته کرزویل، هوش کامپیوتر در سال ۲۰۲۹ همسطح هوش انسان میشود و این باعث میشود تا کامپیوترها هوش انسان را در اختیار بگیرند و این «فراهوش» در مغز انسانها کار گذاشته شود و از طریق کلود به هم متصل شده و انسان امروزی را توسعه دهد.
کرزویل البته به آینده انسان خوشبین است و این حرکت را در جهت تعالی و رستگاری انسان دانسته که منجر به تولید انسانی بهتر میشود که بهتر موسیقی مینوازد(بدون یادگیری؟) و ...
درعینحال، افرادی مانند ایلان ماسک، مالک تسلا موتورز و SpaceX پیشی گرفتن هوش مصنوعی را خطری برای انسان میداند و دنیای تحت مدیریت رباتها را دنیای خطرناکی توصیف کرده و بدتر از سلاح هستهای میداند اما اخیراً همین فرد اعلام کرده است در استارتاپ Neuralink سرمایهگذاری چند ده میلیون دلاری میکند.
این کمپانی قصد تولید ابزاری فوق هوشمند و نصب آن در مغز را دارد تا با بیماریهایی مانند پارکینسون و ... مبارزه کند. ایلان ماسک بارها نسبت به خطرهوش مصنوعی علیه انسان هشدار داده است اما حالا با تغییر عقیده میخواهد به نقطه مشترکی با افرادی مانند کرزویل برسد، تا جایی که میگوید ظرف ۵ سال آینده در توسعه هوش مصنوعی انقلاب جدیدی رخ میده و انسان به آرزوهای دیرین خود میرسد.
از سوی دیگر استیون هاوکینگ در بخش فیزیک، وقوع تکینگی (از نوع فیزیکی آن) را در سال ۲۰۴۵ میداند و مدیر اجرایی سافت بنک، «ماسایوشی سون» نیزاعتقاد دارد که در ۳۰ سال آینده تکینگی محقق خواهد شد و به همین دلیل وی از ذخیره ۱۰۰ میلیارد دلاری برای چنین روزی سخن گفته است!
بههرحال تفسیر دانشمندان غربی از تکینگی در حوزههای فناوری تا اخترفیزیک و ... متفاوت بوده و باید چند سالی صبر کرد تا ببینیم عقیده کدامیک پیروز میدان میشود.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/