به گزارش خبرنگار
حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ همه انسانها در زندگی به مشکلات و موانعی برخورد میکنند که برای توسل به به باری تعالی، از ائمه اطهار راه میجویند. یکی از مسیر هایی که بیش از هرچیزی بندگان به آن پناه میبرند آیات الهی، مناجات و ادعیه هایی است که از جانب خداوند و امامان معصوم است.
همزمان با فرارسیدن اعیاد شعبانیه و خجسته میلاد سرداران کربلا، با توجه به روایت آیت الله عبدالکریم حق شناس در این گزارش به چگونگی چله نشینی زیارت عاشورا اشاره میکند.
آیتالله میرزا عبدالکریم حقشناس، یکی از سالکان و عارفان الهی است که توجه به توصیههای اخلاقی و عرفانی ایشان نیز میتواند در مقاطع مختلف زندگی برای ما راهگشا باشد یکی از این دستورالعملها در خصوص نحوه دعا کردن است که درباره قرائت زیارت عاشورا توصیههایی ذکر شده است.
آنچه که در ادامه میآید چله زیارت عاشورا به شیوه آیتالله حقشناس است:
شاگردانش میگفتند: آیتالله حقشناس به طور معمول با سه عمل حاجتهای مادی و معنوی خود و دوستانش را میگرفت:
اول: با چله زیارت عاشورای امام حسین (ع)
دوم: با روضه و اشک بر شیرخواره سیدالشهدا حضرت علیاصغر (ع)
سوم: با تمرکز و مراقبه بر حضور قلب در نمازهای واجب و دعای بعد از نماز:
شاگردانش میگفتند: آیتالله حقشناس به این چله زیارت عاشورای امام حسین (ع) اعتقادی کامل داشت.
آیتالله حقشناس بر این باور بود که با این چله زیارت عاشورای امام حسین (ع) میتوان به حاجتهای بسیار بزرگ و نشدنی دست یافت.
شاگردانش میگفتند: آیتالله حقشناس معتقد بود برای رسیدن به حاجت و مقصودی خاص، اگر این چله درست و همراه با شرایطش به جای آورده شود رد شدنی نیست و اگر هم برای رسیدن به این حاجت به خیر و صلاحتان نباشد، آن را به شکلی به شما حالی خواهند کرد.
شاگردانش میگفتند: حاج آقا معتقد بود اگر به شما حالی کنند رسیدن به این خواسته و حاجت به خیر و صلاحتان نیست و با این حال، شما بر آن پافشاری کنید، از خاصیتها و ویژگیهای این چله شگفت و مجرب آن است که در بسیاری از موارد، باز هم خواسته و حاجتتان را به شما خواهند داد! فقط امکان دارد عوارضی ناخواسته را که به علل و معلولهای ماورایی برمیگردد، برای شما به همراه داشته باشد.
شرایط و توصیههای این چله
مرحوم حقشناس این روش از چله زیارت عاشورا را از مرحوم آیتاللهالعظمی بروجردی فرا گرفته بود و خودش نیز شرایطی را از اخبار و روایات و مکاشفاتش استنباط کرده بود.
بزرگترین اصلی که آیتالله حقشناس بر آن پافشاری داشت، عزم و اراده چهل روزه بر مراقبه از اعمال و ترک محرمات و انجام واجبات بود، به خصوص مراقبت از زبان، زبانی که در این چهل روز قرار است کلمات و بندهای زیارت عاشورای امام حسین (ع) بر آن جاری شود، باید پاک و ظاهر باشد.
مرحوم حقشناس میفرمود:: اگر کسی در این چهل روز مواظبت بر ترک محرمات و انجام واجبات به خصوص مراقبه از ترک گناههای زبانی نداشته باشد و این چله را با بقیه شرایطش به جای آورد، من به هیچ وجه تضمین نمیکنم به حاجتش برسد.
بنا بر توصیههای آیتالله حقشناس معتقد بود: همین که آدمی در این چهل روز تصمیم و اراده حقیقی بر ترک محرمات و انجام واجبات داشته باشد. کافی است و این شرط زیاد هم سخت نیست من خودم بارها به آدمهای معمولی، این چله زیارت عاشورا را توصیه کردهام، در چند مورد بعضی از آنها پس از چهار پنج روز آمدند و با خوشحالی و شعف از من تشکر کردند و اعتراف کردند فقط سه چهار روز بوده که این چله زیارت عاشورا را شروع کرده بوده اند که حاجتهایشان به آنها داده شده است.
آیتالله حقشناس معتقد بود که در این چله، بعد از شرط اهتمام بر ترک محرمات و انجام واجبات، بعضی امور توصیه اکید است و بهتر است حتماً رعایت شود:
- خواندن زیارت، چهل روز پشت سر هم و مستمر باشد.
- خانمهای محترمه در ایامی خاص که نمیتوانند نمازها را به جای آورند، در آن روزها یکی از نزدیکان و آشنایانشان را راضی کنند به جای آنها این زیارت را به جای آورد تا چله و استمرار چهل روزه منقطع شود.
- همه زیارت و دیگر اعمال باید یکسره و بدون فاصله خوانده شود؛ یعنی نباید زیارت و اعمالش را تقسیم کرد و بخشی را در ساعتی و بخشی دیگر را در وقتی دیگر انجام داد.
- کلمات و عبارات صحیح و درست ادا شود.
- حرف نزدن در بین خواندن زیارت عاشورا (بعضی میگفتند با توجه به طولانی بودن این عمل، در صورت ضرورت ان شاءالله حرفهای ضروری خللی ایجاد نمیکند).
* سایر مسائلی که بهتر است در چله زیارت عاشورا مورد توجه قرار گیرد، اما اگر مقدور نشد، ان شاءالله مشکلی نیست:
- اولین روز از چله زیارت عاشورا، چهارشنبه باشد.
- این زیارت روزها خوانده شود؛ یعنی از صبح بعد از طلوع آفتاب تا عصر قبل از غروب آفتاب. (بعضیها رعایت این شرط را لازم برشمردهاند).
- به جز همسر و اعضای خانه، دیگران از این چله باخبر نشوند.
(حاج آقا تأکید میکرد: قبل از شروع بهتر است همسر را در جریان بگذارید و او را نیز توجیه کنید تا حد امکان دیگران از این امر مطلع نشوند)
- در این چهل روز، هر روزه به نیت سلامتی حضرت بقیهالله امام زمان (عج) صدقهای پرداخت شود.
دستورالعمل و شیوه به جای آوردن این چله زیارت عاشورا
این شیوه زیارت عاشورا از دو بخش تشکیل شده است. دومین بخش درست همان روشی است که در زیارتنامهها و مفاتیحالجنان ذکر شده است؛ بنابراین فقط اولین بخشی که به طور معمول حداکثر ۱۵ دقیقه طول میکشد، به آن اضافه میشود.
بخش اول:
- صد مرتبه تکبیر میگویید. (اللهاکبر)
- لعن و سلامهای زیارت عاشورا را یک بار میخوانید؛ یعنی از «اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد و ...» تا انتهای «السلام علی الحسین و علی علیبن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.») این دو بخش در قسمتهای پایانی زیارت عاشورا قرار دارد و قبل از هر دو بخش نوشته است: پس صد مرتبه میگویی: ...، اما شما در این قسمت، این دو فقره معروف به لعن و سلام را فقط یک مرتبه میخوانید (- خواندن زیارت عاشورا از ابتدای زیارت تا ابتدای این دو فقره لعن و سلام.
- خواندن دو رکعت نماز به نیت هدیه به حضرت اباعبدالله الحسین (ع).
- دوباره صد مرتبه تکبیر گفتن.
بخش دوم:
خواندن زیارت عاشورای امام حسین (ع) به همان روشی که در مفاتیح الجنان آمده است؛ یعنی زیارت عاشورا را از ابتدا تا انتها با همان صد لعن و صد سلام که در متن زیارت مکتوب است میخوانید. به هیچ وجه دو رکعت نمازی را که بعد از زیارت وارد شده است، یادتان نرود؛ زیرا این دو رکعت نماز، از اجزای زیارت عاشورای امام حسین (ع) محسوب میشود و باید خوانده شود.
انتهای پیام/
دوستان خانم بزرگواری هستن که برای گذران زندگیش
نایب میشن برای هر نوع چله ایی
نماز قضا میخونن و روزه قضا برای اموات
اگر که خواستین با با ایدی زیر در ایتا هماهنگ کنین
Mh_1998
دوستان خانم بزرگواری هستن که برای گذران زندگیش
نایب میشن برای هر نوع چله ایی
نماز قضا میخونن و روزه قضا برای اموات
اگر که خواستین با با ایدی زیر در ایتا هماهنگ کنین
Mh_1998
٫٫خواندن زیارت عاشورا از ابتدای زیارت تا ابتدای این دو فقره لعن و سلام٫٫. یعنی نباید این ها را بخوانیم؟
ببخشید اگر کسی زودتر از چهل روز ختم زیارت عاشورا حاجت بگیره آیا نیاز هست زیارت رو تا روز چهلم ادامه بده یا خیر؟
صدلعن و صدسلام باید کامل بگیم یا میشه صدبار جمله اخرلعن و سلام راصدبار بگیم
مثل اللهم العنهم جمیعا
ومثل السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولادحسین وعلی اصحاب الحسین
۲- یک مرتبه لعن آخر زیارت عاشورا ( اللهم العن اول ظالم … )
۳- یک مرتبه سلام آخر زیارت عاشورا ( السلام علیک یا اباعبدالله و علی الارواح التی …)
۴- قرائت زیارت عاشورا از اول تا ابتدای صد لعن( اللهم العن اول ظالم … )
۵- دو رکعت نماز هدیه بمحضر حضرت سیدالشهدا علیه السلام
۶- صد مرتبه تکبیر ( الله اکبر )
۷- قرائت زیارت عاشورا از اول تا انتها همراه با صد لعن و صد سلام
۸- دو رکعت نماز زیارت حضرت اباعبدالله علیه السلام
بله اول بخش اول بعد بخش دوم رو انجام بدید
دوستان خواستم بگم به شخصه تاحالا نشده چله بگیرم ولی حاجتمو نگرفته باشم هیچوقت هیچوقت از رحمت خدا ناامید نشید و حتما ایمان قلبی داشته باشید که حاجتتون برآورده میشه. آدم مذهبی نیستم ولی بهتون میگم هرموقع دلتون شکست برید جلو در سید الشهدا.
با تشکراز پاسخگوییه شما
منم میخواستم این چاه روشروع کنم ولی بخاطر شغلم احساس میکنم اونجوری که باید نمیشه
من تکنسین اتاق عملم و موقع سرعمل رفتن باید آستینمون تاارنج بالا بزنم و اسکراب کنم که همکار مرد هس و ممکنه ببینه یا اینکه سرعمل اینقد نزدیک بهم وایسیمکه دستمون به دست هم بخوره و ...
اینا مشکلی ایجاد نمیکنه؟؟
توی بخش اول گفتید که صد مرتبه تکبیر میگیم و بعدش اون صد لعن و سلام ها رو یبار میخونیم از اول تا اخر بعد دو رکعت نماز به نیت هد یه به امام حسین و سپس دوباره صد مرتبه تکبیر میگیم
اما توی بخش دوم هم گفتید خواندن زیارت عاشورا با همان صد لعن و صد صلوات
الان باید هر دو بخش رو انجام بدیم یا فقط یکی از بخش هارو انجام بدیم کافیه
یه مشکلی دارم که اعصابم رو خورد میکنه برای همین هم چله گرفتم، وقتی هم بابام صدام میزنه، چون باعث میشه نتونم اون دستورات رو دقیق انجام بدم، اعصابم خورد میشه و بداخلاقی میکنم؛ بعدش از اون طرف هم بد اخلاقیم با پدر باعث میشه که احساس گناه کنم و از حاجت گرفتن ناامید بشم؛
اگر میان دعا کسی ناگاه سلام گفت و جواب سلام رو دادیم ، باید دوباره انجام بدیم ، یا مانعی نداره
هر بارم بعد دوسه ماه از اتمام چهل روز به حاجتم رسیدم
یا سیدالشهدا یا اباالفضل
موقع که خانم ها نمیتونن بخونن میشه تکبیر و زیارت عاشورا رو بخونن ولی نمازش کس دیگه بخونه؟
من وقتی این چله رو برمیدارم حتی تلویزیون نگاه نمیکنم که نگاهم به نامحرم نیوفته.
بااینکه مانتویی ام ولی اون مدت چادر سر میکنم
توماشین اگه راننده آهنگ بذاره پیاده میشم
آرایش اصلا نمیکنم
این چله شرایطش سخته ولی آیت الله حق شناس گفته من ضامنم که حاجت بگیری
اگه شرایط رو نمیتونی مراعات کنی اصلا نخون برو سوره یاسین یا هرچیز دیگه ای روبخون فقط اینو بدون اگه حاجتت مهمه فقط چهل روز بنده خالص خدا باش
ممنون میشم جواب بدید.
لطفا جواب بدید؟
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
من مدتی حاجتی داشتم و ختم و چله ای نبود که برندارم و خییییییییلی اصرار داشتم که به حاجتم برسم 5سال هر روز و شب و هر لحظه و ثانیه دعا میکردمو ختم برمیداشتم با تمامِ شرایطش طوری شده بود که یک نمازِ قضا هم نداشتم و نماز شب میخوندمو از شب تا صبح سرِ سجاده و در سجده حاجتمو از خدا و ائمه میخواستم ولی بعد از 5سال التماس به حاجتم نرسیدم و یه شرایطی پیش اومد که خداوند چیزهایی به من نشون داد که بعد از اون 5 سال التماس به خدا اگر روزی هزززززززززززاران بار خدا رو شکر کنم که حاجتمو نداد کم شکر به جا اوردم
چرا که فهمیدم اون حاجتی که داشتم اصلا و اصلا و اصلا به صلاحم.نبوده و اگر خدا حاجتمو میداد به قعرِ بد بختی و پستی و فلاکت سقوط میکردم و از اون به بعد هر وقت حاجت و دعایی دارم و چله یا ختمی برمیدارم اول به خدا میگم خدایا اگر به صلاحم نیست حاجتمو روا نکن واگر به صلاحمه صبر به من بده که ناشکری نکنم
دوستان همه ی اون مدتِ 5 سال شرایط جوری بود که من لحظه ای به فکرمم خطور نمیکرد که ممکنه این خواسته و حاجت به صلاح و مصلحتِ من نباشه چرا که فقط و فقط خداونده که باطن ها رو میبینه و ما ظاهر ها رو میبینیم