به گزارش
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در گوشت قرمز موادی، چون آهن، پروتئین، روی، منیزیم و ویتامینهای گروه B وجود دارد که همگی آنها مواد مورد نیاز برای سلامت بدن محسوب میشوند. از طرفی خوردن مقادیر بالای گوشت قرمز میتواند باعث ابتلای افراد به انواع بیماریها از جمله سرطان روده بزرگ، چاقی و بیماریهای قلبی عروقی شود به همین دلیل افراد میتوانند از برخی جایگزینهای گوشت قرمز استفاده کنند و انرژی مورد نیاز روزانه خود را بدست آورند.
بر اساس تحقیقات، مقدار مورد نیاز گوشت قرمز در گروههای سنی مختلف فرق میکند. کارشناسان افراد را به گروههای سنی مختلفی شامل ۲ - ۳، ۴ - ۸، ۹ - ۱۳، ۱۴ - ۱۸، ۱۹ - ۵۰ سال و بالای ۵۱ سال تقسیم کرده اند.
بر اساس این ردهبندی، کودکان در سنین رشد بیش از سایر گروههای سنی به مواد غذایی حاوی پروتئین احتیاج دارند و کارشناسان مصرف ۲ الی ۳ وعده از انواع خوراکهای پروتئینی حیوانی و گیاهی را برای رشد کودکان توصیه میکنند.
بیشتر افراد گمان میکنند که به حجم بالایی از گوشت برای تامین انرژی روزانه نیاز دارند، در صورتی که بر اساس تحقیقات مقدار استاندارد گوشت مصرفی در حدود یک کف دست یا به اندازه یگ گوشی تلفن همراه است و مصرف بیش از این مقدار عوارض جدی را برای سلامتی ایجاد میکند.
میزان نیاز روزانه بدن به گوشت و جایگزینهای آن در ادامه تشریح شده است. شما میتوانید مطابق سلیقه، جنسیت، سن، سابقه ابتلا به بیماری و سایر شرایط سلامتی یکی از آنها را برای تامین انرژی بدن مصرف کنید.
۷۵ گرم (نصف فنجان) گوشت بدون چربی پخته شده مانند گوشت گاو، گوشت بره، بز، گوشت گوزن و آهو
۷۵ گرم (نصف فنجان) مرغ پخته شده مانند گوشت مرغ، اردک و بوقلمون
۷۵ گرم (نصف فنجان) ماهی پخته شده مانند قزل آلا، ماهی سالمون، ماهی آزاد یا سایر ماهی ها
۷۵ گرم (نصف فنجان) انواع آبزیان دریایی مانند میگو، ماهی ساردین، ماهی کیلکا
۲ عدد تخم مرغ
۱۷۵ میلی لیتر (¾ فنجان) انواع دانههای پخته شده و حبوبات شامل، نخود، عدس، لوبیا، سویا، لپه، ماش
۳۰ میلی لیتر (۲ قاشق غذاخوری) انواع مغز و دانه گیاهان مانند کره بادام زمینی، کره بادام درختی یا کره سویا
۶۰ میلی لیتر (۱/۴ فنجان) آجیل و دانههای زمینی مانند تخمه کدو و آفتابگردان
توصیه کارشناسان به افرادی که به دلیل ابتلا به انواع بیماریها نمیتوانند گوشت قرمز مصرف کنند، این است که با نظارت پزشک از خوراکی هایی مانند تخم مرغ، لوبیا، عدس، ماهی و مرغ کبابی بدون پوست استفاده کنند تا انرژی مورد نیاز فعالیتهای روزانه خود را بدست آورند.
در عین حال کارشناسان توصیه میکنند خوراکیهای حاوی گوشت قرمز و تخم مرغ در وعدههای صبحانه و ناهار مصرف شده و خوراکی هایی، چون دانههای عدس و لوبیا در وعده شام مصرف شود تا فرد دچار بیماری نشود.
منبع: Eatrightontario
انتهای پیام/