به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین بهزادفر در خصوص کشف غاری قدیمی اظهار کرد: در حدود یک ماه قبل زمانی که تعدادی از چوپانان روستای اسفند داران مشغول گشت و گزار بودند، وجود این غار توجه آنها را به خود جلب میکند و بعد از ورود به غار حجم انبوهی از استخوان حیوانات مختلف را مشاهده میکنند.
وی با بیان این که ورودی غار کم عرض بوده و باید به صورت سینهخیز وارد شوید این در حالی است که بعد از گذر از پنج متر ورودی غار اتاقکی با ارتفاع بیش از سه متر وجود دارد، افزود: این غار بالغ بر ۵۰ مترمربع مساحت دارد و استخوانهای کشف شده در آن حدود پنج هزار کیلوگرم تخمین زده شده است.
بخشدار جرقویه علیا با اشاره به استخوانهای کشف شده از این غار ادامه داد: به دلیل عدم عبور و مرور حجم خاک زیادی از طریق دهانه به داخل ورود پیدا کرده و استخوانهای کشف شده که ظاهراً متعلق به حیواناتی از جمله شتر، گاو، گراز، اسب، بزکوهی و... هستند برای مدت طولانی در غار باقی ماندهاند.
وی اضافه کرد: این غار قبلاً محدوده شکارگاه حیوانات بوده اما بعد از خشکسالیهای منطقه، خاصیت شکارگاهی خود را از دست داده است به همین دلیل این که چه حیوانی بوده و مشخص نیست.
بهزادفر با بیان اینکه غار تازه کشف شده ظرفیت تبدیل شدن به یک جاذبه گردشگری را دارد اظهار داشت: دیوارههای غار از جنس نمک سفید و رنگی بوده که نظر هر گردشگری را به خود جلب میکند.
وی تصریح کرد: همزمان با کشف غار گزارشی به میراث فرهنگی استان ارائه و قرار شد که کارشناسان و غارنوردان برای تخمین و گمانهزنی راجع به قدمت این غار تاریخی که در محدوده ۴۰ کیلومتری جاده ابرکوه به یزد قرار دارد، به منطقه مراجعه کنند.
بخشدار جرقویه علیا در پایان خاطرنشان کرد: جرقویه علیا در جنوب شرقی استان اصفهان واقع شده و به دلیل وجود سلسله قناتهای به جا مانده از دوران صفوی در بیابانهای اطراف جرقویه، شهری تاریخی به حساب میآید
منبع: فارس
انتهای پیام/