به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بیزنس اینسایدر، داده های دولتی حاکی از آن است که سازمان ملی هوانوردی و فضایی (ناسا) با کمبود لباس فضانوردی مواجه شده است. فضانوردان از سال 1981 تاکنون از یک نوع لباس استفاده می کنند. با وجود اینکه این لباسها فقط برای 15 سال طراحی شده بودند، ناسا موفق شد با انجام برنامه های شاتل فضایی این لباسها را برای تعمیرات به زمین بازگرداند.
بدون این شاتل های فضایی، هیچ راهی برای بازگرداندن لباس های فضانوردی به زمین نبود. حوادث اخیر هم نشان دهنده این است که تاریخ انقضای استفاده از این لباسهای فضانوردی ناسا به پایان خود نزدیک شده است.
بزرگترین مشکل، "سامانه پشتیبانی از حیات" در لباس فضانوردان است. این سامانه ها شامل کوله پشتی های بزرگی هستند که فضانوردان در طول قدم زدن در فضا با خود حمل می کنند. در سال 2013، یکی از بخشهای این کوله پشتی در فضا دچار نقص فنی شد.
نخستین بار "لوکا پارمیتانو"، فضانورد ایتالیایی با این مشکل مواجه شد. هنگامی که او در یک مأموریت فضایی بود در یک بخش از کوله پشتی نشتی ایجاد شد و این نشتی باعث ورود آب به داخل لباس فضانوردی شد. این آب سپس وارد سامانه تهویه فضانورد شد و حدود یک لیتر آب را به سمت کلاه ایمنی وی هدایت کرد. در نتیجه این آب به دهان، گوشها، بینی و چشمان فضانورد هم نفوذ کرد. در نهایت وی به ایستگاه ایمنی فضایی بازگشت و توانست از این حادثه خطرناک جان سالم به در برد.
ناسا در سالهای اخیر هم با دو مورد حادثه مشابه مواجه شده است. اگرچه این حوادث اخیر به شدت آنچه برای فضانورد ایتالیایی اتفاق افتاد، نبود.
امروزه از بین 18 "سامانه پشتیبانی از حیات" فضانوردان، فقط 11 مورد آنها قابل استفاده هستند. حتی این سامانه های باقی مانده هم مدت زیادی قابل استفاده نخواهند بود.
ناسا قصد دارد تا سال 2024، فضانوردان را در چندین مأموریت به کره ماه بفرستد. اما این فضانوردان به لباسهای مناسب برای سفر خود احتیاج دارند. در دهه گذشته، ناسا حدود 200 میلیون دلار برای تهیه و توسعه لباسهای فضانوردی هزینه کرده است. اما بخاطر اینکه اهداف ناسا در سالهای مختلف از سفر به کره ماه به سفر به کره مریخ در نوسان بوده است و به این دلیل که محیط های مختلف به لباسهای فضانوردی متفاوتی نیاز دارند، تهیه لباس فضانوردان با مشکلاتی مواجه شده است. همچنین این بودجه تاکنون برای تهیه و طراحی یک لباس فضانوردی جدید کافی نبوده است.
انتهای پیام/