بزرگ ترین رویداد معدنی ایران برپایی چنجمین نمایشگاه بزرگ بین المللی معدن وتجهیزات وفراوری معدنی است تیرماه در کرمان برگزارمی شود.

نمایشگاهی برای همه معدن کاران غیرکرمانیبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، جلسه این هفته کمیسیون صنعت ومعدن اتاق بازرگانی صنایع،معادن وکشاورزی کرمان درحالی برگزار شد که برنامه جلسه بررسی شرایط برگزاری پنجمین نمایشگاه بین المللی معدن،صنایع معدنی،فرآوری موادمعدنی وتجهیزات وابسته وسومین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات معدنی وراهسازی بود.
 
ریاست کمیسیون عباس جبال بارزی واعضای نه چندان زیادی در سالن شماره دواتاق بازرگانی کرمان حضور داشتند.
 
درخصوص برگزاری نمایشگاه بزرگ معدن که برای دومین سال به میزبانی کرمان در محل نمایشگاه های بین المللی کرمان در جاده کرمان به باغین برگزارخواهد شد،بحث هایی شد که عمده آن عدم تخفیف های کافی به شرکت های متوسط وکوچک معدنی برای حضور در این نمایشگاه بود.
 
نگرانی که اغلب شرکت های معدنی کرمان دارند هزینه بالای حضور در این نمایشگاه بین المللی است نمایشگاهی که مجریان غیربومی آن سال گذشته به سبب برگزاری همین نمایشگاه گرید Aدریافت کردند.

عباس جبال بارزی درابتدای نشست با اشاره به اینکه اگربتوانیم هرسال 10درصد شرکت های وافراد جدید درحوزه تخصصی معدن را به نمایشگاه وصل کنیم نشان دهنده تاثیرگذاری نمایشگاه است گفت: معدن پتانسیل بزرگ استان ما است اما وضعیت مناسبی درمعدن واکتشافات انجام شده نداریم به گونه ای که از 15درصد پهنه های اکتشاف شده سهم معدن در تولید ناخالص داخلی 1.2دهم درصد است.
 
وی افزود:نمایشگاه یکی از ابزارهایی است که میتواند ضمن نشان دادن توانمندی ها، توجه به سرمایه گذاری در حوزه صنایع معدنی را بیشترکند.
 
جبال بارزی با بیان اینکه اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی ازتمام فعالیت هایی که منجر به سرمایه گذاری در کشور می شودحمایت می کند، اظهار کرد: اقدامات کمیسیون صنعت ومعدن به گونه ای است که برای کمک به بخش صنعت ومعدن وبرپایی نمایشگاهها وهمایش هایی از این دست همکاری می کند.
 
وی تصریح کرد: باتوجه به بین المللی بودن نمایشگاه پیگیری های لازم برای حضور شرکت های خارجی در نمایشگاه انجام شد.
 
وی با تاکید براینکه سرویس دهی وخدمات نمایشگاهی بسیار مهم است افزود: باید با اطلاع رسانی کافی بیشترین خروجی را از نمایشگاه داشته باشیم.
 
جبال بارزی خاطرنشان کرد: برنامه ریزی برای برپایی سمیناردرحاشیه نمایشگاه انجام شود وتا زمان برپایی نمایشگاه هر15روز یک بار جلسه ای برای آمادگی بیشتر برگزار شود.
 
محمود بندرچی مدیرعامل شرکت رستاک پادویژن به عنوان مجری برپایی نمایشگاه نیز دراین جلسه گفت:ما در واقع عناصر جدول مندلیف را در کرمان داریم اما تنها 13درصد نیازهای شرکتی بزرگ مانند مس توسط استان کرمان تامین می شود که نقطه ضعف بزرگی برای استان است.
 
وی با بیان اینکه یکی از اهداف نمایشگاه جذب سرمایه گذاری ها به حوزه معادن وصنایع معدنی است گفت:باسرمایه گذاری های جدید حداقل 40درصد نیازهای معدن وصنایع معدنی درخود استان تامین شود.
 
بندرچی با اشاره به حضور کشورهایی چون استرالیا، آفریقای جنوی،چین، ترکیه وآلمان دراین نمایشگاه اظهار کرد: خوشبختانه با برپایی نمایشگاه اول در کرمان ما گرید آ را گرفتیم که نشان از اهمیت برپایی این نوع نمایشگاههای تخصصی دارد.
 
وی با بیان اینکه سال قبل با کمبود فضا برای نمایشگاه روبرو بودیم از آماده سازی سالن شماره 3نمایشگاه بین المللی جنوبشرق کرمان تا تیرماه خبرداد وگفت:از 120کمپانی شرکت کننده در نمایشگاه سال قبل 80شرکت همکار پیوسته ما هستند ولی متاسفانه تنها 25شرکت از استان کرمان در نمایشگاه حضورداشتند.
 
مجری برپایی نمایشگاه معدن با اشاره به عدم حضور شرکت هایی چون میدکو، پارس اولنگ ومس چهارگنبد در نمایشگاه سال قبل ابراز امیدواری کرد در نمایشگاه امسال تمامی شرکت های معتبر تجهیزات وصنایع وخدمات معدنی نیز حضور یابند.
 
پیمان سلاجقه رئیس کمیته معدن کمیسیون صنعت ومعدن اتاق نیز دراین نشست با اشاره به اینکه کرمان بهشت موادمعدنی است ونه بهشت معادن گفت:وقتی می توان عنوان بهشت معادن را به کرمان نسبت داد که درمکانیزه کردن ومجهز کردن معادن به تکنولوژی های جدید موفق باشیم.
 
وی اظهارکرد: نمایشگاههای تخصصی فرصت عالی برای تبادل اطلاعات وتکنولوژی با صنایع بزرگ دنیا وکشور است.
 
سلاجقه با بیان اینکه نمایشگاه معدن می تواند فرصتی برای معرفی بهترین ها باشد تصریح
کرد:باید توانایی وجایگاهی با برپایی این نمایشگاهها بدست آوریم که موادخام معدنی را صادر نکنیم بلکه به سوی تولید ارزش افزوده حرکت کنیم.
 
رئیس کمیته معدن اتاق بازرگانی استان با تاکید برپوشش علمی این نمایشگاه توسط دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال گذشته ، خاطرنشان کرد:باید برای میزبانی شرکت های بزرگ وبین المللی حرفه ای کار کنیم.
 
همچنین دکتر سعید کریمی نسب عضو هیئت علمی دانشگاه باهنر نیز با اشاره به برگزاری اولین همایش فناوری در صنایع معدنی در نیمه دوم اردیبهشت ماه در دانشگاه باهنرگفت:این همایش در سه بخش ارائه مقاله، کارگاه تخصصی واستفاده از ایده های میهمانان داخلی وخارجی ارائه می شود.
 
وی از انصراف این دانشگاه ازبرپایی نمایشگاه فناوری های معدنی درجنب این همایش خبرداد وگفت: به شرکت کنندگان همایش اعلام شده است نمایشگاه جنبی همایش همزمان با نمایشگاه بین المللی معدن در تیرماه برگزار می شود.
 
کریمی نسب خاطرنشان کرد:دانشگاه باهنر در تلاش است تا با بدنه اجرایی معدن در ارتباط باشد به همین دلیل برای همایش سال 98 که از تیرماه امسال برنامه ریزی آن آغاز می شود همایش را در کنار نمایشگاه معدن خواهیم داشت که پرباترخواهد بود.
 
در این نشست به منظور شرکت دادن شرکت های کوچک ومتوسط معدنی وصنایع معدنی نیز بحث شد و مقرر شد ضمن ارائه تخفیف های لازم فضایی متناسب به این شرکتها برای ارائه دستاوردهایشان اختصاص داده شود.
 
البته ناگفته نماند نماینده یکی از شرکت های معدنی نیز با انتقاد از حضور شرکت های خارجی گفت: اغلب این شرکت ها برای فروش قطعات شان به نمایشگاه می آیند وعملا چیز خاصی برای آموزش به ما ندارند.
 
وی خواستار توجه بیشترمجریان نمایشگاه به توانمندی های داخلی وبها دادن به شرکت کنندگان فنی وشرکت های موفق داخلی شد .
 
برگزاری نمایشگاه معدن فرصتی برای آشنایی صنایع معدنی استان با کشورهای معدنی وتولیدات وتجهیزات مدرن آنان است اما به سبب برخی مشکلات مالی و ورودی بسیار بالای این نمایشگاه امکان حضور کرمانی ها در نمایشگاهی که با نام کرمان ومیزبانی کرمان است کمرنگ شده است.
 
امیدواریم با ارائه تخفیف های لازم امسال شاهد حضور شرکت های معدنی کوچک ومتوسط نیز دراین نمایشگاه باشیم والا می توان گفت بار دیگر کرمان فرصتی برای استفاده از مزایایی این استان طلایی برای غیربومی ها شده است.
 
مرضیه السادات حسینی راد
انتهای پیام/ح














اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار