متخصص ارتوپدی با اشاره به راه اندازی قطب‌های ارتوپدی تروما در کشور گفت: موضوع ارتوپدی تروما در کنگره جامعه جراحان ایران مورد توجه قرار گرفته است.

راه‌اندازی قطب‌های ارتوپدی تروما در کشور/ شکستگی‌های باز از شایع‌ترین اورژانس‌های ارتوپدیذبیح الله حسن زاده متخصص ارتوپدی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در ارتباط با اصلی‌ترین چالش کشور در بخش حوادث اظهار داشت: در کشور ما سالیانه در حوادث جاده‌ای حدود ۲۰ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند و ۱۰ برابر این آمار مصدوم می‌شوند و البته تروما تنها بر اثر حوادث جاده‎ایی نبوده و حوادث محل کار، منزل و نزاع و درگیری به دلیل ناهنجاری‌های اجتماعی نیز می‌تواند سبب بروز تروما شود.

وی با بیان اینکه آمار بالای مصدومان تصادفات و به طور کلی افرادی که دچار تروما شده‎اند، در کشور بالا است، ادامه داد: این موضوع علاوه بر اینکه برای سیستم بهداشت و درمان کشور هزینه بر است سبب از کارافتادگی افراد جامعه و یا مرگ جوانان می‌شود.

این متخصص ارتوپدی اضافه کرد: در ارتباط با موضوع تروما نیاز به انجام اقدامات گروهی و تیمی جهت کمک به آسیب دیدگات هستیم به طور مثال تنها. جراح ارتوپدی نمی‌تواند به بیمار کمک کند بلکه پرستار، بهیار و تیم اتاق عمل نیز در این رابطه سهیم هستند و ارتقا دانش و اگاهی آن‌ها در کمک به بیمار بسیار موثر است همچنین این مسئله سبب شده بیمار از درمان خود نتیجه بهتری گرفته و از سلامتی بیشتر بهرمند شود.

متخصص ارتوپدی با بیان اینکه هر ساله در کنگره جامعه جراحان ایران یک روز اختصاص به پرستاران بخش ارتوپدی دارد، گفت: امسال در این کنگره تعداد زیادی پرستار بخش ارتوپدی، پرستاران بخش ویژه و کارکنان بخش اتاق عمل حضور دارند و تعدادی از آن‌ها نیز سخنرانی خواهند داشت.

حسن زاده در پاسخ به اینکه آیا رشته ارتوپدی تروما در دانشگاه‌ها ارائه می‌شود، گفت: در دانشگاه‌های همچون تبریز، شیراز، بقیه الله و مشهد به طور اختصاصی بخش‌های ارتوپدی تروما راه اندازی و به قطب‌های درمان تروما تبدیل شده اند و بیماران به طور ویژه در این مراکز پذیرفته و درمان می‌شوند.

 این متخصص ارتوپدی در ادامه به موضوع اورژانس‌های ارتوپدی اشاره کرد و گفت: اورژانس ارتوپدی به عناوینی اطلاق شده که تأخیر در تشخیص و درمان آن به عوارض جدی منتهی می‌شود.

 وی در خصوص انواع اورژانس‌های ارتوپدی گفت: در رفتگی مفاصل بزرگ، آرتریت سپتیک، سندرم کمپارتمان، آمبولی چربی، ضایعات تزریقی در دست، تنوواژینیت دست، ضایعات عصبی پیشرونده فقرات، عوارض عروقی اندام، شکستگی باز و شکستگی گردن فمور از انواع مشکلاتی است که حتما نیاز به اورژانس اورتوپدی دارد.

حسن زاده تصریح کرد: شکستگی‌ها به طور معمول اورژانس تلقی نمی‌شود؛ البته شکستگی دوبل ساعد یا شکستگی استابولوم یا شکستگی‌های بسته بازو و یا ساق را بهتر است ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت بعد عمل کنیم.

این متخصص ارتوپدی یادآور شد: شکستگی باز از شایع‌ترین اورژانس‌های ارتوپدی است که نتایج درمان را تحت تاثیر قرار می‌دهد مراقبت پرستاری مناسب به ویژه شستشوی فراوان و استفاده از گاز استریل و خروج اجسام خارجی نیز در این زمینه از مهمترین اقدامات هستند.


گفتنی است؛ کنگره جامعه جراحان ایران ۱۸ تا ۲۲ اردیبهشت ماه سال جاری در سالن همایش رازی جنب برج میلاد با حضور صاحبنظران و اساتید برجسته برگزار می‌شود.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار