به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اهواز؛ محمد قاسمی نژاد، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اعلام این خبر بیان داشت: در سالهای 92 و 93 با توجه به ضرورت ورود این محصول به چرخه تناوب زراعی و اصلاح الگوی کشت، چغندرقند مجدداً احیا و سطح کشت آن با 2 هزار و 100 هکتار شروع شد.
وی تصریح کرد: با توجه به مزیت اقتصادی که چغندرقند داشت، خیلی سریع مورد استقبال کشاورزان در سالهای اخیر قرار گرفت تا جایی که امروز سطح زیر کشت این محصول به 10 هزار و 200هکتار رسیده است.
قاسمی نژاد با اشاره به سطح قابل برداشت در سال جاری اذعان داشت: امسال سطح زیر کشت ما 10 هزار و 200 هکتار است و پیش بینی ما برداشت 750 هزار تن محصول چغندر است که ممکن است این میزان افزایش یابد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان خاطرنشان کرد: برای این محصول با کارخانجات قند اصفهان، چهار محال و بختیاری، کرمانشاه، همدان و قزوین قرارداد بستهایم که این محصول را خریداری کنند.
محمد قاسمی نژاد اظهار داشت: مسیرهای که این کامیونهای باید طی کنند، حدود 6 تا 10 ساعت از مزرعه تا کارخانه است و در کل در فصل برداشت این محصول به 1 هزار و 400 دستگاه کامیون نیاز داریم.
وی در خصوص اهمیت چغندرقند بیان کرد: این محصول برای حفظ حاصلخیزی خاک و کاهش شدید عوامل زیانرسان مانند علفهای هرز، آفات، بیماری و به عنوان تقویت اراضی کشاورزی کاربرد دارد.
قاسمی نژاد گفت: محصول چغندرقند بالانس تولید ما است چون اگر این محصول نباشد کشاورزان برای تناوب زراعی سراغ سبزی و صیفی میروند و اگر کشت سبزی و صیفی افزایش پیدا کند، عرضه و تقاضا به هم میخورد و در سالهای اخیر نیز مشاهده شده که گوجه، خیار و سبزی به دلیل افزایش کشت روی دست کشاورز ماند.
انتهای پیام/گ