پارلمان اسکاتلند اواخر ماه مارس به نیکلا استورجن وزیر اول اسکاتلند اجازه داد به محض آنکه شرایط خروج انگلیس از اتحادیه اروپا « برگزیت » مشخص شد، بین پاییز 2018 تا بهار 2019 همه پرسی جدیدی برای استقلال از انگلیس برگزار کند.
در همه پرسی 23 ژوئن گذشته درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، بیشتر مردم انگلیس و ولز رأی مثبت داده، اما بیشتر مردم اسکاتلند و ایرلند شمالی به این همه پرسی رأی منفی داده بودند.
از نظر دولت اسکاتلند که « حزب ملی اسکاتلند » قدرت را در آنجا در دست دارد، این نتایج، برگزاری همه پرسی جدید درباره استقلال این منطقه را توجیه می کند، چشم اندازی که لندن مخالف آن است.
اما بنابر اعلام موسسه نظرسنجی « کانتار » برگزیت موجب نشده است که شور و هیجانی در جنبش استقلال طلبانه در اسکاتلند ایجاد شود.
نتایج این نظرسنجی نشان می دهد که در واقع 26 درصد اسکاتلندی ها با برگزاری همه پرسی بین پاییز 2018 تا بهار 2019 موافق هستند. 18 درصد نیز فعلا نظری در این باره نداشتند. اما 46 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی مخالف برگزاری این همه پرسی بودند.
در همه پرسی نخست مربوط به استقلال اسکاتلند که سپتامبر سال 2014 برگزار شد، 55 درصد از مردم اسکاتلند با استقلال این منطقه از انگلیس مخالفت کردند.
در انتخابات پارلمانی هشتم ژوئن انگلیس، این مسئله در کانون مبارزات انتخاباتی منطقه اسکاتلند قرار خواهد داشت.
بر اساس این نظرسنجی، در صورت برگزاری احتمالی این همه پرسی، 55 درصد اعلام کردند به آن رأی مخالف می دهند، 37 درصد نیز اعلام کردند رأی مثبت می دهند و هشت درصد نیز فعلا نظر مشخصی در این خصوص نداشتند.
براساس نظرسنجیها، حزب ملی اسکاتلند در انتخابات پارلمانی در صدر قرار خواهد داشت، اما جایگاه محافظه کاران نیز احتمالا تقویت خواهد شد.
انتهای پیام/