فرشید سیمبر کارشناس انرژی در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص برابر شدن میزان برداشت ایران با قطر از میدان گازی مشترک پارس جنوبی اظهارداشت: اگز فازهای باقی مانده از میدان مشترک گازی پارس جنوبی یعنی فازهای 11، 13 و 14 به بهره براری برسند، حجم تولیدی گاز ایران به اندازه قطر خواهد رسید.
وی تاکید کرد: هرچقدر هم بتوانیم همپای قطر به تولید گاز بپردازیم ولی نخواهیم توانست عقب ماندگی های ناشی از تاخیر 11 ساله خود را در برداشت از میدان گازی مشترک با قطر جبران کنیم.
این کارشناس انرژی تصریح کرد: همچنین به علت ویژگی های ذاتی میدان های گازی مشترک، هرچه یک طرف به برداشت بیشتر بپردازد، فشار گاز زیرزمین کمتر شده و استخراج گاز هزینه بیشتری را بر طرف دیگر تحمیل خواهد کرد.
سیمبر ادامه داد: چون طرف قطری 11 ساله زودتر از ما برداشت خود را آغاز و بعد ازشروع بهره برداری ایران از این میدان، ده برابر ما گاز بیشتری تولید و صادر کرده اند، بنابراین دو از انتظار نخواهد بود که حجم ذخیره و میزان برداشتی آینده کشور از این میدان صدمه ببیند.
وی افزود: چندسال قبل دولت قطر اعلام کرد که 35 میلیارد دلار به علت صادرات گاز از منابع مشترک ایران و قطر بدست آورده است.
این کارشناس انرژی در تشریح علت عقب افتادگی ایران در برداشت از میدان گازی پارس جنوبی گفت: میدان مشترک گازی پارس جنوبی در سال های اوایل 60 غصب شده بود، در آن زمان قطری ها برای استخراج گاز با شرکت های اروپایی و آمریکایی قرارداهایی منعقده کرده بودند، کشور ما نیز به علت جنگ و همچنین فسخ قراردادهای صورت گرفته قبل از انقلاب، از بهره برداری جای ماند.
انتهای پیام/